Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

THE KID WITH THE GOLDEN ARM (1979)


"Εντάξη να χάσω τη ζωή μου , αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ μια προσβολή !"
Η παράδοση στην καλή κλωτσοπατινάδα συνεχίζεται με άλλο ένα επικό αριστούργημα των Shaw Brothers με ολόκληρο το κάστ του 5 DEADLY VENOMS !
O Yang Yu Heng ( Sun Chien - INVINSIBLE SHAOLIN , 5 DEADLY VENOMS ) , γνωστός και ως "Σιδερένια Πόδια" της εταιρίας συνοδών εμπορευμάτων Hu Wei , έχει αναλάβει μια δύσκολη αποστολή από την κυβέρνηση : να συνοδεύσει μέσα από μια επικίνδυνη περιοχή με την προβοκατόρικη ονομασία Κοιλάδα Του Θανάτου , ένα φορτίο χρυσού ! Σαν να μην έφτανε το άβατο της τοποθεσίας , τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο αφού στο συγκεκριμένο σημείο περιφέρεται η συμμορία Chi Sah , μια αδυσώπητη ομάδα διαφόρων μικρότερων συμμοριών με αρχηγό τον Golden Arm ( Lo Mang - 5 DEADLY VENOMS , HARD BOILED ) ! Ο Χρυσοχέρης βέβαια δεν ρολάρει μόνος του , αφού τα άτρωτα και σκληρά σαν χρυσάφι χέρια του συνοδεύονται από άλλους τρεις μάστορες των πολεμικών τεχνών , τον Silver Spear ( Lu Feng - 5 DEADLY VENOMS ) - ειδικός στο κοντάρι , το οποίο αυξομειώνει μέγεθος , τον Iron Robe ( Wang Lung Wei - 5 DEADLY VENOMS , MASTER OF THE FLYING GUILLOTINE , RETURN TO THE 36TH CHAMBER ) , ο εκκεντρικός με την Σιδερένια Ρόμπα/πανοπλία και την σιδερένια βεντάλια , και τον Brass Head ( Yang Hsuing - THE BRAVE ARCHER , SHAOLIN VS LAMA ) , ο πολεμιστής με την σιδερένια κεφάλα που ξεφτιλίζει με κουτουλιές !
Στην προσπάθεια του να προστατεύσει το χρυσό και να έχει κάποια ισορροπία δυνάμεων με τους παράνομους , ο Yang προσλαμβάνει άλλους 5 πολεμιστές : Τον άριστο σπαθομάχο Li Chin Ming ( Wei Pai - 5 DEADLY VENOMS , MAGNIFICENT BUTCHER , LAST HURRAH FOR CHIVALRY ) , την κοπέλα του Miss Leng ( Pan Pin-Chang ) , το δυναμικό δίδυμο με τσεκούρια Κοντό και Μακρύ Τσεκούρι , Yen ( Chiang Sheng - 5 DEADLY VENOMS , INVINSIBLE SHAOLIN ) και Feng ( Sun Shu-Pei - 5 DEADLY VENOMS , BONE CRUSHING KID ), και τον Μεθυσμένο Μάστερ Hai Tao ( Kuo Chui ) , που στην πραγματικότητα είναι μυστικός πράκτορας της κυβέρνησης , ειδικός στις μεταμφιέσεις !
Η ανατροπάρα στα τελευταία 10 λεπτά της ταινίας , περιλαμβάνει έναν σωσία , χάσιμο όρασης και μια παλιά έχθρα ...
Περισσότερα στις οθόνες σας !
--------------------------------------------------
-Βραβείο Εσωτερικό Κουνγκ-Φου , πάει :
Ο Li Chin Ming υποφέρει από το χτύπημα "Παλάμη της Μαύρης Άμμου" , το οποίο είναι μοιραίο για όσους το υποστούν . Έχει 24 ώρες ζωής , αλλά επειδή έχει εξασκηθεί στο "Εσωτερικό Κουνγκ Φου" για 20 ολόκληρα χρόνια , μπορεί να επιβραδύνει την δηλητηριώδη δράση του χτυπήματος στον οργανισμό του ... Λόγω της εξάσκησης , έχει πλέον 48 ώρες ! Και ταυτόχρονα έχει να καθαρίσει τον βόρειο τομέα της Κοιλάδας του Θανάτου για να περάσει ο Yang με το χρυσάφι ...
Παρόλη την εσωτερικότητα , η παρέμβαση του μυστηριώδη μεθύστακα θα σώσει τον σπαθομάχο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.