Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

NEW DRAGON GATE INN (1992)

To NEW DRAGON GATE INN , πρόκειται για μια δυνατή 90'ς παραγωγή του Tsui Hark ( ONCE UPON A TIME IN CHINE , THE SWORDSMAN , SEVEN SWORDS και άλλα πολλά .. ) , σκηνοθετημένη σε φρενήρεις ρυθμούς από τον Raymond Lee . Είναι ρημέηκ του DRAGON GATE INN (1966) , το οποίο ξαναγυρίστηκε και πιο πρόσφατα με τον τίτλο FLYING SWORDS OF DRAGON GATE (σε υπερηχητικό 3D και με Jet Li να τσακίζει κόκαλα) !
Ο Donnie "Ιp Man" Yen είναι ο ευνούχος αξιωματούχος ο οποίος την έχει δει Αυτοκράτορας στην θέση του Αυτοκράτορα , Tsao Siu-yan . Είναι υπεύθυνος ασφαλείας του Αυτοκράτορα και ελέγχει έναν ειδικά εκπαιδευμένο στρατό από τοξότες και ιππείς .
Ο Tsao εξοντώνει χωρίς πολλά πολλά όσους νομίζει οτι συνομοτούν εναντίον του , με τελευταίο έναν σημαντικό αξιωματούχο του Αυτοκράτορα , τον Υπουργό Αμύνης , Yang Yu-xuan ! Εξορίζει τα δύο μικρότερα παιδιά του , με την ελπίδα να παγιδεύσει τον Στρατηγό του Yu-xuan , Chow Wai-on ( Tony Leung - THE TWINS EFFECT 2 , DUMPLINGS , BODYGUARDS AND ASSASSINS , TAI CHI ZERO & HERO ) !
Με τα πολλά , τα παιδιά τελικά τα σώζει το γκομενάκι του Chow Wai-on , επίσης ξιφομάχος του τρόμου , η Yau Mo-yan ( Brigitte Lin - ZU WARRIORS FROM THE MAGIC MOUNTAIN , POLICE STORY , SWORDSMAN 2 & 3 ) ! Μαζί με τα παιδάκια βρίσκουν καταφύγιο στο εν λόγω πανδοχείο του τίτλου , τη "Πύλη του Δράκου" !
Η κοπέλα που διευθύνει το πανδοχείο λέγεται Jade ( Maggie Cheung - POLICE STORY 1 , 2 & 3 , THE ICEMAN COMETH , TWIN DRAGONS , 2046 ) . Η Jade πέρα από νόστιμο γκομενάκι , φροντίζει να σερβίρει και νόστιμους μεζέδες στους πελάτες της : ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ δηλαδή ! Το γεγονός πως όσοι σφάζονται μέσα στο πανδοχείο σερβίρονται στον ανυποψίαστο περαστικό , περνάει απαρατήρητο ....
---------------------------------------------------------------
Το περισσότερο μέρος της ταινίας αναλώνεται σε ένα χιουμοριστικό μεν , βαρετό δε τρίγωνο μεταξύ των δύο γυναικών και του ήρωα Chow Wai-on μέσα σε τέσσερεις τοίχους , ώσπου να φτάσουμε στην τελευταία μισή ώρα , όπου και εμφανίζεται απ'έξω ο θυμωμένος ευνούχος και ο στρατός του !
Η μάχη που ακολουθεί μεταξύ των 4 κυρίων χαρακτήρων της ιστορίας είναι η επιβράβευση του κοινού για τα απάλευτα κοντίνα που ξεστραβώθηκε να κεντράρει ο σκηνοθέτης για μιάμιση ώρα !
Το τελευταίο τέταρτο και τα πρώτα 10 λεπτά (στις σκηνές που επικρατεί με άνεση ο Donnie Yen δηλαδή) , είναι ο κύριος λόγος που έγραψα αυτές τις γραμμές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.