Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

THE AVENGING EAGLE (1978)


"Μετά από πολύ κόπο βρήκα αυτό το μέρος για να γίνει ο τάφος σας , είστε ικανοποιημένοι ;!"
Το Long xie shi san ying , είναι άλλη μια αιματοβαμμένη περιπέτεια κλασικής ιπτάμενης παντόφλας από τους Shaw Brothers !
Ο Ti Lung ( THE DUEL , THE BLOOD BROTHERS ) είναι ο Chik Ming-Sing , πρώην μέλος της σκληρής συμμορίας "Σιδερένιο Πλοίο" που υπακούει στις ορέξεις του ανελέητου Αετού ! Ο Αετός μαζεύει ορφανά από μικρή ηλικία και τα μεγαλώνει σωστούς μανιακούς του κουνγκ-φου για να τον πλαισιώνουν στις δολοφονικές του εξορμίσεις στην Κινέζικη ύπαιθρο ! Ο Chik , αφού τραυματιστεί σε μια τέτοια εξόρμηση , θα το σκάσει και θα βρει καταφύγιο σε μια οικογένεια , η οποία θα τον περιθάλψει και θα τον επαναφέρει στον σωστό δρόμο , κάνοντας τον να σκεφτεί για τις πράξεις της μέχρι τότε ζωής του ... Μετανοιωμένος για τα δεινά που έχει διαπράξει , θα παρατήσει την συμμορία και θα ορκιστεί να εκδικηθεί τον Αετό , σκοτώνοντάς του . Βέβαια θα βρεθεί κυνηγημένος από τους πρώην συντρόφους του , αλλά ευτυχώς θα έχει την βοήθεια ενός άγνωστου που συνάντησε τυχαία , του Cheuk Yi-fan ....
O Alexander Fu Sheng ( HEROES TWO , 5 SHAOLIN MASTERS ) είναι ο Cheuk Yi-fan με τα διπλά μαχαίρια στα μανίκια . Η οικογενειά του έχει σφαγιαστεί από την συμμορία του Αετού , και φυσικά είναι στον χωρίς-επιστροφή δρόμο της ματωμένης εκδίκησης .... Στην πορεία θα ανακαλύψει πως ο καινούργιος του φίλος ήταν μέλος της συμμορίας που σκότωσε την έγκυο γυναίκα του , πράγμα που θα κάνει την κατάσταση ακόμη τραγικότερη , αφού ο Chik δεν έχει σκοπό να τον αφήσει να φύγει χωρίς να εξιλεωθεί για το βίαιο παρελθόν του !
Ο Ku Feng ( τον έχουμε δει στα COME DRINK WITH ME , ONE ARMED SWORDWMAN , MASTER OF THE FLYING GUILLOTINE και σε πολλά άλλα αριστουργήματα των Shaw Brothers όπως και τους άλλους δυο ) είναι ο Yoh Xi-hung , ο αρχηγός Αετός ! Τα χρυσά γαντζώνυχα , τον κάνουν ακόμη πιο δύσκολο αντίπαλο ... Ο παππούς , παρόλο που είχε δεκάδες ορφανά υπό την αδίστακτη εποπτεία του , ανάθρεψε υπό τις πιο σκληρές συνθήκες μόνο 13 , τους λεγόμενους 13 Αετούς , δηλαδή τους πιο ικανούς και σκληρούς . Οι υπόλοιποι απλά έπρεπε να πεθάνουν ... Αναμεσά στους 13 και ο Chik Ming-sing , ή αλλιώς ο Μαύρος Αετός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.