Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

THE MASTER (1980)

"Τι κοιτάς , θες ένα μπερντάκι ξύλο ;!"
Ο αυθεντικός τίτλος αυτής της κλασικής περιπέτειας των Shaw Brothers είναι BUI BUN SI MUN , γνωστό και ως 3 EVIL MASTERS .
Η ιστορία έχει ως εξής :
Τρεις μάστορες πολεμικών τεχνών με αποθημένα , γνωστοί ως "Τρεις Διάβολοι" , τριγυρίζουν την Κινεζική ύπαιθρο με σκοπό να σπάσουν τα μούτρα σε οποιονδήποτε τους εναντιωθεί ! Παράλληλα με τα τζάμπα μαθήματα αντοχής στον πόνο , βιάζουν και σκοτώνουν ! Ο αρχηγός της παρέας είναι ο Yang Quing-Wang ( Lung Wei Wang , γνωστός για την συμμετοχή του σε αρκετές παραγωγές των Shaw Brothers όπως τα THE 8 DIAGRAM POLE FIGHTER , MASTER OF THE FLYING GUILLOTINE , FIVE DEADLY VENOMS και RETURN TO THE 36TH CHAMBER ) , ο ασπρομάλλης με την δολοφονική λευκή κοτσίδα που μοιάζει με την Ασημένια Αλεπού ! Οι άλλοι δύο της παρέας είναι οι Φαν-Σαν (άγριος , ύπουλος και ανελέητος με τα δίκοπα μαχαίρια του) και Ζου Σαντσάο (γυναικάς και πολύ καλός στα βέλη και τα μυστικά όπλα) .
Ο Kuan Tai Chen ( THE BLOODY FISTS ) είναι ο Jin Tien-yun , ακόμη μεγαλύτερος μάστορας των πολεμικών τεχνών , ο οποίος θέλει να διδάξει ένα μάθημα ζωής στην τριάδα , κόβοντας τους τα δεξιά χέρια , αλλά εκείνοι φρόντιζουν νωρίς να του καταστρέψουν την καριέρα , αφού ένας σπιούνος τον πληγώνει άσχημα με μαχαιριά στα πλευρά στην αρχή της ταινίας μέσα σε μια ταβέρνα (μιας και οι τρείς τους δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά) ! Παρόλο που εμφανίζεται για λίγο στην αρχή , είναι είναι παρόν ώς ο δάσκαλος καθόλη την διάρκεια της ιστορίας . Ονειρεύεται μια μέρα να παίζει μπάλα με τα κεφάλια των Διαβόλων , γιατί είναι παράσιτα ... Δυστυχώς , ο τραυματισμός του θα αποβεί μοιραίος στην δεύτερη συνάντηση τους ..
Ο Yuen Tak είναι ο Gao Jian , μαθητής σε μια τοπική σχολή πολεμικών τεχνών . Η ζωή του εκεί είναι δύσκολη , αφού τις περισσότερες φορές τον πειράζουν . Θέλει να αντιμετωπίσει τους τρεις παλικαράδες , αλλά ο δάσκαλος του , ο "Καταιγίδας" , είναι μόνο φιγούρα και όχι τόσο καλός όσο εκείνοι . Ο μικρός θα βρεθεί μια νύχτα με τον τραυματισμένο Jin Tien-yun , τον οποίο και θα φυγαδεύσει , με αντάλλαγμα της φροντίδας του να του διδάξει το γαμάτο κουνγκ-φου που μόνο εκείνος ξέρει ! Οι εξελίξεις είναι τέτοιες , που θα οδηγήσουν τον Gao μακριά απ΄την σχολή του για έναν ολόκληρο χρόνο - όπου θα σπάει κεραμίδια μέχρι να δυναμώσει αρκετά - ταυτόχρονα με το να σερβίρει σε μια ταβέρνα . Με το που θα επιστρέψει θα διαπιστώσει πως πλέον κουμάντο στην σχολή και στην ευρύτερη περιοχή κάνουν οι Τρεις Διάβολοι - αφού εξόντωσαν κάθε πολεμιστή που είχε δεχτεί το κάλεσμα του Καταιγίδα για την αντιμετώπισή τους - οπότε και θα πρέπει να τους κανονίσει έναν έναν για να μάθουν επιτέλους να φέρονται σαν άνθρωποι ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.