Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ESCAPE PLAN 2 : HADES (2018)

Γραμμένο από τον Miles Chapman ( ROADHOUSE 2: LAST CALL , CYBERGEDDON , ESCAPE PLAN TRILOGY ) και σκηνοθετημένο από τον Steven C. Miller ( AUTOMATON TRANSFUSION , SILENT NIGHT , έχει σκηνοθετήσει 3 φορές τον Bruce Willis στα EXSTRACTION , MARAUDERS και FIRST KILL ) .
O Sylvester Stallone ( COBRA ) επιστρέφει ως ο άνθρωπος που είναι ικανός να αποδράσει από κάθε φυλακή πάνω στον πλανήτη , Ray Breslin . Αυτή τη φορά τον ρίχνουν μέσα σε ένα scifi σοφρονιστικό κατάστημα του τρόμου , τον ΑΔΗ , γεμάτο μούτρα από NFL παίχτες και UFC αγριάνθρωπους .
Καθημερινά οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε μια κλωτσοπατινάδα χωρίς κανόνες , με τον νικητή να απολαμβάνει μερικές ώρες χαλάρωσης σε ένα λευκό κελί εικονικής πραγματικότητας το οποίο ονομάζεται "Άδυτο" . Εκεί μπορούν να ασχοληθούν με κάθε μορφή τέχνης καθώς έχει ένα τραπέζι όπου μπορείς να καταγράψεις τις σκέψεις σου και μερικά καβαλέτα για ζωγραφική (;) .
O Breslin εμφανίζεται για 15 λεπτά καθόλη την διάρκεια της ταινίας (σε 2 αρκετά καλές σκηνές αιματοβαμένης δράσης) , γεγονός που μου έφερε στο νου αρκετές βιντεο-περιπέτειες με Steven Seagal , οπού εμφανίζεται για μερικά λεπτά , μόνο για να αγιάσει το πλατό και να πάει να γυρίσει κάποια άλλη στην Ανατολική Ευρώπη μέσα στην ίδια μέρα .
Παρόλο που η όλη παραγωγή κόστισε γύρω στα 20 εκατομμύρια δολάρια (σύμφωνα με την wikipedia και 45 με το imdb) , η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει scifi περιπέτεια κατευθείαν-σε-βιντεοκασέτα της δεκαετίας του '90 (η ταινία βγήκε κατευθείαν-σε-dvd στην Αμερική και προβλήθηκε στον κινηματογράφο μόνο σε Ρωσία , Κίνα και Ιταλία) . Δεν κατάφερε να βγάλει τα λεφτά της (τα 20 έγιναν 16) , αλλά ετοιμάζεται ήδη το νούμερο τρία .
Ο WWE κτηνάνθρωπος/ηθοποιός Dave Bautista ( KICKBOXER: VENGEANCE ) είναι ο Trent Derosa , ιδιοκτήτης μπαρ , καλός φίλος του Breslin/πρώην μέλος της Breslin Security, έτοιμος να βαπτίσει με σφαίρες όποιον βρεθεί στον δρόμο του . Μαζί με τον 50 Σέντς (που επιστρέφει ως ο κυριλέ μαύρος χάκερ Hush από την προηγούμενη ταινία) μοστράρουν casual μόδα αρχών 20ου αιώνα αλα Picky Blinders με τις tweed τραγιάσκες τους (δεν κρύβουν ξυράφια μέσα στη φόδρα) .
Την όλη δράση και την προώθηση της ταινίας στην Κινεζική αγορά την αναλαμβάνει ο Chen Tang ( THE JADE PENDANT , MARVEL'S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. ) . Υποδίεται τον σκληροτράχηλο Yusheng Ma , μαθητευόμενο αποδραστή φυλακών/αγαπημένο μαθητή του Breslin , ο οποίος βρίσκεται μέσα στην scifi φυλακή για να προστατεύσει τον μάγο των υπολογιστών και εξαδελφό του , Shu Ren ( Xiaoming Huang - IP MAN 2 ) . Ο Shu έχει αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο αν πέσει στα λάθος χέρια είναι ικανό να προκαλέσει πυρηνικό όλεθρο στον πλανήτη . Μέσα στην φυλακή (η οποία ελέγχεται από καθάρματα αντίπαλης εταιρίας συστημάτων) προσπαθούν να τον σπάσουν για να του πάρουν τους κωδικούς του προγράμματος . Ευτυχώς που ο Breslin είναι καλός του φίλος και αναλαμβάνει να μπει στην φυλακή για να αποδράσουν όλοι μαζί .
Ο Vincent Young ( υπήρξε γκόμενος και της Donna και της Valerie για 84 επεισόδια στο BEVERLY HILLS 90210 από το 1997 μέχρι το 2000 - από τότε έκανε μικρά περάσματα σε άλλες τρεις τηλεοπτικές σειρές και συμπλήρωσε καστ σε άλλες 4 ταινίες μέχρι εδώ ) είναι ο Gibson-ικός αρχηγός του Ισλανδικού γκρούπ των φαλακρών χάκερς με το eyeliner , Count Zero , Curly (οι άλλοι δύο που αποτελούν μέρος της cyberpunk λεγεώνας έχουν τα υπόλοιπα ονόματα των Τρίων Στούτζες) .
Ο ΚΑΚΟΣ :
Ο Wes Chatham ( THE TOWN THAT DREADED SUNDOWN , THE HUNGER GAMES MOCKINGJAY PART I&II , THE EXPANSE ) είναι και αυτός πρώην μέλος της Breslin Security , Jaspar Kimbrai , αλλά τώρα είναι ο λεγόμενος "Φύλακας του Ζωολογικού Κήπου" που ακούει στο όνομα ΑΔΗΣ . Ο Breslin τον απέλυσε κακήν κακώς μετά από μια αποτυχημένη διάσωση στην αρχή της ταινίας επειδή ο Kimbrai δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως μέλος ομάδας . Από τότε του το φιλάει και έναν χρόνο αργότερα διασταυρώνονται ξανά τα μονοπάτια τους .
Φυσικά ο Stallone του σπάει τον σβέρκο κατά την διάρκεια της τελικής τους μονομαχίας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.