Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

SKYSCRAPER (2018)


"Βάλε φωτιά στο σπίτι ενός ανθρώπου και θα μάθεις τι αγαπάει πραγματικά .."
- Kores Botha , Σκανδιναβός εκβιαστής/τρομοκράτης/πυρομανής .

Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που ο Bruce Willis αντιμετώπισε τρομοκράτες με αστεία προφορά σε ένα κτήριο 40 ορόφων στο πρώτο DIE HARD (1988) και 22 από τότε που η Anna Nicole Smith (αιωνία η μνήμη) αντιμετώπισε Millie-vannili-τρομοκράτες με uzi σε ένα επίσης ψηλό κτήριο στο ομότιτλο SKYSCRAPER (1996) που ήταν απλά ένα ξεδιάντροπο remake του DIE HARD . Αυτή τη φορά στο εκρηκτικό μείγμα δράσης μπήκαν και στοιχεία από το THE TOWERING INFERNO (1974) δημιουργώντας στιγμές αγωνίας σε ένα κτήριο 225 ορόφων - ξανά εναντίον τρομοκρατών με αστεία προφορά - ο τελικός κακός είναι Σκανδιναβός διεθνής εγκληματίας .
Γραμμένο και σκηνοθετημένο με PG-διάθεση για επιτυχία μόνο στην Κίνα από τον Rawson Marshall Thurber ( ο οποίος έχει ξανασκηνοθετήσει τον The Rock στην φαρσοκωμωδία με τον Kevin Heart , CENTRAL INTELLIGENCE . Άλλες πανάστειες επιτυχίες του είναι τα DODGEBALL , EASY A , WE'RE THE MILLERS 1&2 , κτλ ) . Τα πράγματα ίσως να ήταν εντελώς διαφορετικά αν είχε βρεθεί πίσω από την κάμερα ο Roland Emerich όπως ήταν το αρχικό σχέδιο .
Η ταινία στην Αμερική πάτωσε (αναλογικά με τα πολυψήφια νούμερα) και ευτυχώς που ο Dwayne βρίσκεται σε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο κάθε μέρα (όταν δεν σπρώχνει τόνους σίδερα στο προσωπικό του γυμναστήριο) για να κάνει δημόσιες σχέσεις αφού την ταινία έσωσαν τα συνολικά έσοδα (τα 125 εκατομμύρια της παραγωγής απέφεραν μόλις 67 στις Ηνωμένες Πολιτείες , αλλά 292 στο πλανητικό σύνολο εισιτηρίων) .
Ο WWE Πρωταθλητής/bodybuilder/ηθοποιός/φιλάνθρωπος/οικογενειάρχης και μελλοντικός Πρόεδρος της Αμερικής Dwayne "THE ROCK" Johnson ( FAST & FURIOUS 5 και μετά ) είναι ο πρώην Ειδικές Δυνάμεις//Πράκτορας του FBI σε αποστολές διάσωσης ομήρων και νυν Σύμβουλος Ασφαλείας Σε Ουρανοξύστες/Παρασημοφορεμένος με Χάλκινο Σταυρό Βετεράνος Πολέμου με προσθετικό πόδι , Will Sawyer .
Μαζί με την σύζυγο Sarah ( Neve Campbell - THE CRAFT , WILDTHINGS , SCREAM 1-4 ) που την γνώρισε στο χειρουργείο 10 χρόνια πριν (μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης ομήρων , όπου και έχασε το αριστερό του πόδι) και τα 2 ανήλικα παιδιά μένουν δοκιμαστικά σε ένα διαμέρισμα στον 98ο όροφο ενός υπερσύγχρονου ουρανοξύστη στον οποίο έχει πάει για να συμβουλέψει την διοίκηση για θέματα ασφαλείας . Ζει το όνειρο του απόλυτου οικογενειάρχη . Έχει να πιάσει το όπλο του μια δεκαετία ...
Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν τρομοκράτες προκαλούν μεγάλη πυρκαγιά στον 96ο όροφο αφήνοντας τους ένοικους των ψηλότερων πατωμάτων στην μοίρα τους (την οικογένεια του Sawyer δηλαδή και τον ιδιοκτήτη που βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου μαζί με την προσωπική του φρουρά και έναν Βρετανό κάθαρμα που δουλεύει με τους τρομοκράτες) .
Ο ουρανοξύστης βρίσκεται στο Hong Kong (μάζι με τους περισσότερους που παρακολούθησαν την ταινία κρίνοντας από τα έσοδα που ανέφερα παραπάνω) , λέγεται PEARL και είναι υψηλότερο χτίσμα που έχει καταφέρει ποτέ άνθρωπος , συγκεκριμένα ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Zhao Long Ji ( Chin Han - THE DARK KNIGHT , ARROW , CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER , INDEPENDENCE DAY: RESURGENCE , GHOST IN THE SHELL ) . Τα πάντα ελέγχονται από το ρολόι που έχει στο χέρι του . Διαθέτει 30όροφο οικοσύστημα για να χαλαρώνουν μέσα στην φύση οι σούπερ-πλούσιοι μελλοντικοί του ένοικοι .
Τα γεγονότα της υπερ-ηρωικής προσπάθειας του πατέρα με το ατσαλένιο πόδι (και θέληση) παρακολουθούν με κομμένη ανάσα και ανοιχτά κινητά οι ντόπιοι μέσα από γιγαντο-οθόνες SHARP (Ιαπωνική πολυεθνική εταιρία σχεδιασμού και κατασκευής ηλεκτρονικών προϊόντων που από το 2016 είναι αναπόσπαστο μέρος του ομίλου Foxconn που εδρεύει στην Taiwan) .
O Byron Mann ( συν-πρωταγωνιστής δίπλα στον Steven Seagal στα BELLY OF THE BEAST , A DANGEROUS MAN , TRUE JUSTICE και MERCENARY: ABSOLUTION , το αρχικό σώμα του O.G. Kovacs στο ALTERED CARBON ) είναι ο επιθεωρητής Wu . Βοηθάει την κατάσταση εκτός κτηρίου .
Ο ΚΑΚΟΣ :
Ο Roland Moller ( ATOMIC BLONDE , THE COMMUTER ) είναι ο Σκανδιναβός τρομοκράτης , Kores Botha , πρώην στρατιωτικός , νυν εκβιαστής που δουλεύει για 3 διαφορετικά εγκληματικά συνδικάτα της Ασίας . Όταν ο Zhao έχτιζε το οικοδομικό θαύμα του ο Kores του δημιουργούσε προβλήματα απειλώντας τους εργάτες και φυσικά τον έμπλεξε στην πορεία με χρηματικά δάνεια από τα καθάρματα εργοδότες του .
Έκανε το λάθος να απειλήσει την ζωή της κόρης του Sawyer . Έκανε ελεύθερη πτώση από την ταράτσα του Pearl μετά από ψυχεδελική μάχη/Bruce Lee αναφορά μέσα σε ψηφιακό δωμάτιο γεμάτο διπλούς καθρέφτες/κάμερες . Δυστυχώς δεν έγινε χρήση προσθετικού ποδιού για απόδοση δικαιοσύνης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.