Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

UPGRADE (2018)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον ηθοποιό/σεναριογράφο Leigh Whannell ( SAW , DEAD SILENCE , INSIDIOUS ) .
Χρηματοδοτημένο από το παρεάκι της Blumhouse Productions ( THE PURGE , GET OUT , HAPPY DEATH DAY ) .
Στο πάντα κοντινό μέλλον η τεχνολογία κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου .
Όλα λειτουργούν με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης .
Ο τεχνοφοβικός Grey Trace ( Logan Marshall-Green - PROMETHEUS ) χάνει την γη κάτω από τα πόδια του όταν μετά από μια δυσλειτουργία στο σύστημα του αυτόματου αυτοκινήτου της γυναίκας του καταλήγουν μαζί ντελαπαρισμένοι στο λάθος σημείο στην λάθος στιγμή . Μένει ξαφνικά χήρος και παραπληγικός σε αναπηρικό καροτσάκι . Μετά από μέρες μίζερης ανάρρωσης στο σπίτι , μαθαίνει πως η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει ιδιαίτερα στην σύλληψη των δραστών γιγαντώνοντας το αίσθημα της ανημποριάς μέσα του .
Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας δέχεται να γίνει λήπτης μοσχεύματος ενός πειραματικού μικροτσίπ που λέγεται Stem , αποκτώντας έτσι υπεράνθρωπες δυνάμεις και άριστες γνώσεις πολεμικών τεχνών . Το πρόγραμμα είναι συνδεδεμένο στον εγκέφαλο και το νευρικό του σύστημα και λειτουργεί ως δεύτερη συνείδηση .
Πλέον ως συνοδηγός της απόλυτης φονικής μηχανής που ελέγχει το σώμα του όταν δυσκολεύουν τα πράγματα είναι έτοιμος να πάρει ματωμένη εκδίκηση για τον χαμό της γυναίκας του με αποτέλεσμα να βρεθεί μπλεγμένος σε μια συνομωσία πολυεθνικών που παράγουν cyborg δολοφόνους με βιολογικό οπλισμό , τους λεγόμενους "Αναβαθμισμένους" και στο τεράστιο συνθετικό εγώ που βρίσκεται μέσα του και θέλει να εξελιχθεί σε άνθρωπο παίζοντας βρώμικα .
Όλα αυτά ανάμεσα σε στυλιζαρισμένες χορογραφίες και αιματοβαμμένη χρήση παραδοσιακών body-horror ειδικών εφέ .

2 σχόλια:

  1. Πολύ καλή.
    Το μοντάρισμα είναι γρήγορο και η πλοκή γραμμική οπόταν βλέπετε εύκολα.
    Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα ονόματα του sci-fi σινεμά (Ex Machina, Black Mirror κλπ.), αντιθέτως προσθέτει και κάτι καινούργιο στο είδος αφού η ταινία αποτελεί κράμα πολλών ειδών (επιστημονική φαντασία, πολεμικές τέχνες, τραγικωμωδία κλπ.). Για παράδειγμα, η σκηνή στο bar θυμίζει Tarantino/Rodriquez.
    Καλή και η ηθοποιία του πρωταγωνιστή.
    Πραγματικά ένα κρυμμένο διαμάντι, αξίζει και με το παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκιζει σαν cyberpunk action sci-fi από κάθε αποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.