Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

THE HOLLOW CHILD (2017)


Σκηνοθετημένο/γυρισμένο στην Βρετανική Κολομβία του Καναδά από τον ανεξάρτητο μικρού μήκους editor/σκηνοθέτη Jeremy Lutter (αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του) .
Γραμμένο από τον φίλο και συνεργάτη του , Ben Rollo .
Η μικρή Olivia ( Hannah Cheramy - COLOSSAL , VAN HELSING ) χάνεται στο δάσος λίγες μέρες πριν την γιορτή του Halloween . Η μεγαλύτερη υιοθετημένη αδελφή της Sam ( Jessica McLeod - SCARY MOVIE 4 , DEATH NOTE ) δεν την είχε συνοδεύσει στο σπίτι όπως όφειλε εκείνο το μεσημέρι γιατί προτίμησε να πάει να μεθύσει με τους φίλους της .
Ο προβληματικός χαρακτήρας της έφηβης προκαλεί τριβές με τους θετούς γονείς της και η εξαφάνιση της κανονικής τους κόρης δεν βοηθάει στην εξομάλυνση των σχέσεων τους .
Μέχρι που η μικρή Olivia επιστρέφει μετά από λίγε μέρες στο σπίτι της . Αλλά δεν είναι η ίδια . Είναι αγενής σε ανθρώπους , πειράζει ζώα και έχει αφαιρέσει από όλες τις κούκλες της τα μάτια . Λεπτομέρειες τις οποίες δεν μπορεί να μοιραστεί η Sam με τους γονείς της οι οποίοι δεν δίνουν σημασία .
Ο πατέρας Garrett ( John Emmet Tracy - AMERICAN MARY , ALTERED CARBON , SUPERNATURAL , I ZOMBIE ) μετά την ταραχή που πέρασε ψάχνει μια αφορμή για να στείλει την Sam πίσω στο ορφανοτροφείο . Η μητέρα Liz ( Jana Mitsoula - STARGATE ATLANTIS , ELEKTRA , TRU CALLING , FLASH , THE 100 ) την θέλει στην οικογένεια τους γιατί είχε μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο και προσπαθεί να της δώσει την ευκαιρία που δεν είχε λάβει ποτέ η ίδια αλλά θέλει επίσης να δώσει χρόνο στην μικρή της κόρη να προσαρμοστεί .
Η Johannah Newmarch ( STARGATE SG-1 , HOME INVASION ) είναι η τρελή του χωριού Alison Marcus . Όταν ήταν στην ηλικία της Olivia είχε κάψει το σπίτι της μαζί με τους γονείς της και την μικρή της αδελφή ακόμη μέσα . Φοβάται την Olivia και αναγνωρίζει πως κάτι άλλο βρίσκεται μέσα της . Γνωρίζει για τους "Κενούς" που κατοικούν μέσα στο δάσος και προειδοποιεί την Sam για τον τρόπο που δρουν . Σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο της περιοχής οι ψυχές των θυμάτων τους βρίσκονται παγιδευμένες μέσα στο δάσος ενώ οι Κενοί αλωνίζουν ελεύθερα φορώντας τα σώματά τους συνεχίζοντας να μισούν τους όρθιους πίθηκους που κατέστρεψαν το πράσινο και τους ανάγκασαν να σταματήσουν τα ευτυχισμένα τραγούδια τους μέσα στη φύση .
Η Sam έχει μοναδικό σύμμαχο τον συμμαθητή της Logan ( Connor Stanhope - νεαρός Lex Luthor στο SMALLVILLE ) ο οποίος βοηθάει περισσότερο για να της είναι αρεστός καθώς είναι ερωτευμένος μαζί της . Χάνεται άδικα μαζί με την μοναδική φίλη της Sam στο σχολείο .
Η τελική μάχη με το κοντό ξωτικό δολοφόνο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και ευτυχώς που το δάσος είναι απειλητικό από μόνο του (η αφίσα της ταινίας παραπλανεί για αιματοβαμμένο τρόμο που δεν υπάρχει) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.