Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

PET SEMATARY (2019)


Γραμμένο από τον Matt Greenberg ( CHILDREN OF THE CORN III: URBAN HARVEST , THE PROPHECY II , REIGN OF FIRE , HALLOWEEN H20: 20 YEARS LATER ) .
Σκηνοθετημένο από τους Kevin Kolsch και Dennis Widmyer ( ABSENCE , STARRY EYES , HOLIDAYS ) .
Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Stephen King , πρόκειται για remake της ταινιας του 1989 .
Ο δόκτωρ Louis Creed ( Jason Clarke - ZERO DARK THIRTY , WHITE HOUSE DOWN , DAWN OF THE PLANET OF THE APES , TERMINATOR GENISYS ) και η σύζυγός του Rachel ( Amy Seimetz - YOU'RE NEXT , ALIEN: COVENANT ) , μαζί με τα δύο τους παιδιά - την 9χρονη Ellie και τον μικρό Cage - μετακομίζουν από την παγωμένη Βοστόνη στο εύκρατο χωνευτήρι του διαβόλου Maine .
Η ζωή της οικογένειας κυλάει αρμονικά στο επαρχιακό περιβάλλον , αλλά η γαλήνη μετατρέπεται σε διαπαιδαγωγικό άγχος όταν ο αγαπημένος γάτος της Ellie , Charlie πολτοποιηθεί από διερχόμενο φορτηγό . Πως μπορούν να μιλήσουν σε ένα ευαίσθητο παιδί για τον θάνατο ;
Ο μοναχικός συνταξιούχος γείτονας Jud ( John Lithgow - HARRY AND THE HENDERSONS , CLIFFHANGER , INTERSTELLAR ) έχει συμπαθήσει την μικρή και προτείνει στο ανύσηχο πατέρα να θάψουν τα απομεινάρια του γάτου στο τοπικό νεκροταφείο μικρών ζώων - όχι ακριβώς εκεί , αλλά λίγο παράμερα σε ένα απαγορευμένο σημείο όπου φαίνεται να έκαναν μυστήριες τελετές έναν αιώνα νωρίτερα οι ινδιάνοι της περιοχής - κάτι ανόσιο αιωρείται στην ατμόσφαιρα , αλλά δεν εμφανίζεται με σάρκα και οστά ως έχει στα θύματα του - απλά το πνεύμα του δάσους επιστρέφει τους νεκρούς πίσω στους αγαπημένους τους ως κάτι αλλαγμένο , ξένο και δολοφονικό - κάθε επιθυμία έχει ένα κόστος . Ο χνουδωτός Charlie επιστρέφει αλλά η αλλαγή του σε κατσιασμένο κατοικήδιο του διαβόλου σηματοδοτεί μια σειρά ατυχών γεγονότων που θα οδηγήσουν με ελαφρά πηδηματάκια από πατουσάκια γάτας στον χαμό της μικρής Ellie .
Ο ανύμπορος πατέρας δεν δέχεται τον χαμό του παιδιού του και επαναλαμβάνει την τελετή νεκρανάστασης με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν την τύχη της γάτας όλα τα μέλη της οικογένειας κλείνωντας πόλυ πιο δυσοίωνα την ανορθώγραφη μεταφορά του 2019 από εκείνη 3 δεκαετιών νωρίτερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.