Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

GAKKO-GURASHI! (2019)

Σκηνοθετημένο από τον Issei Shibata ( THE CHASING WORLD ) .
Βασισμένο στο ομώνυμο manga των Sadoru Chiba και Norimitsu Kaiho .
Παρέα 4 μαθητριών αναγκάζεται να μετατρέψει την αντίληψη της πραγματικότητας σε κάτι πιο χαρούμενο όταν ξεσπάει από το πουθενά η ζόμπι αποκάλυψη .
Επηρεασμένες κυρίως από την ψυχολογική κατάσταση της Yuki (η οποία κρατάει ζωντανό το ευδιάθετο σχολικό πνεύμα πιστεύοντας πως ζει ακόμη στο αθώο παρελθόν - δηλ. μετατραυματικό στρες σε όλο του το μεγαλείο) , οι ζωές των Mike , Yuri και Ebisuzawa , θα αλλάξουν δραστικά όταν παγιδευτούν μέσα στο σχολείο τους .
Ευτυχώς που η παρακολούθηση των εντός σχολείου δραστηριοτήτων του ιδιαίτερου κλάμπ που λειτουργούν με την αγαπημένη τους δασκάλα , όπως η κηπουρική , τους βοηθάει στο να επιβιώσουν εκμεταλλευόμενες τον κήπο της ταράτσας χωρίς να χρειάζονται βοήθεια από τον έξω κόσμο (η οποία δεν έρχεται ποτέ) .
Στην ουσία πρόκειται για παρακολούθηση young-adult κομεντί , αφού οι 4 φίλες μεγαλώνουν απότομα και ωριμάζουν στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν η μια για την άλλη με το ανάλογο ψυχόδραμα που αναπτύσσεται σε καταστάσεις ακραίου άγχους όπως το τέλος του κόσμου .
Τα ζόμπι είναι αξιοπρεπέστατα σε slomo κατάσταση αποσύνθεσης και οι μάχες με τα τμήματα των αιώνια μετεξεταστέων νεκρών συμμαθητών είναι απολαυστικές και κορυφώνονται με χρήση πυροτεχνικών ευρημάτων (η ταινία μπορεί να είναι για κορίτσια , αλλά τα φλεγόμενα ζόμπι - όσο cgi κι αν είναι - πάντα θα ικανοποιούν του κάφρους) .
Σε αντίθεση με την animation σειρά του 2015 , δεν βλέπουμε ποτέ το σκανδαλιάρικο σκυλί του κλάμπ Taroumarou (είναι δύσκολο να δουλεύεις με αληθινά ζώα , ειδικά όταν αυτά ανθρωπομορφίζουν την anime συμπεριφορά τους γλυκά και χαρωπά) , ούτε τις ανάλαφρες μπουγελο-μάχες με τα μπικίνι .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.