Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

SHARKENSTEIN (2016)


Σκηνοθετημένο από τον σκληροπυρηνικό βιντεά (57 ταινίες και συνεχίζει) , Mark Polonia ( HELLSPAWN , FEEDERS I&II , JURASSIC PREY , BIGFOOT VS ZOMBIES , LAND SHARK ) .
Γραμμένο από τον ηλεκτρολόγο που χρησιμοποιεί στις ταινίες του , J.K. Farlow .
Στις τελευταίες μέρες του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου (σε κάποιο παράλληλο σύμπαν όπου οι "ναζί" κομπάρσοι φορούν adidas) , οι Γερμανοί είχαν για πολλοστή φορά άλλη μια φαεινή ιδέα που ίσως και να γύριζε το αποτέλεσμα προς τη μεριά τους : να δημιουργήσουν υβριδικούς καρχαρίες βασισμένοι πάνω στις έρευνες του Δόκτωρ Φρανκενστάιν (1942 και το κτήριο όπου στεγάζει τα πειράματά του έχει aircondition) για να τους χρησιμοποιήσουν ως όπλα εναντίον των συμμάχων . Δυστυχώς δεν προλάβαν να υλοποιήσουν το απαράδεκτο σχέδιό τους και τώρα , 60 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου , ένα παζλ πλάσμα από κομμάτια διαφόρων ειδών καρχαριών (σύντομα με καρδιά και μυαλό από το μακρινό παρελθόν) τρομοκρατεί τις ακτές μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης .
Ο σχεδόν πάντα βασικός πρωταγωνιστής στις παραγωγές του Polonia , Ken Van Sant ( PETER ROTTENTAIL , RAZORTEETH , JURASSIC PREY , BIGFOOT VS ZOMBIES ) είναι ο ηρωικός λιμενικός Duke Lawson . Ανησυχεί για τις μαζικές εξαφανίσεις λουόμενων και σκαφάτων της περιοχής , αλλά περισσότερο τον απασχολεί το πλήγμα στην τοπική οικονομία .
Την ίδια στιγμή παρέα τριών ατόμων που παριστάνουν τους έφηβους κατευθύνεται προς τον ορμίσκο του θανάτου για διασκέδαση 8 ωρών μέσα σε ενοικιαζόμενη βάρκα .
Ο Lawson τους προειδοποιεί να φύγουν , αλλά δεν τον ακούν με αποτέλεσμα να βρεθούν σε ένα ερημικό νησί (η τουλάχιστον έτσι νομίζουν αρχικά) .
Ο καρχαρίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Δρ. Klauss (επίσης σταθερός χαρακτήρας σε ταινίες του Polonia , Jeff Kirkendall) , ο οποίος αν κρίνω από την σημαία με τη σβάστικα μέσα στο χαμηλού προϋπολογισμού εργαστήριό του είναι κάποιος απόγονος της ναζί επιστημονικής ομάδας . Το εργαστήριο βρίσκεται στο εν λόγω νησί και οι τρεις νεαροί τουρίστες καταλήγουν να βοηθούν τον επιστήμονα να μεταμοσχεύσει την καρδιά και το μυαλό του τέρατος του Φρανκενστάιν στον καρχαρία ολοκληρώνοντας έτσι ένα όνειρο 60 ετών
Το τέρας δεν είναι ευχαριστημένο να βρίσκεται υπό της διαταγές ενός αγνώστου και αρνείται να εκτελεί τα προστάγματά του , οπότε ο Klauss δεν θα χαρεί και πολύ την μεγάλη του επιτυχία .
Τον Καρχαριστάιν από την τρύπα θα τον βγάλει ο Lawson ο οποίος είχε χαθεί κάπου σε όλη αυτή την ξαφνική τροπή που πήρε η δράση - εμπειρία την οποία μεγενθύνει στο έπακρο η ψυχεδελική βιντεο-σκηνοθεσία του Polonia με τα συνεχόμενα κοντινά του τέρατος σε κάθε εξωπραγματική σκηνή cut-up δράσης .
Ο καρχαρίας θα πάρει στο κυνήγι τον Lawson και θα τον ακολουθήσει μέχρι την στεριά όπου μετά από μια ξαφνική αστραπή θα βγάλει styrofoam μπράτσα και θα γίνει πλέον στεριανός μονωτικός θηρευτής !
Όλα αυτά ακούγονταν πολύ ωραία στο χαρτί του Farlow , αλλά στην εκτέλεση χάθηκαν κάπου στη μεταφορά - μπόνους νευριασμένος όχλος για να γίνει και ο απαραίτητος φόρος τιμής στις ταινίες της Universal και το βιντεο-δράμα κορυφώνεται με αυτοθυσία μέσα σε ψηφιακές φλόγες από έκρηξη δυναμίτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.