Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

FOXTROT SIX (2019)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο ως φουτουριστική περιπέτεια επαναστατικών μεγατόνων με κοινωνικοπολιτικό σχόλιο για netflix ανάπηρους (το δυτικό κοινό δηλαδή) από τον Randy Korompis .
Σε ελληνική βιντεοκασέτα θα είχε μεταφραστεί ως "ΚΑΙ ΟΙ 6 ΗΤΑΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΟΙ" .
Βρισκόμαστε στο διστοπικό 2031 . Ο πληθυσμός του πλανήτη έχει φτάσει στον επικίνδυνο αριθμό των 8 τρις και το φαγητό τελειώνει με ταχύτατους ρυθμούς . Η Ινδονησία έχει καταφέρει να γίνει μεγάλη οικονομική δύναμη για άγνωστο λόγο με τον μεγαλύτερο αριθμό του πληθυσμού της να βρίσκεται στα όρια της επιβίωσης . Η παραστρατιωτική ελίτ κυβερνά μαζί με το κόμμα των αδίστακτων PIRANNAS .
O Oka Antara ( KILLERS , THE RAID 2 , V/H/S/2 ) είναι ο γερουσιαστής Angga , πρώην πεζοναύτης ο οποίος έχει βολευτεί στην νέα τάξη πραγμάτων της χώρας του , απολαμβάνοντας την εργένικη καλή ζωή σε ρετιρέ ουρανοξύστη . Προτείνει στους 4 αρχηγούς των PIRANNAS (3 οι οποίοι ελέγχουν στρατό και μέσα ενημέρωσης και ένας αχυράνθρωπος για τα μάτια του κόσμου - όπως σε κάθε χώρα δηλαδή) ένα ψεύτικο τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο θα αποδώσουν στην εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση των ανασχηματιστών με σκοπό να αναπτερώσουν το εθνικιστικό φρόνημα του λαού (στην Ασία πιστεύουν ακόμη στα έθνη, δεν είναι ουρανιοτοξικά μηδενικά) .
Δυστυχώς η ιδέα του είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή και ο Angga βρίσκεται καταζητούμενος ως προδότης . Το καλό της όλης χαοτικής κατάστασης είναι πως ξαναβρίσκει την παλιά του αγαπημένη (μετά από 11 χρόνια) , την μαχητική δημοσιογράφο , πλέον αντιστασιακή μόνη μάνα Sari Nirmala ( Julie Estelle - THE RAID 2 , HEADSHOT , THE NIGHT COMES FOR US ) και γνωρίζει την κόρη του .
Για να βοηθήσει τους κατατρεγμένους που έχουν βρει καταφύγιο σε ένα εγκατελειμένο εμπορικό κέντρο θα πρέπει να μαζέψει τους παλιούς του "αναλώσιμους" συμπολεμιστές (6 μαζί με αυτόν) και να τους πείσει να τον συντροφέψουν για μια τελευταία φορά σε μια αποστολή αυτοκτονίας με σκοπό να αποκαλύψουν τις εγκληματικές πρακτικές της κυβέρνησης και να την ανατρέψουν .
Το αναχρονιστικό ειδίλιο χάνεται στις φλόγες γιατί είμαστε μουσουλμανική χώρα και δεν θέλουμε πολλά πολλά , ο πατέρας αποκτά ενεργό ρόλο στην ζωή της άγνωστης κόρης του , οι ήρωες παραμένουν αθέατοι και θυσιάζονται μέσα σε ανήλεες μάχες σώμα με σώμα (οι οποίες θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες αν είχε αναλάβει η γνωστή παρέα τις σκηνές δράσης , γιατί πλέον έχουμε καλομάθει και υπάρχει το Timo Tjahjanto κρητήριο σε οτιδήποτε βγαίνει από αυτή τη μεριά του πλανήτη - αναμνήσεις από το Ιαπωνικό RE-BORN σε πολλές καλές στιγμές κυρίως του SPEC χαρακτήρα) για το κοινό καλό ενώ οι κακοποιοί της ιστορίας παίρνουν αυτό που τους αξίζει (μια ματσέτα στα μούτρα στην συγκεκριμένη περίπτωση) από τον οργισμένο νεανικό όχλο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.