Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

TORAKAGE (2014)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Yoshihiro Nishimura ( TOKYO GORE POLICE , MEATBALL MACHINE KODOKU )  .
Γνωστό και ως THE NINJA WAR OF TORAKAGE .
Όσοι περιμένουν το πατροπαράδοτο sushi-typhoon splatter εκτροχιασμό στις σκηνές δράσης καλύτερα να ψάξουν αλλού γιατί ο Nishimura χαμήλωσε τους τόνους (και τον προύπολογισμό ίσως ;) και δημιούργησε μια κάπως πιο βατή/παιδική σχεδόν live-action-anime-τύπου κωμωδία με κλασικούς νίντζα σε χέβι μέταλ ηχόχρωμα .
O Torakage (η σκιά του τίγρη) είναι ένας πρώην νίντζα ο οποίος ζει την απλή ζωή του γεωργού μαζί με την επίσης νίντζα γυναίκα του και τον γιο τους σε ένα μικρό χωριό . Η πρώην αφέντρα του όμως του διαλύει την γαλήνη όταν απαγάγει τον γιο με σκοπό να αναγκάσει το ζευγάρι να εισβάλει στο κάστρο της περιοχής (μαύρος μάγος μέσω υπνωτισμού ελέγχει την τοπική πριγκίπισσα η οποία εκτελεί κόσμο με μιούζικαλ διάθεση σε πλήρης vinyl-cosplay ενδημασία για να τους αναπτερώσει το ηθικό την στιγμή που πεθαίνουν έτσι κι αλλιώς κουβαλώντας πέτρες για ένα τεράστιο τοίχος/φράγμα λίμνης) για να αποκτήσουν μια περγαμηνή (την Χρυσή) που θα οδηγήσει στο σημείο ενός αρχαίου θαμμένου θησαυρού  . Στην προσπάθειά τους να κλέψουν τη περγαμηνή από τον μάγο συλλαμβάνονται και θα πρέπει να κλέψουν την άλλη (την Ασημένια) ώστε να βρει εκείνος τον θησαυρό . Ο Torakage έχει δύο μέρες στην διαθεσή του . Ταυτόχρονα οι ανθρωποθυσίες συνεχίζονται στο καθημερινό σουρρεαλιστικό πρόγραμμα των εορτασμών του φέουδου και η συζυγός του έχει πάρει θέση για να είναι η επόμενη προσφορά .
Δεν μαθαίνουμε ποτέ για την προελευσή του εφιαλτικού πλάσματος με τα πολλά μάτια και τα φτερά από ανθρώπινες παλάμες , αλλά μάλλον είναι έξτρα δαιμονικός φύλακας του μάγου . Περίμενα περισσότερη χρήση του/της στις σκηνές δράσης .
Ο Takumi Saitoh ( SPACE BATTLESHIP YAMATO , 13 ASSASSINS , RE-BORN , TOKYO VAMPIRE HOTEL ) είναι ο Torakage , ομορφόπαιδο που ξέρει που να σταθεί και πως να ποζάρει για περάσει για νίντζα σπαθομάχος . Ανάμεσα σε δύο αλα YOJIMBO δεινά που τον περιμένουν αν δυσαρεστήσει έναν από τους δύο αντίπαλους επιλέγει την οικογένειά του και προσπαθεί να αχρηστεύσει και τα δύο στρατόπεδα χρησιμοποιώντας νίντζα τεχνικές εξαπάτησης και μια υβριδική πανοπλία από μπαμπού ενός ευρεσιτέχνη χωρικού που έσωσε από σίγουρο θάνατο .
Ο Kanji Tsuda ( THE GREAT YOKAI WAR , MUTANT GIRLS SQUAD , SHIN GODZILLA , OUTRAGE CODA ) είναι ο μάγος Rikuri . Ποιό πολύ χρησιμοποιείται ως κωμική ανακούφιση , παρά ως απειλή .
Η Eihi Shiina ( AUDITION , TOKYO GORE POLICE , OUTRAGE ) είναι η νίντζα αφέντρα Genshai , η οποία ψάχνει απεγνωσμένα τον θησαυρό και για αυτό τον σκοπό επαναφέρει την οικογένεια Torakage στην ενεργό δράση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.