Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

THE HUNT (2020)


Γραμμένο ως φιλελεύθερη κοινωνική σάτιρα με τοποθέτηση προϊόντος το THE ANIMAL FARM του George Orwell από τους εξυπνάκιδες Nick Cuse ( THE LEFTOVERS , MANIAC , WATCHMEN ) και Damon Lindelof ( LOST , COWBOYS & ALIENS , WORLD WAR Z , THE LEFTOVERS , WATCHMEN ) .
Σκηνοθετημένο από τον Craig Zobel ( COMPLIANCE , Z FOR ZACHARIAH ) .
Η Universal είχε την ταινία έτοιμη από πέρυσι για κυκλοφορία αλλά μετά τα γεγονότα μαζικών πυροβολισμών στο Dayton και το El Passo , την κράτησε για αργότερα - γιατί το tweeter και το facebook δικάζουν αλύπητα στο σκρολάρισμα .
Κατατάσω και αυτή την κυκλοφορία με συνοπτικές διαδικασίες στην υβριδική υποκατηγορία του mumblegore γιατί η υπερφίαλη κοινωνικοπολιτική εξυπνάδα τρώει τον cgi αφέντη των σκηνών αιματοβαμμένης δράσης .
12 άγνωστοι μεταξύ τους Αμερικάνοι κοινού μορφωτικού επιπέδου συνομωσιολογίας ξυπνούν με gimp αξεσουάρ στη μέση ενός δάσους κάπου στην Κροατία νομίζοντας πως βρίσκονται ακόμα στην χώρα τους . Είναι παγιδευμένοι σε ένα άνισο παιχνίδι επιβίωσης παρόλο που έχουν την ευκαιρία να αμυνθούν με ένα απλόχερο οπλοστάσιο που τους παρέχεται .
Η περιοχή είναι έτσι μελετημένη γεμάτη παγίδες και κτήρια που θυμίζουν την πατρίδα ώστε οι περισσότεροι χάνουν την ζωή τους νομίζοντας πως έχουν καταφέρει να προχωρίσουν στο επόμενο επίπεδο διάσωσης .
Η Hilary Swank ( THE NEXT KARATE KID ) είναι η Athena , η αρχηγός των άθεων ελιτιστών δισεκατομμυριούχων η οποία κανονίζει τα ετήσια ανθρωποκυνηγητά των κατώτερων κοινωνικών τάξεων γύρω από την περιοχή του μεγάρου της στην Κροατία . Το ιδιωτικό της τζέτ μεταφέρει τους εκκεντρικούς στο εξωτικό θέρετρο της ανατολικής Ευρώπης (τόση αχρειότητα πλουσίων είχα να δω από το πρώτο HOSTEL) οπου εκεί περιμένουν τα ζαλισμένα θυραματά τους να πέσουν στο πιάτο .
Το αντίπαλο ταξικό δέος ενσαρκώνεται στην wonder-woman ερμηνεία της Betty Gilpin την οποία γνωρίζουν μόνο όσοι είδαν την ρετρο-'80ς κωμική σειρά με γυναίκες παλαιστές G.L.O.W. στον πανόπτη NETFLIX ανάμεσα στα χαμουρέματα τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.