Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

ANDROID UPRISING (2020)











Γραμμένο από τον Steven J. Niles ( IT CAME FROM URANUS , PROMETHEUS TRAP , ROBOT REVOLUTION ) και σκηνοθετημένο με cyberpunk ενθουσιασμό β' διαλογής (με εφε καλού pc τουλάχιστον στις σκηνές δράσης) από τον Andrew Bellaware ( παρατηρώντας τους τίτλους των ταινιών που έχει σκηνοθετήσει καταλαβαίνει κανείς πως έχει φτιάξει μια τεράστια ιστορία πάνω από 10 ώρες και απλά κάθε τόσο κυκλοφορεί ένα τμήμα της : BATTLE NEW YORK DAY TWO , EARTH KILLER , ANDROID INSURRECTION , CLONEHUNTER , ROBOT REVOLUTION , CARBON COPY ) .

Η εισαγωγική κάρτα μας μεταφέρει ότι δεν μπορεί ο χαμηλός προϋπολογισμός της παραγωγής : «Μετά την Τρίτη εξέγερση των μηχανών , ο πόλεμος έχει σχεδόν αφανίσει το ανθρώπινο είδος . Πέρα από δύο μεγάλες εντοιχισμένες πόλεις , μία στην Νέα Υόρκη και άλλη μια στη Κίνα , δεν υπάρχουν άλλοι θύλακες πολιτισμού πάνω στον πλανήτη . Μετά από μια ανακωχή μεταξύ ανθρώπων και Τεχνητής Νοημοσύνης , τα πράγματα φαίνεται να έχουν ηρεμήσει…»

Παρακολουθούμε την ιστορία της Λοχία Barbara Slade ( Kate Britton ROBOT REVOLUTION , CARBON COPY , LIFEFORM ) , η οποία μετά από μια αιματηρή αψιμαχία με κάτι τεράστια drones μένει παράλυτη και χάνει σιγά σιγά την όρεξη για ζωή . Μετά από πρόταση της αδελφής της δέχεται να νοικιάσει ένα σώμα ανδροειδούς ώστε να ζήσει όσα δεν μπορεί να της προσφέρει το σμπαραλιασμένο της κορμί . Ακολουθεί νεο-pulp κατασκοπικό δράμα αναμάσημα ψεύτο-άγχους τύπου Phillip K.Dick καθώς το ένα μπέρδεμα φέρνει το άλλο ανάμεσα σε αδίστακτους πράκτορες repo-men της κυβέρνησης οι οποίοι κυνηγούν αντίγραφα και τρομοκράτες και με  έναν πόλεμο που δεν λέει να τελειώσει μεταξύ μηχανών και ανθρώπου . Κανείς δεν ξέρει αν είναι «αληθινός» ή «αντίγραφο» (ή ηθοποιός σε μερικές περιπτώσεις) μέχρι την τελευταία πράξη που αποκαλύπτει το όλο matrix ολογραφικό παραμύθι του μελλοντικού ανθρώπου ο οποίος έχει προσομοιωθεί στο να τρέχει να ξεφύγει από την αληθινή ζωή .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.