Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

EAT BRAINS LOVE (2019)









Σαχλο-κωμωδία/ερωτική κομεντί με ζόμπι επιπέδου εξυπνάδας AMERICAN PIE/TROMA (χωρίς κλανιές) και ευτυχώς προσεγμένα ειδικά εφέ  , γραμμένη από τους Mike Herro και David Strauss ( ONE THREE HILL , ALL AMERICAN ) . Σκηνοθετημένη από τον Corman-ικό Rodman Flender ( THE UNBORN , LEPRECHAUN 2 , THE OFFICE ) .

Προβλέποντας την πλανητική κατάσταση της θανατηφόρας πανδημίας , οι ήρωες της ιστορίας του 2019 ζουν σε μια πραγματικότητα όπου οι νεκροζώνανοι (necrotics όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά) ζουν ανάμεσά μας και είναι έτοιμοι να εισβάλουν για  να τερματίσουν τον πολιτισμό . Η σεξουαλική ασυδοσία , κυρίως των νέων , πυροδοτεί αντιδράσεις μέσα στον οργανισμό μεταμορφώνοντας τον ξενιστή σε μανιακό κανίβαλο . Ταυτόχρονα η κυβέρνηση (;) έχει εξαπολύσει κυνηγητό εναντίων των μολυσμένων δημιουργώντας μια ομάδα καταστολής , την Necrotic Control Division . Οι πράκτορες της οργάνωσης θέλουν εντελώς νεκρούς του «νεκροτικούς» , ενώ ο Διευθυντής της , ο Alaister ( ο κυρίως τηλεοπτικός Patrick Fabian PROVIDENCE , VERONICA MARS , THE LAST EXORCISM , BETTER CALL SAUL ) θέλει να ικανοποιήσει τις βλέψεις πλανητικής του κυριαρχίας χρησιμοποιώντας τους ως ιδιωτική στρατιωτική δύναμη , ή ως άμισθα εργατικά χέρια .

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι νέων , του αρχετυπικού 80ς’ χαβαλέ Jake ( Jake Cannavale – πέρασμα σε ένα επεισόδιο του THE MANDALORIAN ) και της αρχηγού των cheerleaders του σχολείου , Amanda Blake ( Angelique Rivera – πέρασμα σε ένα επεισόδιο του SUPERNATURAL ) . Για να κατευνάσουν τα συμπτώματα της αρρώστιας οι δύο ερωτευμένοι νέοι είναι αναγκασμένοι να τρώνε ανθρώπους και τι πιο λογικό και δημοκρατικό από το να αρχίσουν να τρώνε τους σεσημασμένους σεξουαλικούς κυνηγούς της περιοχής τους .

Το roadtrip διακρίνεται από την εύπεπτη χοντράδα ανάλογων ταινιών των δύο πρώτων δεκαετιών της χιλιετίας και φυσικά δεν λείπει η λεσβιακή τοποθέτηση προϊόντων για να τικάρουμε τα diversity points της παραγωγής .

H Sarah Yarkin ( AMERICAN HORROR STORY , HAPPY DEATH DAY 2U ) είναι η τηλεπαθητική NCD πράκτορας Cass . Αποκτά ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Jake , τον ερωτεύεται και προσπαθεί να βοηθήσει το ζευγάρι όταν ανακαλύπτει τους αληθινούς σκοπούς του (επίσης τηλεπαθητικού) Alaister .

Τα ζόμπι είναι σχεδόν φυσικά μακιγιαρισμένα , το λάτεξ gore σε ικανοποιητικά επίπεδα με μερική χρήση ψηφιακής ευκολίας , αλλά αναφορά στην αναφορά αργεί να ξημερώσει η όποια ατμόσφαιρα τρόμου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.