Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

TREMORS: SHRIEKER ISLAND (2020)











Γραμμένο από τους Brian Brightly και Don Michael Paul ( HARLEY DAVIDSON AND THE MARLBORO MAN , ROBOT WARS , DEATH RACE 4 , TREMORS 5&6 , THE SCORPION KING 5 ) . Σκηνοθετημένο/γυρισμένο στην Ταϋλάνδη με νουμερολογιστική ευφράδεια για κατευθείαν-σε-βίντεο κρυπτοζωικές απολαύσεις από τον δεύτερο .

Στην έβδομη (και μάλλον τελευταία συνέχεια της σειράς ταινιών) , ο κρυπτοζωϊκός κυνηγός Burt Gummer ( Michael Gross FAMILY TIES , TREMORS SAGA ) έχει αποτραβηχτεί από τα εγκόσμια και απολαμβάνει τις ανέσεις του ημίτρελου ναυαγού σε ένα μικρό νησί της Νοτιοανατολικής Ασίας . Για 186 ημέρες ο Burt αφήνει μαλλιά και μούσια και πιστεύει πως έχει γλυτώσει από τα προβλήματα του πολιτισμού και των άγριων ζώων .

Το κακό δεν αργεί να συμβεί όταν ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος γενετιστής/κυνηγός Bill ( Richard Brake DOOM , 31 ) εκθρέψει 4 θηριώδη graboids με σκοπό να τα αμολήσει στο ιδιωτικό του νησί και να τα κυνηγήσει μαζί με τους πλούσιους φίλους του . Η ομάδα του και τελικά ο ίδιος αποδεκατίζεται από τους μανιακούς θηρευτές και ο χρόνος μετράει αντίστροφα όταν το πιο μεγάλο τέρας (13 μέτρα μήκος) ξεκινήσει να ταξιδεύει υπόγεια στα γειτονικά νησιά της περιοχής . Με πολλαπλούς shriekers να περιφέρονται πάνω από την γη , ο Burt και η ομάδα των άτακτων επιστημόνων θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό των Γραποειδών (πριν βγάλουν φτερά και αρχίσουν την μετανάστευση σε κατοικημένες περιοχές) με τα λιγοστά μέσα (και όπλα) που τους παρέχει ένα παλιό καταφύγιο από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο .

Ο γιος του Burt , Travis , δεν επιστρέφει ως συμπληρωματικός χαρακτήρας (τον συνέλαβαν κάπου στα σύνορα με το Μεξικό για διακίνηση ναρκωτικών , δεν ξέρουμε αν ζει) , αλλά αυτή τη φορά γνωρίζουμε την γυναίκα που τον γέννησε , την Jas ( Caroline Langrishe HOLOCAUST 2000 , HAMMER HOUSE OF HORROR ) , μεσόκοπη επιστήμονας η οποία εργάζεται στο ιδιωτικό νησί χωρίς να γνωρίζει τα γούστα του αφεντικού της .

Το νέο αίμα ενσαρκώνει ο John Heder ( NAPOLEON DYNAMITE ) ως Jimi , ο β’αρσενικό/χαβαλές με χαβανέζικο πουκάμισο/nerd βοηθός της Jas ο οποίος αναλαμβάνει να ειδοποιήσει/στρατολογήσει τον Burt και να βοηθήσει όπως μπορεί αλαφραίνοντας την ατμόσφαιρα με αναφορές στο PREDATOR (1987) .

Παρόλο που βρισκόμαστε στην 7η ταινία και οι αντοχές όλων έχουν πέσει , τα ειδικά ψηφιακά εφέ των Γραποειδών είναι σε πιστευτό σημείο αληθοφάνειας και δεν ευτελίζουν την ατμόσφαιρα σε επίπεδο Asylum . Ο Michael Gross κλείνει τους λογαριασμούς του και αποχαιρετά αντρίκια το κοινό του franchise θυσιάζοντας τον εαυτό του ενώ ορθώνει ένα μεσαίο δάχτυλο (βλέπε John McClane στο A GOOD DAY TO DIE HARD) σε αργή κίνηση προς το στόμα του τελευταίου τερατουργήματος πριν αυτό ανατιναχτεί σε χιλιάδες κομμάτια που θυμίζουν κολοκυθοπολτο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.