Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

COVID-21 LETHAL VIRUS (2021)













 Ζόμπι περιπέτεια γραμμένη και σκηνοθετημένη επηρεασμένη από τις γελοίες καταστάσεις του περασμένου χρόνου (και αυτού και του επόμενου και μέχρι να σας κάνουν να τους πείτε και ευχαριστώ που θα σας εμβολιάσουν και θα σας ψηφοποιήσουν την ύπαρξη) από τον Ισπανό Daniel Hernandez Torrado (αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους προσπάθεια και οι σκηνές με τους άδειους δρόμους είναι προϊόν της Ισπανικής καραντίνας) . Η εταιρία Kaleidoscope έκανε την τύχη της στην διανομή της ταινίας εκτός Ισπανίας πουλώντας τα δικαιώματα για την παν-ασιατική διανομή στην αδηφάγο Disney .

Η διαφορά με ότι βλέπεις εκτός παραθύρου του σπιτιού σου ή της οθόνης του υπολογιστή σου , είναι πως ο νέος κορωνοϊός μεταμορφώνει τους μολυσμένους όχι σε φοβισμένα ανθρωπάκια αλλά σε μανιακούς κανίβαλους νεκροζώντανους . Ο συγκεκριμένος ιός είναι προϊόν κλιματικής αλλαγής , αφού με το λιώσιμο των πάγων , ένας αρχαίος ιός λύσσας απελευθερώθηκε κάπου στην Ανταρκτική και προκάλεσε καινούργια παγκόσμια πανδημία . Στρατιωτικό κομβόι έχει αναλάβει την μεταφορά ομάδας επιστημόνων με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση της βιολογικής κρίσης - αλλά μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους μένουν τρεις , δύο σκληροτράχηλοι των ειδικών δυνάμεων και μια γιατρός , η βιοχημικός Alysson ( Loretta Hope ) . Ο μοναχικός επιζώντας/συνομοσιολόγος Scott ( Christian Stamm - WESTWORLD ) σώζει την γιατρό όταν εκείνη χάνεται από την προσοχή των στρατιωτών και συνεχίζουν την πορεία τους ως ντουέτο μέχρι να ξαναβρεθούν όλοι μαζί κάπου στο δάσος του τρόμου . Ο Scott έχει ήδη έτοιμο καταφύγιο/καμπίνα με φαγητό και όπλα μέσα στο δάσος και σκοπεύει να πάει να ταμπουρωθεί μέχρι το τέλος του κόσμου , η Alysson όμως πρέπει να πάει σε μια συγκεκριμένη πόλη για να αντιστρέψει τις επιδράσεις του ιού και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να περάσει μέσα από άλλες πόλεις/κατοικημένες περιοχές , κάτι το οποίο δεν είναι καθόλου ασφαλές (και μπάζει από παντού ως κίνητρο) . Οι πόλεις είναι θάνατος σύμφωνα με τα λεγόμενα του Scott και ακολουθεί passive/aggresive μηδενιστική ηθικοπλασία μεταξύ τους λες και είναι παντρεμένο ζευγάρι μέχρι να πειστεί να την βοηθήσει . Οι στρατιώτες την ίδια στιγμή μοιράζουν θάνατο στους απέθαντους με τα καρό πουκάμισα που έχουν στοιβαχτεί στο δάσος ... Η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις πράξεις της Alysson αποκαλύπτεται στα τελευταία λεπτά και ο Scott αναγκάζεται να κάνει την μεγάλη θυσία για να εξιλεωθεί για το παρελθόν του . Η αποστολή πλησιάζει στο τέλος της με την Alysson και τον ένα στρατιωτικό να οδηγούν ένα υβριδικό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο μέσα από τους ελαιώνες της ισπανικής πεδιάδας προς την νέα εποχή της ελπίδας για γιατρικό και επαναφορά στην "κανονικότητα" ...

Οι Νεκροζώντανοι :

Οι "μολυσμένοι" είναι γρήγοροι , επιπέδου δρομέων special olympics χωρίς παρκούρ υπερβολές και συμπεριφέρονται ως λυσσασμένη αγέλη λύκων - με την βοήθεια τρεμάμενης κάμερας και μπλαβί φίλτρου . Δεν υπάρχουν λατέξ καφρίλες ούτε ξεντεριάσματα , πέρα από μάχες με ψηφιακές εκλάμψεις στον οπλισμό των στρατιωτικών και αιματοχυσία υπολογιστή . Επίσης γίνεται χρήση ειδικών εφέ στο ξάσπρισμα των ματιών τους γιατί υπήρχε μόνο ένα ζευγάρι γκόθικ φακών επαφής στην παραγωγή . Πέρα από σκισμένα ρούχα και προτίμηση στα καρό πουκάμισα , δεν παρατηρείται περεταίρω σήψη στο σώμα/πρόσωπό τους όταν δεν είναι κοντινές οι λήψεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.