Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

SKULL A MASCARA DE ANHANGA (2020)

 










 

Βραζιλιάνιο ακατέργαστο διαμάντι χαμηλού προϋπολογισμού , γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους Kapel Furman (δημιουργός) και Armando Fonseca .

Μια μάσκα τεχνούργημα της προ-Κολομβιανής εποχής επανέρχεται στην επιφάνεια της πραγματικότητας όταν στρατιωτικές ανασκαφές στα βάθη του Αμαζονίου πίσω στο 1944 ανακαλύπτουν την τοποθεσία για την κατάλληλη τελετουργία ενός στρατιωτικού πειράματος - προφανώς κάποιοι μελλοντικοί πραξικοπηματίες/συνεργάτες των ναζί (;) ήθελαν απόλυτη δύναμη . Η μάσκα είναι δοχείο και μετουσίωση του Anhanga , εκτελεστή του αρχαίου θεού Tahawantisupay ο οποίος διψάει για αίμα και χρειάζεται παλόμενες καρδιές για να κατευνάσει την δίψα του . Καταλαμβάνει όποιον την φοράει μετατρέποντάς τον όχι σε Jim Carrey καρικατούρα κινουμένων σχεδίων , αλλά σε υπερδύναμο απέθαντο μανιακό ικανό να σκοτώνει με οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιώντας από καθημερινά αντικείμενα μέχρι εσωτερικά όργανα . 

Στην σημερινή εποχή η μάσκα εμφανίζεται στην κατοχή μιας μεσόκοπης λεσβίας , αλλά μετά από μια αποτυχημένη επίκληση καταλαμβάνει (τρέχοντας γύρω-γύρω με goblin ποδαράκια) έναν ταλαίπωρο καθαριστή εγκληματικών σκηνών και ξεκινάει ένα κυνηγητό θησαυρού στο οποίο ανακατεύονται διεφθαρμένοι πράκτορες οι οποίοι θέλουν να εξιλεωθούν και ιερείς με γνώση στις πολεμικές τέχνες (χωρίς να μετατρέπουν την ατμόσφαιρα σε χαβαλέ τύπου BRAINDEAD) . Το αιώνιο κακό φυσικά στο συλλογικό ασυνείδητο της φαβέλας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο πέρα από έναν αδίστακτο πλούσιο Βραζιλιάνο φιλάνθρωπο/CEO Κινεζικής Πολυεθνικής ο οποίος πίσω από την βιτρίνα της εταιρίας και της προστασίας των χρημάτων διακινεί ανήλικα παιδιά .

O Fonseca στην πρώτη μεγάλου μήκους προσπάθειά του δημιουργεί μια grindhouse ατμόσφαιρα η οποία προκαλεί ρετρό συγκίνηση/θαλπωρή από την χαμηλού κόστους χειροπιαστή καφρίλα που πλαισιώνει τις σκηνές αιματοβαμμένης δράσης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.