Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

HORIZON LINE (2020)


Ερωτικό φεμινιστικό (γιατί είμαστε στο 2020 και οι άντρες είναι τοξικοί και ευνούχοι για να νιώθουν καλύτερα οι απροσάρμοστοι στa κοινωνικά μέσα δικτύωσης) θρίλερ επιβίωσης στον αέρα από τους δημιουργούς των 10 CLOVERFIELD LANE και THE SHALLOWS . Γραμμένο από τους Josh Campbell ( 10 CLOVERFIELD LANE ) και Matthew Stuecken ( 10 CLOVERFIELD LAND - παραγωγός του MUMMY 3 και G.I.JOE: THE RISE OF COBRA ) . Σκηνοθετημένο με άγνοια κανόνων της φυσικής σε υψόμετρο 20000 ποδιών από τον μιγά Σουηδό Mikael Marcimain ( CALL GIRL , GENTLEMEN )

Η Sara και ο Jackson είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι το οποίο ολοκλήρωσε την σχέση του μέσα στον ένα χρόνο κενού και εξερεύνησης μετά το κολέγιο , κάτι που συνηθίζουν οι λευκοί αμερικάνοι για να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο . Το συγκεκριμένο ειδίλλιο αναπτύχθηκε στις φιλόξενες ακτές του Μαυρίκιου αλλά δεν απέδωσε τους ανάλογους καρπούς γιατί η Sara ήθελε να γίνει στέλεχος πολυεθνικής ενώ ο Jackson ήθελε να χαλαρώνει για πάντα ρέμπελος κοιτάζοντας την θάλασσα . Της Sara δεν τις αρέσουν τα αντίο , οπότε ένα βράδυ αφήνει τον άλλον με τις μπύρες στο χέρι και πηγαίνει στο Λονδίνο για να ξεκινήσει την καριέρα της ως στρατηγικός επενδυτής του χρηματιστηριακού τίποτα .

Έναν χρόνο μετά οι δύο νέοι ξανασυναντιούνται για τον γάμο μιας κοινής τους φίλης . Δεν αργούν να ξαναβρεθούν στο κρεβάτι με το σεντόνι να καλύπτει τα στρατηγικά σημεία του γυμνασμένου κορμιού του αντικείμενου του πόθου (του Jackson , γιατί οι ρόλοι έχουν αντισταφεί) . Έχοντας αργήσει (ο γάμος γίνεται σε διπλανό νησί και το τελευταίο φέρι φεύγει σε 5 λεπτά) αναγκαστικά θα πάρουν ένα μικρό αεροπλάνο όπου το πιλοτάρει ο συνταξιούχος Keith David ( THEY LIVE ) . Αντί να απολαύσουν τα 99 λεπτά πτήσής , βιώνουν τον απόλυτο τρόμο όταν ο Keith πάθει καρδιακή προσβολή και αποχωρήσει εντελώς από την ενεργώ δράση μέσα στην καμπίνα . Η Sara αναλαμβάνει τα ηνία της περιπέτειας , καθώς είχε πάρει 2-3 μαθήματα οδήγησης αεροπλάνου πριν από 2 χρόνια , με το καλογυμνασμένο ανδρίκελο Jackson να την παρακολουθεί γεμάτος δέος για τις ικανότητές της . Μετά από μερικές εξωφρενικές σκηνές φαντασίας εκτός του αεροσκάφους και εντός της θάλασσας και πάνω που όλα φαίνονται χαμένα και οι δύο νέοι αποφασίζουν να ανοίξουν τις καρδιές τους ο ένας για τον άλλο , ένα τυχαίο αλιευτικό τους μαζεύει κλείνοντας αισιόδοξα άλλο ένα SJW κινηματογραφικό πόνημα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.