Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

RISE OF THE MUMMY (2021)

 











Φρέσκια βιντεοπαραγωγή από τις κρυόκωλες ακτές της Μεγάλης Βρετανίας σε μια προσπαθεια βιντεο-αναβίωσης του κινηματογραφικού τρομο-κλισέ της μούμιας . Γραμμένο από την πολυγραφότατη Shannon Holiday ( HOUSE ON ELM LAKE , BRIDE OF THE SCARECROW , DINOSAUR HOTEL , AMITYVILLE CORNFIELD ) και σκηνοθετημένο από την ηθοποιό Antonia Johnstone ( VENGEANCE OF THE LEPRECHAUN'S GOLD , CYBER BRIDE , CAM GIRLS ) .

Φυσικό ακόλουθο των έσχατων καιρών το καστ να αποτελείται κυρίως από νεαρές γυναίκες οι οποίες παριστάνουν τις φοιτήτριες/καθηγήτριες αρχαιολογίας σε ένα κλειστό για τα γυρίσματα σχολικό κτήριο . Για επιπλέον οικονομία στην παραγωγή , ο χώρος του σχολείου λειτουργεί ως χωροχρονική παγίδα για τις πρωταγωνίστριες οι οποίες προσπαθούν να γλυτώσουν από την κατάρα της αποκριάτικης μούμιας με τα σπαγγέτι κρόσσια στις γάζες και το πλαστικό εγχειρίδιο . Ο χρόνος τόσο μέσα στο σχολείο , όσο και εκτός έχει σταματήσει για τις άτυχες κοπέλες και τους συνειδητοποιημένους θεατές των τυχών τους . Όσες πέφτουν στην γοητεία του αρχαίου στραγγαλιστή "βασιλιά" της Αιγύπτου λειτουργούν ως δαιμονικοί υπηρέτες του (με ψηφιακά μαύρα μάτια της βιντεο-Αβύσσου) και κυνηγούν τις υπόλοιπες μέσα στην λούπα του τρόμου . Ο Βασιλιάς μούμια - όταν δεν στραγγαλίζει σε κοντινό πλάνο - μαζεύει το κατά κόρον ψηφιακό αίμα (γιατί ανοίγει την Δευτέρα το σχολείο , μην είναι χάλια) των θυμάτων του για να ολοκληρώσει την φανταστική τελετουργία όπου θα τον επαναφέρει δριμύτερο στην σημερινή πραγματικότητα . Ως τελική θυσία θα πρέπει να καταναλώσει μια καρδιά για να αναγεννηθεί σε νέο σώμα . Με δύο λεπτά περιθώριο δράσης μέχρι την αυγή , η Holly Walker ( Abi Casson Thompson - CUPID , THE CANDY WITCH ) θα πρέπει απλά να περιμένει κάνοντας την αγχωμένη για να εμποδίσει την μούμια στην πιο κρίσιμη στιγμή ώστε να αντιστραφεί η διαδικασία αναγέννησης και να επανέλθει ο χωροχρόνος στην θέση του . Από ότι φαίνεται ο αρχαίος βασιλιάς δεν ήθελε να αναγεννηθεί ιδιαίτερα , κρίνοντας από την δραματική καθυστέρηση των θυσιών και των συντελεστών της παραγωγής .

Bonus Χρονοκάψουλα 2021: οι πρωταγωνίστριες φορούν χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης σε μερικές σκηνές (λόγω των καταραμένων βακτηρίων της μούμιας που υπάρχουν στον αέρα) , καθώς βρισκόμαστε στην δεύτερη χρονιά επιτυχίας του κινέζικου βιολογικού όπλου COVID-19 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.