Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

CRAZY SAMURAI MUSASHI (2020)











 Γραμμένο από τον Atsuki Tomori και σκηνοθετημένο από τον Yuji Shimomura ( DEATH TRANCE , RE:BORN ) . Βασισμένο στα αληθινά γεγονότα της αιματοβαμμένης επικής μονομαχίας του διαβόητου σπαθομάχου με την οικογένεια Yoshioka πίσω στο 1604 και σε μια ιδέα που είχε ο Sion Sono πίσω στο 2012 .
O Tak Sakaguchi ( VERSUS , RE:BORN ) είναι ο ανίκητος ρόνιν μαχητής Miyamoto Musashi . Έχοντας σκοπό να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με την οικογένεια Yoshioka , μεταφέρει την επίθεση στην βάση τους όπου εκεί των περιμένουν 100 μαθητές και 300 μισθοφόροι . Ακολουθεί ένα 77λεπτο μονοπλάνο/φωτογραφία της χρονικής στιγμής , το οποίο γυρίστηκε σε μια ασταμάτητη λήψη όπου δεν υπήρχε χώρος για λάθη και μοντάρισμα . Πλαισιωμένο πότε από μουσική έντασης , πότε από τα αγκομαχητά θανάτου των ατελείωτων ορδών , ο Sakaguchi πρωτοπορεί φέρνοντας εις πέρας το επίπονο εγχείρημα υπό το άγρυπνο βλέμμα του επίσης stuntman/σκηνοθέτη που ακολουθεί τα βήματά του και καταγράφει την δράση . Οι 20 κομπάρσοι που αναλαμβάνουν τον ρόλο των 400 τριγυρίζουν σαν όρνεα τον πρωταγωνιστή σε ένα ανανεωμένο-κάθε-λεπτό ρολόι θανάτου (όσοι "πέφτουν" από το σπαθί του Musashi , βγαίνουν παραπατώντας εκτός πλάνου επιστρέφοντας στην ενεργό δράση μετά από λίγο από άλλη πλευρά της οθόνης - τα μόνα πτώματα που παραμένουν στο έδαφος είναι αυτά των δασκάλων της φατρίας που προκαλούν ονομαστικά τον μονομάχο και κάπου εδώ υπάρχει το συστατικό που κάπως χαλάει την ατμόσφαιρα και σπάει την εικόνα της μυθιστορίας μετατρέποντάς τη σε τέχνασμα) . Η κόπωση είναι πραγματική στο πρόσωπο του ήρωα ο οποίος βρίσκει την αναπνοή του σε συγκεκριμένα σημεία διαλλειμάτων για νερό της πορείας θανάτου μέσα σε ένα μικρό χωριό μέχρι την τελική αναμέτρηση στο καθόλα οργανικό από τα φυσικά φαινόμενα περιβάλλον μιας Edo εποχής . 
7 χρόνια μετά , ο ήρωας ξεκουράζεται στην άκρη ενός ποταμού , αλλά η βία του παρελθόντος τον βρίσκει ξανά , ολοκληρώνοντας αρτιότερα αυτή τη φορά την διαμάχη με την πλέον αποδεκατισμένη οικογένεια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.