Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

DEVIL'S TRIANGLE (2021)

 











Γραμμένο από τους Brendan Haley ( POLTERGAYS , THE BOULET BROTHERS DRAGULA ) και Joe Roche ( COLLISION EARTH , METEOR MOON , MOON CRASH ) . Σκηνοθετημένο από τον Brendan Petrizzo ( MONSTER HUNTERS , talent coordinator στο vogue-ing διαγωνισμό LEGENDARY ) - και οι δύο Brendan είναι μέλη του ουρανιοτοξικού όχλου αλλά ευτυχώς δεν παρατήρησα πολύχρωμες σημαίες στην Ατλαντίδα - υπάρχουν άλλα προβλήματα πέραν του ναρκισσισμού και της εκπροσώπησης όταν είσαι 20 χιλιάδες λεύγες κάτω από την θάλασσα . Επίσης είναι η πρώτη ταινία της Asylum που βγήκε στους κινηματογράφους (5 αίθουσες - 26 Νοεμβρίου 2021) .

Μια ομάδα τυχαίων επιβατών (που τυχαίνει να είναι και επιστήμονες) σε αεροπλάνο βρίσκονται αιχμάλωτοι στην χαμένη Ατλαντίδα όταν το αεροπλάνο τους καταρριφθεί από ψηφιακές ακτίνες στο καταραμένο σημείο του Τριγώνου της Βερμούδας (τουλάχιστον όσοι γλύτωσαν από την επίθεση του ψηφιακού καρχαρία γιατί δεν έφτανε μόνο το ατύχημα με το αεροπλάνο) . Με λίγα λόγια : Τρίγωνο Βερμούδων , Ατλαντίδα , ψηφιακά τερατουργήματα και Fred Williamson (πέρασμα και top billing) .

O blaxploitation βετεράνος Fred Williamson ( HAMMER , BLACK CEASAR , THAT MAN BOLT , HELL UP IN HARLEM , THREE THE HARD WAY , BACKTOWN , MEAN JOHNNY BARROWS , FROM DUSK TILL DAWN ) μπήκε στο Πάνθεον του λυκόφωτος των κινηματογραφικών "αστέρων" που πάνε στα πλατό της Asylum όταν γεράσουν για να μαζέψουν συντάξιμα ένσημα , ερμηνεύοντας τον πρώην μαύρο Ναύαρχο του Αμερικανικού Ναυτικού , ο οποίος είναι γνωστός στην εκεί πιάτσα ως Pluto - περίμενα να είναι Βασιλιάς της Ατλαντίδας . Είναι χαμένος στην Ατλαντίδα από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (τότε που οι μαύροι στο στράτευμα έφταναν μέχρι τον βαθμό του εθελοντή στρατιώτη που συμπλήρωνε τον αριθμό των κατακερματισμένων λόχων της κρεατομηχανής - και αν επιβίωναν το πάρτι της Ευρώπης , τους περίμενε επιτροπή λιντζαρίσματος στην επιστροφή τους στο Μισσισσιπί - οπότε μάλλον καλά έκανε κ έμεινε στην Ατλαντίδα ο "καπετάνιος") και φαίνεται πως είναι μικροπωλητής καραβίδας στην τοπική αγορά του κεντρικού λιμανιού . Φοράει το ναυτικό του τζάκετ από τότε (βλέπε action figure γκαρνταρόμπα Han Solo στο STAR WARS: THE FORCE AWAKENS , το ίδιο γιλέκο 40 χρόνια δηλαδή) , ενώ το all-star δαχτυλίδι από την εποχή που έπαιζε football στην αληθινή ζωή έχει σφινώσει στο δάχτυλο και δεν βγαίνει ποτέ επιβεβαιώνοντας το αθλητικό του σθένος για δράση . Φοράει το χαρακτηριστικό του πούρο στο στόμα όταν κατά την διάρκεια καταδίωξης (ο στρατός της Ατλαντίδας αποτελείται από τρία άτομα) αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει Ατλάντια τεχνολογία πάνω τους (δηλαδή ένα τροποποιημένο nerfgun φλογοβόλο) .

Η Ατλαντίδα :

Όσοι έχουν επισκεφτεί κάποιο 3X ξενοδοχείο στην ζωή του , γνωρίζει τα διαφορετικά θεματικά δωμάτια β' διαλογής που νοστιμίζουν τα παράνομα γαμίσια . Κάπως έτσι είναι και ο χώρος στα στενά της Ατλαντίδας . Πέρα από το ψηφιακό μακρινό πλάνο όπου βλέπεις τα χαμένα πλοία διαφόρων εποχών στο υποθαλάσσιο λιμάνι (η Ατλαντίδα είναι μέσα σε έναν προστατευτικό θόλο που συγκρατεί την θάλασσα - μπαίνεις και βγαίνεις με υποβρύχιο) , τα υπόλοιπα μέρη αλλάζουν από σκηνή σε σκηνή σαν να ανοίγεις πόρτες σε διαφορετικά δωμάτια τα οποία είναι ένα εικαστικό συνονθύλευμα από Chinatown γειτονία , αρχαία Ελλάδα , υποβρύχιο με εσωτερικούς κόντρα πλακέ τοίχους από "τούβλα" , και δίχτυα με φινιστρίνια στους ίδιους προκάτ τοίχους για να υπάρχει η αίσθηση της αλμύρας . Εκτός δωματίων υπάρχει ο κίνδυνος να σε καταπιεί ένα από τα τρία κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που κυκλοφορεί στα νερά του λιμανιού . Για να συμπληρωθούν τα 80 λεπτά διάρκειας και η ιστορική εγκυρότητα , η ταινία περιέχει "αφηγηματικά στοιχεία" με εμβόλιμες σκηνές από τα BERMUDA TENTACLES (2014) και MEGALODON RISING (2021) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.