Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

CHATRAPATHI (2005)

 












Telugu περιπέτεια σκηνοθετημένη από τον S.S. Rajamouli ( BAAHUBALI: THE BEGINNING & THE CONCLUSION ) . Η ταινία έγινε remake στην Bengali διάλεκτο ως REFUGEE (2006) και στην Kannada διάλεκτο με τον ίδιο τίτλο το 2013 . Κυκλοφόρησε ντουπλαρισμένο στην Hindi διάλεκτο ως HUKUMAT KI JUNG (2009) , στην Malayalam ως CHATRAPATHI (2011) και στην Tamil ως CHANDRAMOULI (2013) .

Ο Prabhas ( BILLA , REBEL , MIRCHI , ACTION JACKSON , BAAHUBALI SAGA , SAAHO ) είναι ο Sivaji/Chatrapathi . Η ιστορία του ξεκινάει πολλά χρόνια πριν όταν ήταν ανήλικο αγόρι σε ένα μικρό χωριό στις ακτές της Sri Lanka . Ξαφνική φωτιά καταστρέφει τα σπίτια και οι κάτοικοι αναγκάζονται να φύγουν με βάρκες προς άγνωστη κατεύθυνση . Μέσα σε μια από αυτές της βάρκες ήταν και ο μικρός Sivaji , χωρισμένος από την μητέρα του Parvati και τον αδελφό του Ashok (το γεγονός πως ήταν υιοθετημένος και απολάμβανε ίσης μεταχείρισης και αγάπης από την μητέρα τον είχε κάνει στόχο ζήλιας από τον νόμιμο γιο ο οποίος φρόντισε να πήσει την χαροκαμμένη μάνα πως ο άλλος της γιος χάθηκε μέσα στην φωτιά) . Ο Sivaji καταλήγει στην πόλη Visahapatnam , κάπου στον κόλπο της Bengal , στο νότιο μέρος της αχανούς χώρας . Εκεί μαζί με τους υπόλοιπους νεαρούς πρόσφυγες γίνεται μέλος μιας συμμορίας πειρατών οι οποίοι είναι υποτελείς στον τοπικό αδίστακτο μαφιόζο Baji Rao , ο οποίος έχει σχέσεις με τους ντόπιους διεφθαρμένους πολιτικούς άρχοντες . Όλοι φυτοζωούν στο νέο τους σπίτι αλλά τουλάχιστον είναι ζωντανοί . Η ανάμνηση της μάνας παραμένει ζωντανή μέσα του και πιστεύει πως κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούν - μόνο ένα κοχύλι που φοράει στον λαιμό τον συνδέει με το παρελθόν .

Η Shriya Saran ( BOSS , DRISHYAM , BAAHUBALI 2: THE CONCLUSION ) είναι το ερωτικό ενδιαφέρον του ήρωα , Neelu . Έμφαση σε σάχλο-κωμεντί στιγμές ζήλιας και ξέφρενου χορού/τραγουδιού όταν το απαιτεί η περίσταση ανάσας μεταξύ των σκηνών δράσης - 7 αυθόρμητα τραγούδια αποσυμπίεσης από το δράμα συνολικής διάρκειας 31:59 λεπτών .

Όταν ο Baji Rao μεταφερθεί αιμόφυρτο κουφάρι μπροστά στους πολιτικούς του συνεργάτες , ο Sivaji θα αναβαθμιστεί σε λαϊκό ήρωα με το όνομα Chhatrapathi (βασιλικός τίτλος εφάμιλλου του "αυτοκράτορα"/συμβολικός προστάτης του λαού) .

O δολοφόνος αδελφός του Baji Rao , Ras Bihari ( Pradeep Singh Rawat - NIGHTFALL , GHAJINI , REBEL ) δεν θα αφήσει τον εξευτελιστικό θάνατο του αδελφού του ατιμώρητο και συνωμοτεί με τον αθεράπευτα ζηλιάρη Ashok να καταστρέψουν τον Sivaji . Σύντομα ακολουθεί τον αγαπημένο του αδελφό στο ινδουιστικό υπερπέραν αναμένοντας την μετενσάρκωση του σε σκουλήκι .

ΑΠΟΔΟΣΗ CHHATRAPATHI-κης ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ:

Ίππευση ψηφιακού καρχαρία μέσα σε νερό .

Συνθλιβή γάμπας και κλωτσιά στα σωθικά που στέλνει σερνάμενο σε χωματόδρομο τον άτυχο αιμόφυρτο λακέ κάτω από ρόδες παρκαρισμένου τζιπ .

Σπάσιμο σπονδυλικής στήλης σε υπερδύναμο αγρίκο που πέταξε μεταλλικό σωλήνα στο σβέρκο μικρού παιδιού αφήνοντάς το παράλυτο στο χώμα την στιγμή που η τυφλή του μητέρα το αναζητούσε - εκείνο ψυχορραγούσε ανάμεσα σε ένα σπασμένο δοχείο με φρούτα και τις παντόφλες του μην μπορώντας να της απαντήσει .

Γενικότερο σπάσιμο κοκάλων μέσα σε λάσπη και κάρφωμα τσεκουριού στο σμπαραλιασμένο σώμα τοπικού αρχιμαφιόζου ο οποίος σκότωσε τον καλύτερο φίλο του - αναμνήσεις από το πικρό ρύζι της ξενητιάς που είχαν μοιραστεί μέσα στην βάρκα της μεγάλης φυγής . Δημόσια περιφορά πτώματος .

Ξυλοφόρτωμα τελικού κακού με λάστιχο με μεταλλική άκρη και τοποθέτηση του σε ενεργό λέβητα εργοστασίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.