Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

TEXAS CHAINSAW MASSACRE (2022)

 











"Try anything and you're canceled, bro"

Άλλο ένα reboot/sequel (;) του πολυκαιρισμένου κανιβαλικού έπους κομμένο και ραμμένο στο democrat+ αφήγημα της επιβαλλόμενης "πραγματικότητας" (κλιματική αλλαγή, divercity, διαφυλετικά ζευγάρια, ουράνια τόξα, ψυχικά παθόντες πρωταγωνιστές, τοξικά αρσενικά κτλ.) για τους καθυστερημένους καναπεδόπληκτους του Netflix . Ευτυχώς γραμμένο χωρίς πολλά ξεράσματα από τους Fede Alvarez και Rodo Sayagues ( EVIL DEAD , DON'T BREATHE 1&2) . Σκηνοθετημένο με αισθητική καφρίλα μεταμεσονύχτιου προγράμματος από τον κινηματογραφιστή/διαφημιστή David Blue Garcia ( BLOOD FEST ) . Με λίγα λόγια, έμαθαν πως γαμιώσαστε και πλάκωσαν τα reboots των slasher  - το SCREAM (2022) έχει βγει εδώ και έναν μήνα , 14 Οκτώβρη 2022 βγαίνει το HALLOWEEN ENDS (2022)  .

Πολύχρωμη ομάδα "ιδεαλιστών" οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως τοποθέτηση προϊόντος , ο μαύρος που είναι αλλεργικός στην σημαία του Νότου , η πρωταγωνίστρια με το αγορίστικο κορμί και το κατάλληλο ονοματεπώνυμο ( Sarah Yarkin - HAPPY DEATH DAY 2 , MOTHERLAND: FORT SALEM ) , η κορίτσι/αγόρι αδελφή της με το PTSD από επίθεση με αυτόματο στο σχολείο της ( Elsie Fisher - CASTLE ROCK ) ταξιδεύουν με το φιλικό προς το περιβάλλον ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο (αν δεν αρέσουν στην όποια κυβέρνηση αυτά που λες , πατάει ένα κουμπί και κάνεις κονβόι ελευθερίας με τα πόδια μετά ηλεκτροκίνητο κορόιδο - τουλάχιστον με πετρέλαιο μπορείς να ελπίζεις σε mad max βαρβαρότητα) σε μια πόλη φάντασμα του πολύπαθου Texas με σκοπό να την αναβαθμίσουν σε vegan safe place (το γνωστό σημαιάκι σε κάθε είσοδο μαγαζιού - εδώ αγαπάμε τα ψηφιακά λεφτά σας και το ιατρικό σας απόρρητο) για άλλους πολύχρωμους ανθρώπους που επιθυμούν να απολαύσουν το latte από γάλα κατσαρίδας και το soylent green μπιφτέκι από σόγια ανάμεσα στα καλαμποκοχώραφα και τα ξεραμένα χρυσάνθεμα . Ακολουθεί πάρτι επενδυτών .

O Moe Dunford ( ο Aethelwulf από το VIKINGS ) είναι το τοξικό αρσενικό της ιστορίας , Richter . Έχει το μοναδικό μηχανουργείο της πόλης . Από την πρώτη στιγμή τα στόματα στραβώνουν όταν βλέπουν το καυσαέριο που βγαίνει από την diesel μηχανή του ημιφορτηγού του και το περίστροφο στη ζώνη του τζην παντελονιού . Φυσικά οπλοφορεί και είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει τον μανιακό με την δερμάτινη μουτσούνα όταν ξεκινήσει η σφαγή αμάχων . Μάταια βεβαίως γιατί του ισιώνει με συνοπτικές διαδικασίες το κρανίο με σφυρί .

Η Olwen Fouere ( MANDY ) υποτίθεται πως είναι η κοπέλα που είχε γλυτώσει από το πριόνι της πρώτης ταινίας του 1974 , Sally (η Marilyn Burns η οποία ερμήνευε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα έφυγε από την ζωή τον Αύγουστο του 2014) . Σχεδόν 50 χρόνια μετά έχει γίνει marshall και ψάχνει να βρει τον μασκοφόρο που της σκότωσε τους φίλους και της κατέστρεψε την ζωή .

Ο Mark Burnham ( BUFFY THE VAMPIRE SLAYER , HIDDEN IN THE WOODS ) είναι ο αληθινός πρωταγωνιστής που καθαρίζει πραγματικά την ατμόσφαιρα του πλανήτη ανοίγοντας στα δύο τους οικόσιτους με τα κινητά προέκταση του χεριού . Όταν το ανέμελο παρεάκι ταράζει την μητέρα του απαιτώντας να φύγει από το σπίτι του προπάππου της εκείνη πεθαίνει στην συνέχεια μέσα σε ασθενοφόρο . Ο γιος φοράει το γδαρμένο , νωπό πρόσωπό της ξεκινώντας το άρρωστο τελετουργικό εξαγνισμού της περιοχής από τα ταραχοποιά στοιχεία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.