Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

BARBARIANS (2021)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον παραγωγό Charles Dorfman (SATANIC PANIC, VFW, SKYLINES). Αυτή είναι η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ακραία κωμωδία παρεξηγήσεων το πόνημα του Dorfman, καθώς μια οικογένεια διάσημων καλλιτεχνών αγοράζει μια πρότυπη περιφραγμένη αγροτική κατοικία για εκατομμυριούχους που θέλουν να χαθούν στον παράδεισο της Βρετανικής υπαίθρου, αλλά κάτι πηγαίνει πολύ στραβά και όχι από την αναμενόμενη μεταφυσική εκδικητική πλευρά της αρχαίας/άγριας φύσης. Μια σειρά από ατυχή γεγονότα ίσως.

Ο Adam (Iwan Rheon - ο "μπάσταρδος" Ramsay Bolton στο GAME OF THRONES) και η Eva (Catalina Santino Moreno - FALLING SKIES, AMERICAN GOTHIC, FROM) προσπαθούν να χτίσουν ένα ευτυχισμένο σπιτικό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εκείνος είναι επιτυχημένος συγγραφέας β' αρσενικού τύπου και εκείνη επιτυχημένη γλύπτρια μοντέρνας τέχνης  η οποία φοράει τα παντελόνια και την μαντήλα στο σπίτι. Το αγρόκτημα είναι η ευκαιρία τους να ξεκινήσουν επιτέλους μια οικογένεια και να προσποιηθούν τους προλετάριους. Την ημέρα των εορτασμών της αγοράς και των υπογραφών των συμβολαίων ιδιοκτησίας με τον αδίστακτο νάρκισσο φίλο (;) και ά αρσενικού τύπου ιδιοκτήτη της έκτασης Lucas (Tom Cullen - BLACK MIRROR, KNIGHTFALL, INVASION), οι συνδαιτυμόνες της γιορτής θα δεχτούν επίθεση από άγνωστους μασκοφόρους οι οποίοι ως παραστρατιωτική οργάνωση δρυίδων με μουτσούνες από νεκροκεφαλές ζώων, εισβάλουν στο αποκομμένο από τον πολιτισμό όνειρο.

 Η εισβολή θα μπορούσε να τελειώσει ως μια βίαιη προειδοποίηση πως οι πλούσιοι δεν είναι ευπρόσκλητοι στην ύπαιθρο (καμίας χώρας όπως φαίνεται), το σπίτι να επέστρεφε στον αρχικό ιδιοκτήτη (ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή όταν το έχασε με δόλιο τρόπο στο δικαστήριο) και όλοι να γυρίσουν πίσω στη πόλη, αλλά δυστυχώς λίγο πριν το συμβάν, ο Adam θεώρησε καλή ιδέα να δώσει ένα μάθημα ταπεινότητας στον Lucas, ρίχνοντας MDMA (μεθυλαινοδιοξυμεθαμφεταμίνη για τους καρναβαλιστές με phd στην χημεία απροσάρμοστους φίλους μας) στο ρόφημά του μετά το φαγητό. Φυσικά αντί για εμφάνιση κύκλων και συνομιλία στην έρημο με τον Jim Morisson, ο Lucas αποτρελένεται και χάνεται μέσα στο δάσος αφού πρώτα προσπαθήσει να ανοίξει σαν μπουκάλι κρασί τον λαιμό ενός από τους εισβολείς με τιρμπουσόν - και όλα αυτά αφού έχουμε κουρνιάσει μέσα στην υπνηλία 50 λεπτών γιάπικων διαλόγων και υλιστικού μαρξισμού. Τα μυστικά ανάμεσα στα δύο ζευγάρια, ξυπνάνε την βαρβαρότητα στις μετέπειτα στιγμές έντασης και θέλησης για επιβίωση και η αλληγορία του θανάτου (μιας αλεπούς αρχικά στα συρματοπλέγματα της αγροικίας, σχεδόν όλων των ενδιαφερόμενων στο τέλος) στην θαλπωρή της εστίας ξεγυμνώνεται από την ωμότητα των χαρακτήρων.

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος δεν είσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.