Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

BLACK AS NIGHT (2021)

 










Γραμμένο με το αναμενόμενο κοινωνικο-πολιτικό σχόλιο Sherman Payne (LEGACIES, SCREAM) και Jay Walker (παραγωγός του τηλεοπτικού σκοτώστε-τους-λευκούς THEM, πρέπει να είναι καλό φιλαράκι του Jordan Peele). Σκηνοθετημένο με PG-13 ευαισθησία στη Λουιζιάνα της Νέας Ορλεάνης από την Maritte Lee Go (σκηνοθέτης του RISE,όχι αυτό με τον Νιγηριανό Yannis που πήγε στο NBA μαζί με τα bros του, αλλά αυτό με την Νιγηριανή πριγκίπισσα που απήγαγε η Boko Haram). Γυρισμένο με τις ευλογίες της Amazon και της Blumhouse, χρυσών χορηγών του Μαμωνά σε αυτή τη πλάνη.

Μετά τον καταστροφικό κυκλώνα Katrina που έπληξε τις περιοχές της Νέας Ορλεάνης, ο κατατρεγμένος μαύρος σαν την νύχτα πληθυσμός προσπαθεί να επιζήσει πουλώντας, ή χρησιμοποιώντας ναρκωτικά, ενώ οι λευκοί διάβολοι απόγονοι των ιδιοκτητών σκλάβων τους υποβιβάζουν. 

Άστεγοι (και μαύροι σαν τη νύχτα) βρικόλακες έχουν αναλάβει να μειώσουν τον πληθυσμό των επίσης (μαύρων σαν τη νύχτα) άστεγων και ναρκομανών της περιοχής. Κάπου εδώ συναντάμε την νεαρή Shawna (Asjha Cooper - SNOWFALL, THERE IS SOMEONE INSIDE YOUR HOUSE). Η νεαρή (χωρίς αυτοπεποίθηση, αλλά μαύρη σαν τη νύχτα) ηρωίδα προσπαθεί να επαναφέρει την (άσπρη από το κρακ) μητέρα της στην πραγματικότητα, κάτι το οποίο δεν καταφέρνει ποτέ: Οι βρικόλακες την προλαβαίνουν και ο ήλιος κάνει την απέθαντη μητέρα της μαύρη σαν το κάρβουνο. 

Παρέα με φίλους - ανάμεσα τους και η τοποθέτηση/προϊόντος βασίλισσα Pedro (Fabrizio Guido - WORLD WAR Z), ο αθληταράς που γουστάρει (αλλά εκείνος προτιμάει τις πιο ανοιχτόχρωμες και όχι τον Weslei Snipes με περούκα), την λευκή ειδικό σε θέματα βρικολάκων που δεν συμμετέχει στην τελική μάχη (μη χαλάσει η σκούρα παλέτα της χορογραφίας δράσης) και την συνδρομή μια άλλης φράξιας "καλών" βρικολάκων με προφορές και δόρατα απευθείας από την Αιώνια Wakanda, θα τα βάλουν με τον σατανικό (και παραδόξως όχι λευκό με maga jockey) Babineaux (Keith "THEY LIVE" David) ο οποίος είναι "Vampire Supremacist" (με το γάντι τα υπονοούμενα) και θέλει να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα έναν στρατό από άστεγους μαύρους σαν την νύχτα βρικόλακες για να πάρει την εκδίκησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.