Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

VENECIAFRENIA (2021)

 











Αντι-τουριστικό μεσογειακό slasher, γραμμένο (με τη σταθερή συνδρομή του Jorge Guerricaechevarria) και σκηνοθετημένο από τον Alex de la Iglesia (ACCION MUTANTE, EL DIA DE LA BESTIA, PERDITA DURANGO). Μέρος της FEAR COLLECTION, ευγενικής προσφοράς της SONY Pictures International Production (και της Vodafone ανάμεσα σε άλλους χορηγούς για την τέρψη των αποκτηνωμένων θεατών του ανθρώπινου πόνου).

Παρέα από Ισπανούς τουρίστες (2 'β αρσενικά και 3 'α θηλυκά τα οποία δεν βάζουν γλώσσα μέσα) οι οποίοι ξόδεψαν μια μικρή περιουσία για να παρτάρουν δίχως αύριο (μια από τις γλωσσούδες παντρεύεται και θέλει να ξεσκάσει πριν "σοβαρευτεί") πάνω στην "πλωτή" αρχαία πόλη, έρχεται αντιμέτωπη με Ιταλούς ιθαγενείς όταν επισκέπτονται την Βενετία. Οι ντόπιοι αγροίκοι διψούν για εκδίκηση (vendetta) αφού η συνεχόμενες μαζικές αφίξεις εκατομμυρίων τουριστών μέσω των σατανικών κρουαζιερόπλοιων στην χτισμένη πάνω σε πασσάλους και νεκρούς από την πανούκλα πόλη τους με το πέρασμα του χρόνου θα βυθίσει τα πάντα από το βάρος των επιπλέων ανθρώπων. Μπορεί ο τουρισμός να είναι έσοδο ζωής για την υπόλοιπη χώρα και τους κατοίκους (βλέπε τα ίδια σκατά και με το Ελληνικό ανάδελφο έθνος σερβιτόρων κάθε καλοκαίρι), αλλά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Ομάδα Θερμόαιμων Βενετσιάνων (με παράδοση του δολοφονικού παρελθόντος των μυστικών εταιριών/πλούσιων οικογενειών της περιοχής) οργανώνουν παραστρατιωτική οργάνωση ντυμένοι για καρναβάλι με σκοπό να πάρουν ματωμένη εκδίκηση από τους ασταμάτητους περιηγητές και να στείλουν ταυτόχρονα οργισμένο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα. Τα πάντα θα μπορούσαν να κορυφωθούν με μερικές στρατηγικές απαγωγές και την ρομαντική αυτοκτονία του αρχηγού, αλλά ένας από τους βασικούς συνωμότες (ο δίδυμος αδελφός του) πηγαίνει την Βενετιο-φρένεια ένα βήμα παραπέρα δολοφονώντας με μανία ανυποψίαστους επισκέπτες στη μέση του δρόμου, υπό τα φώτα των δεκάδων κινητών που αποθανατίζουν το ευχάριστο "θέατρο δρόμου" ως ανάμνηση διακοπών.

Αντί να έχουν στις αποσκευές τους μαγνητάκια ψυγείου από όμορφες αναμνήσεις ξερατών και προγαμιαίου σεξ χωρίς προφυλάξεις και αναστολές, τα όσα ζωντανά μέλη της παρέας επιστρέφουν καταρρακωμένα πίσω στην χώρα τους και ο γάμος δεν γίνεται ποτέ. Υπήρχαν όλα τα πατροπαράδοτα συστατικά ενός δυνατού giallo-slasher, δεμένα γερά (εκτός από το κρουαζιερόπλοιο) σε αυτό το βίντεο τουριστικής προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.