Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

THE CELLAR (2022)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο για τους αυτιστικούς ματάκηδες του υπερφυσικού που stream-άρουν την ανία τους στην υπηρεσία Shudder της AMC Networks από τον Brendan Muldowney (βασισμένο στο μικρού μήκους του THE TEN STEPS).

Η τετραμελής οικογένεια των Woods μετακομίζουν στο καινούργιο τους σπίτι. Το αγόρασαν κοψοχρονιά από μια ηλικιωμένη κυρία η οποία προσπαθεί να ξεχρεώσει τον οίκο ευγηρίας που την φιλοξενεί και το θεωρούν ευκαιρία για καλύτερη ζωή εκτός πόλης. Όλοι φαίνονται ικανοποιημένοι εκτός από την έφηβη αναρχική χιονονιφάδα , Ellie (Abby Fitz) η οποία μπήγει τα κλάματα κάθε φορά που κάτι δεν πηγαίνει όπως θέλει (παρόλα αυτά ανεβάσει στο Instagram χτυπημένο αλφάδι στο πόδι με copyright λεζάντα NO GODS,NO MASTERS). Ένα λαμπρό μέλλον εκτρώσεων, αξύριστων μασχαλών, ανατροφής γατόσκυλων ως ανθρώπων και τα χαρακώματα του πληκτρολογίου στον ατέρμονο αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη την περιμένει, αν πρωτίστως καταφέρει και επιζήσει των ορέξεων του μόνιμου ιδιοκτήτη του σπιτιού που φαίνεται πως κατοικεί ακόμη στο σκοτεινό κελάρι (ή και κάπου πέρα από αυτό). Όταν η κακομαθημένη κόρη εξαφανίζεται, η δυναμική μητέρα αναλαμβάνει δράση γιατί οι αρσενικοί πηγαίνουν για απόσυρση στον θαυμαστό νέο κόσμο του οιστρογονικού ρεαλισμού των πολιτικώς ορθών ευνούχων της έβδομης τέχνης.

Η Elisha Cuthbert (24, THE GIRL NEXT DOOR, HOUSE OF WAX) είναι η πλέον 40αρα μάνα, Keira Woods. Όταν η κόρη της μετακομίζει στον μαγικό κόσμο του Λεβιάθαν, του Ερπετού της Αβύσσου (του/της Μπαφομέτ αργότερα για λάτεξ αποκριάτικες απολαύσεις), κατεβαίνοντας 30 σκαλιά στο κελάρι για να αλλάξει μια ασφάλεια (όταν η απόσταση είναι μόλις 10), η Keira αναλαμβάνει δράση ώστε να λύσει το μεταφυσικό μυστήριο του παλιού αρχοντικού ανατρέχοντας αναμενόμενα σε ιστοσελίδες σχετικές με την αλχημεία και την μαγεία.

Μετά από έναν ορυμαγδό από μπερδεμένα μαθηματικά με τον κόσμο των συμβόλων και του σατανικού marketing (οι γονείς είναι άψυχοι διαφημιστές και γνωρίζουν την σημασία του κάθε συμβόλου και πως αυτό λειτουργεί στην ψυχολογία της μάζας), ολόκληρη η οικογένεια μεταφέρεται μαζί με το σπίτι (το οποίο έχει μετατραπεί σε είσοδο προς το υπερπέραν από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, μεταφυσικό μαθηματικό) σε μια άλλη διάσταση όπου όλοι οι παγιδευμένοι εκεί μετρούν τα εκατομμύρια βήματα τους σε μια ατελείωτη ουρά κολασμένων που οδηγούνται στον προσωπικό τους όλεθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.