Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

AMITYVILLE RIPPER (2023)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Bobby Canipe Jr. (INTINCTION, KARATE GHOST, WOKE, NUNDEAD)

Φυσικά και έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα sequel της αποτυχημένης Amityville b-video-ταινιοθήκης, του χειρίστου είδους - ο χαβαλές και ο αυτισμός έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που η τέταρτη διάσταση πηγαίνει για περίπατο παρέα με τον σκηνοθέτη/σεναριογράφο ο οποίος εμβολίζει την εικονική πραγματικότητα με τακτές αλληλεπιδράσεις με τους "ηθοποιούς" σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειας - γιατί περί περιπέτειας πρόκειται αν καταφέρεις να αψηφήσεις τον περιβάλλοντα χώρο σου και των σκέψεων για αυτοκαταστροφή για 80 λεπτά ανουσιότητας.

Το καταραμένο σπίτι του Amityville είναι προς πώληση και φυσικά όλα τα καταραμένα αντικείμενα που έχουν περάσει κατά καιρούς από τις ανόσιες πύλες του καταλήγουν στα χέρια καθυστερημένων. Αυτή τη φορά το μαχαίρι του Jack του Αντεροβγάλτη πέφτει στα χέρια μια νεαρής γοτθικής απροσάρμοστης η οποία θεωρεί καλή ιδέα να επικοινωνήσει με το true crime υπερπέραν κατά την διάρκεια ξενέρωτου πάρτι για αλλοπρόσαλλους εφήβους άνω των 25.

Ο Jack κάνει την εμφάνισή του με στολή κόμη Lugosi (καλαμπούρι που αναφέρεται κάποια στιγμή σε εύθυμη ανταλλαγή μεταξύ κομπάρσου και σκηνοθέτη μέσω υπότιτλων) και ο ανελεήμον χαβαλές χαμηλού προϋπολογισμού ξεκινά.

Ο υπέρχοντρος που αράζει σε αναπηρικό καροτσάκι κλέβει την παράσταση με τις έξυπνες αναθυμιάσεις του "πληθωρικού" του χαρακτήρα και των αμασχάλων του κάτω από το t-shirt καραβόπανο. Σχεδόν νιώθεις την ξινίλα από την ακινησία της υγείας που εκπέμπει εκτός οθόνης. Τα κλανο-αστεία τα έχει αναλάβει ο κολλητός του, σχεδόν αδελφός της γκοθούς. 

Επιπλέον κερασάκι στη μπούργκα (δόκιμος σινεσφαγικός όρος για διανοούμενους αμφιθεατρικής επιθεώρησης) του scifi-horror υβριδίου η απαγωγή του Jack από ψηφιακούς εξωγήινους στο τέλος της φαρσοκωμωδίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.