Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

IT'S A WONDERFUL KNIFE (2023)

 










Γραμμένο στην woke πλευρά του σύγχρονου τρόμου από τον Michael Kennedy (FREAKY, TIME CUT) και σκηνοθετημένο ως slasher ουρανιοτοξικό ξερατό/χριστουγεννιάτικο παραμύθι από τον Tyler Mclntyre (PATCHWORK, TRAGEDY GIRLS, V/H/S/99). Μια σύγχρονη παραλλαγή του IT'S A WONDERFUL LIFE (1946) για την γενιά χωρίς αυθεντίες που κόβει με μεγάλη ευκολία τα αρχίδια της και μπλοκάρει με ορμόνες την εφηβεία της με τις ευλογίες του κράτους.

Ο κεντρικός χαρακτήρας είναι φυσικά θηλυκού γένους. Η Winnie Carruthers (Jane Widdop - YELLOWJACKETS) είναι μια νεαρή γυναίκα που απολαμβάνει τις νερόβραστες χριστουγεννιάτικες διακοπές παρέα με την οικογένειά της στην επίσης νερόβραστη πόλη Angel Falls. Η δράση ξεκινάει από το πρώτο λεπτό, καθώς μανιακός κατά συρροή δολοφόνος ντυμένος στα λευκά ξεκινάει γιορτινή σφαγή, παραλίγο αφήνοντας την πρωταγωνίστρια χωρίς αδελφό (bonus ανοιχτή ομοφυλοφιλία ο παιχταράς της ομάδας ποδοσφαίρου με νέγρο ομορφόπαιδο για να μην ξεχνάμε σε πια χρονιά δημοκρατικής ασυδοσίας βρισκόμαστε - αν είχε ξανθό γκομενάκι θα ήταν τοξικό αρσενικό). Η Winnie ως εκπαιδευμένη σε καταστάσεις κρίσεων εξολοθρεύει τον δολοφόνο και η σύνδεση με την οικογενειακή ταινία του 1946 ξεκινά: Κάνοντας μια "μακάρι-να-μην-είχα-γεννηθεί-ποτέ" emo ευχή στον ουρανό η πραγματικότητα γύρω της αλλάζει και η Winnie μεταφέρεται σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου δεν υπήρξε ποτέ, προσπαθώντας να ξαναπιάσει τον δολοφόνο για να επιστρέψει πίσω στην δική της (σύμφωνα με τις παταφυσικές εξηγήσεις του σεναρίου). Αντί να ανακαλύψει όμως την μαγεία της ατομικής οικογένειας, η Winnie ανακαλύπτει την μαγεία της ατομικότητας σκοτώνοντας τον πατέρα της (ο οποίος είναι ο δολοφόνος σε αυτή την πραγματικότητα, κάνοντας υπερήφανο τον "σκότωσε-τον-πατέρα-σου-γάμα-την-μητέρα-σου" Εβραίο Αυστριακό που καπνίζει πούρο πάνω στην ψυχαναλυτική πολυθρόνα του στο καββαλιστικό του υπερπέραν) δηλαδή της φιλίας που οδηγεί με δρασκελιές στην απόλαυση του λεσβιακού έρωτα, ή τουλάχιστον έτσι αποτυπώνεται πάνω στο σελιλόιντ.

Βοηθοί στην ημίαιμη προπαγάνδα είναι οι:

Η λεσβιάρα Καναδή με το μαύρο εκ γενετής σημάδι στα μισά της μούτρα, Cassandra Naud (την είχαμε απολαύσει ως λεσβία τιμωρό του πατριαρχικού καπιταλισμού στο INFLUENCER). Παριστάνει την λεσβία σύζυγο της ακόλαστης θείας της Winnie, Gale Prescott (Katharine Isabelle - GINGER SNAPS SAGA - δύο δεκαετίες μετά η βαρύτητα σχεδόν νικά το γλυκό της πρόσωπο που το θυμάμαι αιματοβαμμένο).

Ο "κακός" της ιστορίας φυσικά και είναι λευκός σατανάς και ακούει στο όνομα Henry Waters (Justin Long - το πρώτο θύμα του Creeper στο κλασικό πλέον JEEPERS CREEPERS, LIVE FREE OR DIE HARD, TUSK). Αποκαλύπτεται πολύ γρήγορα ως ο μασκοφόρος δολοφόνος.

Επιπλέον woke/diversity bonus στην μαύρη εγγονή που έχει λευκό παππού (ο Cancer man από το X-FILES) και κανείς δεν αναρωτιέται για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όλα φυσιολογικά, όλα καλά στον κατά Klauss/Soros γκρι πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.