Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

DON'T LOOK AWAY (2023)

 











Γραμμένο από τους The Michaels (Michael Bafaro και Michael Mitton). Σκηνοθετημένο ως mumblegore slasher από τον Michael Bafaro (THE BARBER, 11:11 HELL'S GATE, RISE OF THE DAMNED, WRECKER, ASCENSION). Παραλληλίζεται αισθητικά με ταινίες "αστικού μύθου" όπως το IT FOLLOWS (2014).

Παρέα ετερόκλητων φίλων βρίσκεται αντιμέτωπη με μεταφυσικό μανεκέν βιτρίνας το οποίο έχει την ικανότητα να κινείται αστραπιαία όταν δεν έχεις την προσοχή του στραμμένη πάνω του. Αν κοιτάξεις κάπου αλλού δηλαδή σε πλησιάζει και σταδιακά σε μακελεύει χωρίς οίκτο. Δεν υπάρχει κάποια εξήγηση για την ύπαρξή του, ή για τον κατασκευαστή του. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν γλυτώνει κανείς από αυτούς που το βλέπουν και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι να βρεθεί αντιμέτωπο με την αντανάκλασή του μπροστά σε κάποιον καθρέφτη. 

Η πρώτη τυχερή που το βλέπει μια μοιραία νύχτα είναι η φοιτήτρια Frankie (Kelly Bastard). Στην ουσία η κατάρα την ακολουθεί μέχρι να γίνει ορατή και από άλλους οπότε και ξεκινάει το λουτρό αίματος. Για να γίνουν τα πράγματα ευκολότερα στην democrat "defund-the-police" κατάσταση μυαλού, η αστυνομία παίζει έναν αόριστο ρόλο παρατηρητή μιας και δεν ασχολείται σχεδόν καθόλου με το γεγονός πως σε κάθε φόνο η Frankie είναι παρούσα, ούτε μετά την μαζική εκτέλεση μέσα σε ένα νυχτερινό κλαμπ με τουλάχιστον 30 νεκρούς θαμώνες. Οι "ήρωες" καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους μέχρι που εμφανίζεται και ένας μυστήριος τύπος με λευκά μάτια τυφλού, o Victor Malick (Michael Bafaro - συμβολικά ο ίδιος ο σκηνοθέτης είναι ο από μηχανής σφαγέας) ο οποίος θέλει να τους εξοντώσει για να γλυτώσει την ανθρωπότητα από την κατάρα του ακίνητου πλαστικού φρικιού και τους θεατές από περαιτέρω εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.