Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

LATE NIGHT WITH THE DEVIL (2023)

 











Μεταφυσική ταινία τρόμου γραμμένη και σκηνοθετημένη από τους Colin και Cameron Cairnes (100 BLOODY ACRES, SCARE CAMPAIGN). Με κέρδος 666,666 δολάρια στην τρίτη ημέρα προβολής, η ταινία τελικά έβγαλε 12 εκατομμύρια δολάρια. Τα δικαιώματα για online προβολή τα απέκτησε το SHUDDER στην συνέχεια.

Εν μέρη ντοκιμαντέρ, εν μέρη βιντεοταινία η οποία βρέθηκε και παρουσιάζει "αληθινά" καταγεγραμμένα γεγονότα της αποφράδας νύχτας της 31ης Οκτωβρίου, δηλαδή του Halloween του 1977. Η ακροαματικότητα της εκπομπής The Night Owls βρίσκεται πάντα κάτω από τις προσδοκίες της παραγωγής αλλά αυτή τη φορά ο παρουσιαστής είναι έτοιμος να τα δώσει όλα ώστε να πάρει τη πρωτιά, μέχρι και να κάνει live εξορκισμό μπροστά στις κάμερες! 

Παρακολουθούμε από την αρχή μέχρι το αιματοβαμμένο τέλος της μια ολόκληρη εκπομπή νυχτερινό/talk show, με θεματική (και ανάλογη αισθητική) την εορτή Hallows Eve. Ο παρουσιαστής της, Jack Delroy (David Dastmalchian - Polka Dot Man στο THE SUICIDE SQUAD, THE BELKO EXPERIMENT, THE BOOGEYMAN, DUNE) προσπαθεί να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό έχοντας καλεσμένη, ανάμεσα σε άλλους, μια ψυχική ερευνήτρια και μια έφηβη ασθενή της, μοναδική επιζώντα από μια αποκαλυπτική αίρεση παλαβών (κάπου εδώ εισέρχεται και ο Abraxas, καθώς οι μάγοι με τις κόκκινες ρόμπες πουλάνε φιλοσοφία μπροστά στη κάμερα). Ακολουθεί φαμφάρα "ειδικών" στα θέματα μιας και οι καλεσμένοι έχουν αντίλογο.

Η ταινία στηρίζεται κυρίως πάνω στην μοναδική ερμηνεία του Dastmalchian και ευτυχώς ο τύπος είναι fangoria-πληκτος, οπότε φαίνεται πως αγαπάει το σινεμά του τρόμου και την όλη ατμόσφαιρα της εποχής. Η δράση διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου μέσα στο στούντιο και ο θεατής απολαμβάνει τον αποκαλυπτικό εκτροχιασμό της τηλεοπτικής "πραγματικότητας" (αλλά και του μελοδραματικού αφηγήματος εκτός οθόνης) μπροστά και πίσω από τις κάμερες σε τακτά διαλλείματα μέχρι το τελικό κρεσέντο μεταφυσικής βίας που στην κυριολεξία στέλνει με φαντασμαγορικό τρόπο (μόλις 150 χιλιάδων δολαρίων προϋπολογισμού για ειδικά εφέ) στο διάολο όλους τους δευτερεύοντες χαρακτήρες αφήνοντας τον βασικό πρωταγωνιστή να απορεί για το αν συμβαίνουν όντως όλα αυτά γύρω του.

Ο Delroy υπήρξε μέλος του ιδιωτικού κλαμπ κυριών, γνωστό και ως The Grove, βασισμένο σαν εσωτερικό χιούμορ/πλακίτσα/συγκάλυψη πάνω στο Bohemian Club, το οποίο διατηρεί τις απόκρυφες τελετές του μέσα σε μια έκταση 2,700 εκταρίων, γνωστή ως Bohemian Grove. Κάθε άλλο παρά "τσιγγάνοι" (αυτή είναι η μετάφραση του "bohemian" στα ελληνικά, από το γαλλικό "boheme", τον ξέγνοιαστο σαν τον τσιγγάνο, ότι πρέπει για απάτριδες απροσάρμοστους δηλαδή - εκτός κι αν μιλάμε για τους Κέλτες Βόιους και την Βοημία της Τσεχίας) είναι τα μέλη της παρέας οι οποίοι διασκεδάζουν θυσιάζοντας (;) τελετουργικά γύρω από μια κουκουβάγια ύψους 40 ποδιών. Ανάμεσα στους γουσταρλήδες και 3 πρώην πρόεδροι της Αμερικής. Το ξέγνοιαστος μπορεί να έχει μια άλλη ερμηνεία όταν έχεις πουλήσει την αθάνατη ψυχή σου για να απολαύσεις μερικά χρόνια δύναμης μέσα σε αυτή τη πλάνη βέβαια. Κάπως έτσι και ο Delroy φαίνεται πως πούλησε ότι πιο σημαντικό είχε και η σύζυγός του πέθανε από καρκίνο 7 χρόνια μετά την εμφάνισή του σε ένα πάρτι ανάμεσα στα ψηλά δέντρα της περιοχής. Η πληρωμή του "συμβολαίου" λήγει στα 7 χρόνια κατά την λαϊκή παράδοση:

ή απλά όλα είναι καπνοί και καθρέφτες για σαββατοκυριακάτικα παρτουζώματα τύπου Hellfire Club. Όπως και να έχει η κουνταλίνι κινεί τους ενεργειακούς στροβίλους και οι χριστόπληκτοι ψάχνουν δικαιολογίες να περιορίσουν τις δυνάμεις τους αμελώντας τις διόδους στις σάρκες τους. Ας συνεχίσουμε να διασκεδάζουμε με την "πραγματικότητα" όπως μας την παρουσιάζει ο Οίκος του Δαβίδ εδώ και 2 χιλιετίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.