Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

SOUS LA SEINE (2024)

 











Γραμμένο από τους Yannick Dahan και Maud Heywang (LA HORDE, RABID DOGS, THE DIVIDE) και σκηνοθετημένο από τον Xavier Gens (FRONTIERES, THE DIVIDE, THE CRUCIFIXION, GANGS OF LONDON). Κλιματική αλλαγή, λεσβιακός έρωτας και επαναστατικό μπλε μαλλί, ότι πιο εμετικό έχει να σου φτυαρίσει το netflix στο πεπτικό σου σύστημα. Ευτυχώς η δράση εκτροχιάζεται με γεωμετρικό ρυθμό οπότε όποια εκφυλισμένα μηνύματα μέχρι το τέλος της ιστορίας γίνονται μακρινή κακή ανάμνηση με τους καρχαρίες να κολυμπούν ανέμελοι σε ένα πλημμυρισμένο Παρίσι.

Η κλιματική αλλαγή ανάγκασε τους καρχαρίες να εξελιχθούν με αποτέλεσμα ένας πεντάμετρος mako φρίκουλας να βρεθεί στα γλυκά και γεμάτα σκατό και e-coli βακτήρια νερά του Σηκουάνα. Κάνοντας τα πράγματα ακόμη χειρότερα το μεταλλαγμένο φρικιό μετά από παρθενογένεση ξεκινάει δικό του οικοσύστημα τροποποιημένων φονικών μηχανών αναπαραγωγής κατά μήκος του ποταμού. Κάπου εδώ εμφανίζεται ομάδα με ευαισθητοποιημένες καθυστερημένες με τζίβες και αμπέχονα που προσπαθούν να σώσουν το φρικιό από την "ασφυξία" του νέου του κυνηγότοπου, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των πλωτών σωμάτων ασφαλείας.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:

Η Berenice Bejo είναι η Sophia Assalas, η ηρωική πολεμιστής της πράσινης ανάπτυξης που καθαρίζει θάλασσες και συνειδήσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Η καρχαρίας τρώει ζωντανά 4 άτομα της ομάδας της σε μια επιχείρηση καθαρισμού και εκείνη μένει με μετατραυματικό στρες. 

Ο Nassim Lyes (THE LAST MERCENARY) είναι το Αλγερινό ομορφόπαιδο/αστυνόμος του ποταμού, Adil. Πρώην στρατιωτικός που προτίμησε τη ζωή από τα παράσημα. Η αρσενική ενέργεια του δυστυχώς περιορίζεται σε στυλιζαρισμένες zoolander πόζες καταλόγου εσωρούχων που δεν σώζουν την ημέρα. Στο τέλος του πανικού μένει σαν πληγωμένη γκόμενα στην αγκαλιά της Sophia. Το Παρίσι βουλιαγμένο με πτερύγια να περιφέρονται στην επιφάνειά του ως φόντο της ρομαντζάδας.

Η 20χρονη Mika είναι η αυτιστική λεσβία με το μπλε μαλλί ενάντια στην πατριαρχία, την πυρηνική οικογένεια και σε όσες γενεές ανθρώπων προηγήθηκαν από εκείνη και κατέστρεψαν τον πλανήτη. Παρέα με τους τεχνο-νεο-χίπιδες φίλους της θα σώσει την πλανητική κολεκτίβα ξεκινώντας από την διάσωση του θηλυκού καρχαρία που έχει παγιδευτεί στα σκατόνερα του Σηκουάνα. Αυτό που ήλπιζα να γίνει κάθε φορά που άνοιγε το αφυπνισμένο στόμα της συνέβη στο 58ο λεπτό και ο καρχαρίας φίλος της την έκανε μια χαψιά. Ελπίζω η μπλε βαφή του μαλλιού να μην ήταν τοξική για τα ευαίσθητα άντερά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.