Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

SHIP OF THE DAMNED (2024)

 











Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Steve Lawson (PENTAGRAM, THE HAUNTING OF ALCATRAZ, RIPPER'S REVENGE, WRATH OF DRACULA).

1622. Πειρατικό πλοίο σπάει το τελικό ταμπού και καταναλώνει τη σάρκα μιας γυναίκας που καταριέται το πλήρωμα. 400 χρόνια μετά το ίδιο πλοίο αράζει στην ακτή μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης της Μεγάλης Βρετανίας

Ο Michael (Jacob Anderton - RIPPER UNTOLD) καλεί σε βοήθεια την δυναμική πρώην του, η οποία έτυχε να έχει σπουδάσει ναυσιπλοϊα του 17ου αιώνα στο πανεπιστήμιο. Φυσικά είναι β' αρσενικό με γυναικεία χεράκια, γεγονός που αναγνωρίζουν αμέσως οι καταραμένοι πειρατές κανίβαλοι και γλυτώνει την τελευταία στιγμή τον βιασμό από τον καπετάνιο: καθώς στη θάλασσα τα ευαίσθητα αγόρια έχουν συγκεκριμένη χρησιμότητα. Ευτυχώς που έχει μαζί του την πρώην του.

Η Elena (Hannaj Bang Bendz - DEADLY PERFECT, I AM RAGE, WRATH OF DRACULA) προπονείται καθημερινά στις μικτές πολεμικές τέχνες παρέα με την συγκάτοικο και φίλη της (όχι, δεν είναι λεσβία παρόλο που πληρεί τα προσόντα της δυναμικής αφέντρας). Όταν ο για ενάμιση χρόνο πρώην αγαπητικός της καλεί, εκείνη ελπίζει πως μπορεί να αλλάξει κάτι στην ζωή της. Δεν αλλάζει κάτι πέρα από το γεγονός πως άλλη μια ταινία έχει πρωταγωνίστρια άλλη μια σκληρή γκόμενα που δεν χρειάζεται άντρα να τη σώσει. Ακολουθεί επίδειξη google γνώσεων πάνω σε πειρατικά πλοία και μάχης σώμα με σώμα.

ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ:

400 χρόνια στη θάλασσα ο καπετάνιος και τα 9 μέλη του πληρώματος πρέπει να πέρασαν πολύ όμορφα μεταξύ τους. Παρέα με μια γυναίκα με μαυρισμένα δόντια και ψυχή, τα ποσοστά διασκέδασης θα έπεφταν με γεωμετρική πρόοδο. Ευτυχώς που κάθε τόσο έκαναν επιθέσεις σε άλλα πλοία κάνοντας ότι κάνουν οι πειρατές - ανανέωναν την κάβα με το ρούμι και για 400 χρόνια δεν έμαθε κανείς για την ύπαρξή τους. Ένα πειρατικό καράβι του 17ου αιώνα περνά απαρατήρητο άλλωστε. 

Μέσω ενός ασυρμάτου έμαθαν να ομιλούν τα σύγχρονα αγγλικά, οπότε και μπορούν να επικοινωνούν (δεν υπήρχε και μεγάλη διαφορά έτσι κι αλλιώς, την εποχή που χάθηκε το καράβι ο Shakespare ακόμη εξέδιδε βιβλία, το κατά πόσο τα είχαν διαβάσει οι πειρατές είναι άλλη ιστορία, αλλά φωνητικά τουλάχιστον οι διαφορές είναι μικρές και περνάει ως εξήγηση). Τόσα χρόνια ψάχνουν γυναίκες με σκοπό να ανανεωθεί το πλήρωμα. Η Elena είναι η πρώτη που συναντούν και η νουμεράδα από τους αγροίκους είναι θέμα χρόνου. Το καράβι φυσικά είναι μακέτα μίνι μοντέλου το οποίο χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης με στρατηγικά πλάνα και χρήση ψηφιακών εφέ. Η δράση εντός του πλοίου γίνεται σε γενικούς διαδρόμους και κόντρα πλακέ δωμάτια με "ξύλινη" επένδυση εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.