Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

THE HANGMAN (2024)

 











Μεταφυσικό θρίλερ με slasher στοιχεία στις παρυφές των Απαλάχιων. Γραμμένο και σκηνοθετημένο με φυλετική/ουρανιοτοξική ευαισθησία από τον Bruce Wemple (MONSTROUS, DAWN OF THE BEAST, FIRST CONTACT, ISLAND ESCAPE). Το αποτέλεσμα είναι ένα thumbnail εξώφυλλο που θυμίζει 90ς κατευθείαν-σε-dvd πονήματα τύπου WISHMASTER (1997) το οποίο κυκλοφόρησε σε αίθουσες (;) υπό την αιγίδα της DREAD. Πλέον κατεβάζεται vod και σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο Leon (LeJon Woods - OUIJA WITCH), νέγρος πατέρας και ο γιός του, ταξιδεύουν στη μέση του  πουθενά προσπαθώντας να δεθούν σε ένα σαββατοκύριακο κατασκήνωσης μέσα στη φύση μετά τον τραγικό χαμό της συζύγου του. Καταλήγουν δέσμιοι Λευκών Σατανιστών οι οποίοι εμφανισιακώς απέχουν λίγο από τους ξεδοντιάρηδες οργίλους της Κου-Κλουξ-Κλάν, καθώς όλοι οι λευκοί σατανάδες είναι ίδιοι. Επίσης στην άνομη δασώδη περιοχή δρουν και διακινητές κάθε λογής - φυσικά όλοι τους λευκοί. Η σημαία της Συνομοσπονδίας κυματίζει νοερά/απειλητικά. Ο ήρωας θα βαρεθεί να τρέχει να γλυτώσει από πρεζάκια σε νταβά/απαγωγέα και από αιρετικό παλαβό σε μεταφυσική οντότητα που κρεμάει με τη δύναμη του νου. Κάποια στιγμή αρματωνεται και ακολουθεί το ιλαρό μοιραίο ξεκαθάρισμα πάνω-κάτω στο συρματόσκοινο αστρικό πεδίο.

Η (ο Θεός να τη κάνει) Λατρεία του Baal ψάχνει ένα νέο όχημα για τον αφέντη των πιστών μιας και το αρχηγείο τους είναι κοντά σε μια από τις 7 χαμηλού προϋπολογισμού πύλες της Κολάσεως (τον δαίμονα τον ανέβασαν στην επιφάνεια με συρματόσκοινο). Έχουν περάσει ήδη 60 χρόνια από την προηγούμενη κατάληψη και έχει φτάσει ο καιρός για νέα σάρκα (κάπως ποιο σκούρα αυτή τη φορά, γεγονός που δεν σκέφτηκε καλά ο σεναριογράφος ο οποίος φρόντισε να τονίσει με κάθε τρόπο την φυλετική ένταση στο υπόλοιπο της ιστορίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.