Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM (2018)


Γραμμένο από τους Derek Connolly ( JURASSIC WORLD , KONG: SKULL ISLAND , STAR WARS: EPISODE IX , το επόμενο Jurassic World , METAL GEAR SOLID - έδω ή θα γελάσει , ή θα κλάψει ο κάθε πικραμένος ) και Colin Trevorrow (πάνω κάτω έχει γράψει για τις ίδιες ταινίες με τον προηγούμενο , οπότε πρέπει να είναι καλοί φίλοι) .
Σκηνοθετημένο από τον J.A. Bayona ( THE ORPHANAGE , A MONSTER CALLS ) .
Βρισκόμαστε στην πέμπτη ταινία της σειράς και ακόμα να μάθουν οι υπεύθυνοι πως δεν παίζεις τον δημιουργό στην φύση όταν είσαι πιθηκο-κομπάρσος στην τροφική αλυσίδα - άλλα όταν βγάζεις έναν σκασμό λεφτά ως κινηματοργαφικό franchise για την UNIVERSAL μπορείς να κάνεις ότι θέλεις (η επόμενη ταινία θα βγει το 2021) .
Αυτή τη φορά οι αμετανόητοι εκμεταλλευτές κάθε λογής πλούτου προσπαθούν να πουλήσουν γενετικό υλικό σε πλούσιους για εκλεπτισμένες δραστηριότητες όπως κυνήγι σε ιδιωτικό δάσος , πόλεμο σε δημόσιο χώρο , συλλογή για το τεράστιο σαλόνι κτλ , με διαμάντι στην προσφερόμενη λίστα δεινοσαύρων το DNA του φρέσκου ΙΝΤΟΡΑΠΤΟΡΑ (δεν είναι ινδός , είναι τροποποιημένος ράπτορας με dna από τον Indominus Rex της προηγούμενης ταινίας) .
Ο Chris Pratt ( PARKS AND RECREATION , ZERO DARK THIRTY , GUARDIANS OF THE GALAXY , COWBOY NINJA VIKING ) επιστρέφει ώς ο αγαπημένος γεματούλης ήρωας της διπλανής πόρτας που έχει ιδρώσει επιπλέον ώρες στο γυμναστήριο για να είναι αρεστός (αλλά όχι πολύ στέγνωμα γιατί πρέπει να είναι προσιτός) . Έχει χωρίσει με την Claire αλλά υπάρχει ακόμη αυτή η σπιρτάδα στα μεταξύ τους βλέμματα και η εξυπνάδα/υπονοούμενο σε κάθε τους φράση . Φτιάχνει ένα σπίτι με τα χέρια του και τον ηλιοκαμμένο σβέρκο του δίπλα στο τροχόσπιτο που υπήρξε η αφορμή του χωρισμού . Συμμετέχει στην υποτιθέμενη αποστολή διάσωσης των τελευταίων δεινοσαύρων από την φανταστική νήσο Nublar κάπου στις ακτές του Ειρηνικού κοντά στην Κεντρική Αμερική όπου υπήρχε το τελευταίο θεματικό πάρκο πριν καταστραφεί τελείως 3 χρόνια νωρίτερα (στην προηγούμενη ταινία) , αλλά καταλήγει εγκλωβισμένος σε αυτή όταν η ομάδα μισθοφόρων που συνόδευε την αποστολή παρατήσει τους πάντες και φύγει με τα δείγματα dna των δεινοσαύρων (αλλά και αρκετούς δεινόσαυρους) όταν σκάει το ηφαίστειο του νησιού .
Μαζί του είναι η Claire Dearing ( Bryce Dallas Howard - THE VILLAGE , Gwen Stacy στο SPIDERMAN 3 , TERMINATOR SALVATION , TWILIGHT , BLACK MIRROR ) η οποία μετά το κλείσιμο του πάρκου είναι υπεύθυνη μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης προστασίας των δικαιωμάτων των δεινοσαύρων (το έχει ρίξει στο φαϊ και την ψηφιακή διαμαρτηρία δηλαδή) και προσπαθεί να σώσει τους εναπομείναντες δεινόσαυρους από έναν δεύτερο αφανισμό .
Την Claire συνοδεύουν στην αποστολή η παλαιοντολόγος/γιατρός/ετοιμόλογη/ξινή καριερίστα , ή/και πιθανώς λεσβία/μάλλον γιατί είναι πρώην πεζοναύτης/λατίνα σωσίας της Brenda Walsh Zia Rodriguez ( Daniella Pineda - THE VAMPIRE DIARIES , THE ORIGINALS ) και ο μάγος των υπολογιστών/πρώην IT τεχνικός του περίφημου πάρκου που ουρλιάζει σαν κορίτσι για έξτρα κωμική ανακούφιση Franklin Webb (  Justice Smith - ο κεντρικός ντίσκο ράπερ με την αφάνα στο NETFLIX's THE GET DOWN ) - στον οποίο φαίνεται να αρέσει η Zia , αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσει το ενδιαφέρον των δεινοσαύρων .
Όλοι μαζί μεταφέρονται στην έπαυλη του εργοδότη τους για να παιχτεί η δεύτερη πράξη του δράματος .
Ο Jeff Goldblum ( INDEPENDENCE DAY , JURASSIC PARK ) επιστρέφει ως ο κβαντικός μαθηματικός δόκτωρ Ian Malcolm , πλέον γερασμένος gemini cricket της γενετικής ηθικής . Κατοχυρώνει επιστημονικές ανουσιότητες ως οιωνό μιας νέας εποχής στην καταθεσή του μπροστά σε γερουσιαστές σε δύο σκηνές - μια στην αρχή και μια στο τέλος της ταινίας .
Ο Κακός (πέρα από τον Ιντοράπτορα) :
Ο Rafe Spall ( HOT FUZZ , THE RITUAL ) είναι ο Eli Mills , γενικός βοηθός του υπέργηρου υπερ-πλούσιου συνδημιουργού του πρώτου Jurassic Park , Benjamin Lockwood ( James Cromwell - BABE ) - ο παππούς τα έσπασε με τον Hamond όταν κλωνοποίησε την νεκρή του κόρη η οποία παρουσιάζεται ως ανήλικη εγγονή του . O Mills προσλαμβάνει μισθοφόρους να του φέρουν δείγματα dna για να τα πουλήσει στον πλουσιότερο ανατολικοευρωπαίο αγοραστή σε κυριλέ μαυραγορήτικη δημοπρασία .
Στο μείον 3 υπόγειο του μεγάρου του κατάκοιτου παππού διατηρεί εργαστήριο κατασκευής δεινοσαύρων .
Σκοτώνει τον κατάκοιτο με μαξιλάρι ως επιστέγασμα της σκατανθρωπίας του και για αυτό το λόγο τον τρώει ο αλαφιασμένος t-rex της πρώτης ταινίας που περιφέρεται ακόμα στους δρόμους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.