Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

MARROWBONE (2017)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον σεναριογράφο του THE ORPHANAGE (2007) Sergio G. Sanchez .
Αυτή είναι η πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα μετά την τηλεταινία LAS MANOS DEL PIANISTA (2008) .
Η οικογένεια των Marrowbone μετακομίζει στο πατρικό σπίτι της μητέρας τους στην Αμερικάνικη ύπαιθρο , μακριά από το φλεγματικό χάος της Μεγάλης Βρετανίας και των προβλημάτων που είχαν εκεί . Σκοπεύουν να κάνουν μια καινούργια αρχή με την μητέρα Rose να υπόσχεται στιγμές χαράς και ασφάλειας μακριά από το μυστηριώδες παρελθόν τους (ο πατέρας των παιδιών , γνωστός και ως "κτήνος του Bampton" ήταν μανιακός δολοφόνος που κακοποιούσε την οικογενειά του και είχε φυλακιστεί) .
Η μητέρα πεθαίνει σύντομα όμως και τελευταία της επιθυμία είναι να μην χωριστεί η οικογένεια και να την θάψουν στον κήπο του σπιτιού .
Τα αδέλφια συμφωνούν να μην αποκαλύψουν τον θάνατο της μητέρας τους στην τοπική κοινωνία και συνεχίζουν κανονικά την ζωή τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτε μέχρι ο μεγαλύτερος γιος να κλείσει τα 21 ώστε να γίνει ο νόμιμος κηδεμόνας των υπόλοιπων .
6 μήνες μετά ο πατέρας των παιδιών ανακαλύπτει το σπίτι και επιτίθεται με όπλο θέλωντας να πάρει ματωμένη εκδίκηση , αλλά και τα κλεμμένα του λεφτά πίσω - με την κάμερα του σκηνοθέτη να υπονοεί άγριες καταστάσεις που βλέπουμε πολύ αργότερα .
Άλλους 6 μήνες μετά η ζωή φαίνεται να συνεχίζεται κανονικά μέσα στο σπίτι , με την μόνη διαφορά πως οι καθρέφτες του σπιτιού είναι σπασμένοι και καλυμένοι με λευκά σεντόνια . Ήχοι πίσω από του τοίχους υπονοούν την ύπαρξη κάποιου ταραχοποιού πνεύματος . Τα παιδιά φοβούνται να κοιτάξουν τους καθρέφτες .
Ο George MacKay ( 11.22.63 ) είναι ο μεγαλύτερος αδελφός , ο Jack Marrowbone . Πλέον 21 και υπεύθυνος για την οικογένεια . Είναι ο μόνος που επισκέπτεται την πόλη . Έχει κλειδιά για όλα τα δωμάτια του σπιτιού . Δεν επιτρέπει σε κανέναν να πάει στο πατάρι . Είναι αυτός που είχε καταδόσει τον πατέρα του στις αρχές και είχε καβατζώσει τις 10 χιλιάδες λίρες που είχε κρύψει στο παλιό τους σπίτι ο αδίστακτος λήσταρχος .
O Charlie Heaton ( STRANGER THINGS ) είναι ο 18χρονος Billy Marrowbone . Του αρέσουν τα όπλα . Ειναι παρορμητικός .
H Mia Goth ( NYMPHOMANIAC: VOL II , A CURE FOR WELLNESS , SUSPIRIA ) είναι η 19χρονη Jane Marrowbone . Μετά τον θάνατο της μητέρας είναι η στοργική αγγαλιά μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο αγόρια (;) .
O μικρός Matthew Stagg είναι ο 5χρονος Sam Marrowbone . Δεν πηγαίνει σχολείο . Ο καλυτερός του φίλος είναι ένα ρακούν . Όπως και τα υπόλοιπα αδέλφια του , φοβάται το πνεύμα του σπιτιού και τους καθρέφτες .
Η Anya Taylor-Joy ( THE VVITCH , SPLIT , GLASS , NEW MUTANTS ) είναι η βιβλιοθηκάριος της μικρής πόλης και γειτόνισσα των Marrowbones , Allie . Έχει πλατωνική ερωτική σχέση με τον Jack . Την πολιορκεί ταυτόχρονα ο καριερίστας δικηγόρος Tom Porter ( Kyle Soller ) .
Όταν ο Tom χάσει μια ευκαιρία να εργαστεί για μια μεγάλη δικηγορική φίρμα θα του γυρίσει το μυαλό ανάποδα και θα επιχειρήσει να κλέψει χρήματα από τους Marrowbones τα οποία νομίζει πως έχουν κρυμένα μέσα στο χτισμένο πατάρι (η λεία των 10 χιλιάδων λιρών από τις εγκληματικές δραστηριότητες του πατέρα) . Ελπίζει έτσι πως θα μπορέσει να αγοράσει το 10 τις εκτατό από τις μετοχές της εταιρίας ώστε να γίνει συνέταιρος .
Ακολουθεί spoiler για όσους δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει από το πρώτο "6 μήνες μετά"/τελική αναμέτρηση :
Ανοίγοντας την χτισμένη πόρτα αποκαλύπτεται η αρρωστημένη πραγματικότητα/όλοι είναι μέσα στο κεφάλι μου που βιώνει εδώ και έναν χρόνο ο Jack Marrowbone (και για 100 λεπτά οι θεατές) , με έναν σκελετομένο πατέρα , πλέον πραγματικό τέρας , να περιφέρεται μέσα στο πατάρι , δίπλα στα πτώματα των τριών παιδιών του που δεν κατάφεραν να γλυτώσουν της εκδικητικής του μανίας έναν χρόνο νωρίτερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.