Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

TIGER ZINDA HAI (2017)

"God will decide if he forgives or not . My job is to send you to him .."
-  Avinash "Tiger" Singh Rathore .
Πατριωτική αντρίκια περιπέτεια γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Kabir Khan .
Ειναι η δεύτερη ταινία της τριλογίας του Τίγρη και θεωρείται από τις πιο επιτυχημένες και ακριβές παραγωγές του Bollywood (κόστος παραγωγής 2,1 δισεκατομμύρια ρουπίες -τα γυρίσματα έγιναν σε 5 χώρες : Ινδία , Αυστρία , Μαρόκο , Ελλάδα και Αμπού Ντάμπι) .
Βασισμένο στην αληθινή ιστορία απαγωγής 25 Ινδών νοσοκόμων (και 15 Πακιστανές) απο τους αχρείους αγριάνθρωπους του ISIS στο Ιράκ πίσω στο 2014 .
O Kabir Khan καταφέρνει να επικοινωνήσει με το πνεύμα του John Matrix , αντλώντας έμπνευση από τον υπεράνθρωπο ήρωα του COMMANDO (1987) και κάνει τον Τίγρη την Ινδική του μετουσίωση στην μεγάλη οθόνη 30 χρόνια αργότερα (στην αρχή της ταινίας ο Avinash κόβει ξύλα στο δάσος μαζί με τον γιο του όπως και ο John με την κόρη του , αλλά εδώ ο Avi αντιμετωπίζει ψηφιακούς και αληθινούς λύκους με τσεκούρια) - βοήθησε βέβαια και η πολύχρονη εμπειρία του stunt coordinator στις σκηνές δράσης Tom Struthers ( BRAVEHEART , LARA CROFT: TOMB RAIDER , THE DARK KNIGHT , TERMINATOR SALVATION , WARCRAFT , DUNKIRK ) .
Η κατάσταση εκτροχιάζεται για άλλη μια φορά στην Μέση Ανατολή όταν μαχητές του Ισλαμικού κράτους κάνουν αισθητή την παρουσία τους εισβάλοντας σε νοσοκομείο του Ιράκ όπου και το διαμορφώνουν σε στρατιωτική βάση μέχρι να περιθάλψουν τον τραυματισμένο αρχηγό τους .
Εκδίδεται άμεσο τελεσίγραφο των Αμερικάνων αφήνοντας για κάθε ενδιαφερόμενο ένα μικρό παράθυρο δράσης 7 ημερών μέχρι τον βομβαρδισμό της πόλης του Tikrit για την εξόντωση του αρχιτρομοκράτη Abu Usman .
Η Ινδία έχοντας τον χρόνο εναντίον της έρχεται σε επικοινωνία με τον μοναδικό της υπερπράκτορα Avinash Singh Rathone ( Salman Khan - DABANGG ) , γνωστό και ως Tiger . O Tiger θεωρείται νεκρός και απολαμβάνει την οικογενειακή ζωή κάπου στην Αυστρία μαζί με την γυναίκα του και τον ανήλικο γιο τους .
Ο Τίγρης παρόλο που είναι απομονωμένος φροντίζει να επικοινωνεί σε χρονικά διαστήματα δικής του επιλογής με κώδικα με τις μυστικές υπηρεσίες της Ινδίας (RAW) και γνωρίζει τις διεθνείς εξελίξεις . Έχει ήδη έτοιμη ομάδα δράσης να προτείνει για την αντιμετώπιση της κρίσης . Ο ίδιος έχει υποσχεθεί αφοσίωση στην οικογένεια και αρνείται να συμμετάσχει . Η σύζυγος του , Zoya ( Katrina Kaif - BODYGUARD , DHOOM:3 , TIGER TRILOGY ) -η οποία είναι  και η ίδια μυστική πράκτορας αλλά για την δική της χώρα , το μισητό για τους Ινδούς Πακιστάν- τον μεταπείθει επειδή γνωρίζει πως ο Τίγρης αγαπάει την Ινδία πάνω από όλα . Οι ανώτεροί του φοβούνται πως ο κοινός βίος με μια Πακιστανή πράκτορα για 8 χρόνια τον έχει αλλάξει και θέλουν να τον έχουν από κοντά .
Ο Τίγρης καταλήγει στο Ιράκ μαζί με την ομάδα του και εκεί συνεργάζεται μαζί με την γυναίκα του και την δική της ομάδα πρακτόρων (το Πακιστάν φρόντισε να στείλει δική του ομάδα για την σωτηρία των κοριτσιών του) , δημιουργώντας μια αμήχανη dream-team άσπονδων φίλων που αγαπούν πάνω από όλα τις πατρίδες τους αλλά συμμαχούν εις το όνομα της ανθρωπότητας .
Ο Κακός :

Ο Sajjad Delafrooz ( KUNG FU YOGA ) είναι ο αρχιτρομοκράτης Abu Usman .
Ζούσε στην Νέα Υόρκη όπου και δίδασκε ποίηση σε πανεπιστήμιο μέχρι που συνέβη η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους το 2001 . Κρατήθηκε επί 3 χρόνια στο Guadanamo λόγω καταγωγής και βίωσε την καθημερινή ταπείνωση με τους δεσμοφύλακες να τον κατουρούν με κάθε ευκαιρία . Εκεί είναι που το μυαλό του βρήκε διέξοδο στην ριζοσπαστικοποίηση και τον οδήγησε στην τελική λύση του Ιερού πολέμου εναντίον της σατανικής Δύσης .
Μετά την ολική καταστροφή του στρατού του από την συντονισμένη επιχείρηση των δύο ομάδων , ο Usman βρίσκει το τέλος που του αναλογεί στην έρημο από το χέρι του Τίγρη ο οποίος τον στέλνει στον θεό για να τον κρίνει .
------------------------------------
Για αλλαγή ατμόσφαιρας , έναν χρόνο μετά ο Τίγρης και η σύζυγος του τραγουδούν και χορεύουν ξέγνοιαστα σε ένα καλοκαιρινό βιντεοκλίπ γυρισμένο στην Νάξο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.