Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

SICARIO: DAY OF THE SOLDATO (2018)


Γραμμένο από τον ηθοποιό Taylor Sheridan ( VERONICA MARS , SONS OF ANARCHY , 12 STRONG ) .
Σκηνοθετημένο από τον Stefano Sollima ( ACAB , SUBURRA ) .
Ο πόλεμος μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και Μεξικανικών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών στα σύνορα των δύο χωρών έχει εκτροχιαστεί εκτός ελέγχου καθώς αδίστακτοι τρομοκράτες του ISIS περνούν πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ευλογία του Αλλάχ και ανατινάζονται μέσα σε σούπερ μάρκετ του Kansas .
Ο εκκεντρικός πράκτορας της CIA Matt Graver ( Josh "Thanos" Brolin ) αναζητεί για άλλη μια φορά την βοήθεια του ματωμένου εκτελεστή Αλεχάντρο Gillick ( Benicio Del Toro ) για να τελειώνει μια και καλή με τα αιμοσταγή καθάρματα . Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του ζητάει βοήθεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και ο Graver συμφωνεί με την προϋπόθεση πως θα πρέπει να δράσει "βρώμικα" .
Σκοπός είναι να ξεκινήσει ένας πόλεμος μεταξύ των δύο μεγάλων Μεξικανικών καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών (και λαθρομεταναστών στη γη της επαγγελίας , καθώς πλέον η μεταφορά ανθρώπων αποφέρει περισσότερα κέρδη με μικρότερο κόστος παραγωγής) Reyes και Matamoros και αφορμή θα υπάρξει η απαγωγή της 16χρονης κόρης του μεγάλου αφεντικού , Isabel Reyes ( Isabela Moner - TRANSFORMERS: THE LAST KNIGHT , DORA THE EXPLORER ) λίγα μέτρα μακριά από το ιδιωτικό σχολείο όπου λίγες ώρες νωρίτερα είχε σπάσει την μύτη συμμαθητριάς της επειδή την αποκάλεσε ναρκο-πόρνη στο προαύλιο .
Οι ισορροπίες του τρόμου αλλάζουν καθώς εμπλέκονται σχεδόν οι πάντες στο Μεξικό , αφού μόνο μετρημένοι στα δάχτυλα είναι όποιοι δεν βρίσκονται μέσα στις τσέπες των καρτέλ .
Την ίδια ώρα πίσω στην Αμερική κυκλοφορούν νέα πως οι τύποι που ανατινάχτηκαν μέσα στο σουπερμάρκετ είχαν Αμερικανική υπηκοότητα , οπότε η αποστολή πρέπει να τελειώσει κακήν κακώς κ να σβηστούν κάθε ίχνη ανάμιξης της CIA στις βιαιοπραγίες , με την μικρή Isabel να είναι το εξιλαστήριο θύμα/θυσία καθώς θα πρέπει να πεθάνει όσο βρίσκεται σε ξένη χώρα για να παραμείνει αληθοφανές το σενάριο του πολέμου μεταξύ των καρτέλ σε ισχύ (είναι παράνομο για την CIA να σκοτώνει εντός συνόρων , εκτός δεν υπάρχει πρόβλημα) .
Ο Αλεχάντρο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς το παιδί που έχει υπό την επίβλεψή του μετά από οργανωμένη ενέδρα από άνδρες της αστυνομίας του Μεξικό είναι η κόρη του ανθρώπου που εκτέλεσε την οικογένεια του και τον οδήγησε στον δρόμο της ματωμένης εκδίκησης .
Μεταξύ Αλεχάντρο και Ιζαμπέλας δημιουργείται μια σχέση πατέρα-κόρης , αλλά όλα πάνε κατά διαόλου όταν τον αναγνωρίζει ένας νεαρός συμμορίτης που δουλεύει για τον εγκληματία που ελέγχει τον παράνομο τουρισμό στα σύνορα . Ο νεαρός ευέλπης φυλακόβιος αναλαμβάνει την εκτέλεση ενός δεμένου χειροπόδαρα Αλεχάντρο αλλά αντί για κεφάλι τον πυροβολεί στο μάγουλο , οδηγώντας τις αιματοβαμένες εξελίξεις σε ανοιχτό διάλογο για επόμενη ταινία με υποθετικό τίτλο SICARIO 3: ALEJANDRO'S PROTEGE κτλ , αφού έναν χρόνο μετά ο Αλεχάντρο τον πετυχαίνει σε ένα εμπορικό κέντρο και τον ρωτάει αν θέλει να γίνει sicario (υπάρχει ήδη στα σκαριά η ανάπτυξη της τρίτης ταινίας) .
Ο Graver σώζει την Isabel και δεν τις φυτεύει μια σφαίρα στο κεφάλι όπως είχε διαταχθεί από τους αδίστακτους ανωτέρους του αλλά την μεταφέρει σε κατατονική κατάσταση από όλα όσα έχει ζήσει τις τελευταίες μέρες μετά την απαγωγή της πίσω στην Αμερική για να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.