Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ASSASSIN'S CREED (2016)

Γραμμένο από τους Michael Lesslie , Adam Cooper και Bill Collage .
Σκηνοθετημένο από τον Justin Kurzel (MACBETH ) .
Παρόλο που η ταινία βασίζεται στο franchise βιντεοπαιχνιδιών της Ubisoft , δεν είναι μεταφορά κάποιου τίτλου τους στην μεγάλη οθόνη αλλά αφηγείται μια καινούργια ιστορία μέσα στο τεράστιο σύμπαν της φανταστικής αναμέτρησης για την ελευθερία της ανθρωπότητας μεταξύ του τάγματος των Ασσασσίνων και των σατανικών Ναϊτών Ιπποτών .
Ο Michael Fassbender ( 300 , INGLOURIOUS BASTERDS , JONAH HEX , Magneto στις τελευταίες 4 ταινίες X-MEN , το ευαίσθητο cyborg David στα PROMETHEUS & ALIEN COVENANT ) είναι ο Callum Lynch , απόγονος του ασσασσίνου Anguilar de Nerha ( επίσης Michael Fassbender ) ο οποίος έδρασε κάπου στο τέλος του 15ου αιώνα στην Ισπανία .
Το 1986 ο μικρός Callum βρίσκει την μητέρα του δολοφονημένη από τα χέρια του επίσης ασσασσίνου πατέρα του και τρέπεται σε άτακτη φυγή όταν στον τόπο του εγκλήματος φτάσουν οπλισμένοι πράκτορες των Ναιτών με άγριες διαθέσεις . Για τα επόμενα 30 χρόνια ζει μέσα στις σκιές μέχρι που σκοτώνει έναν νταβατζή και καταδικάζεται σε θάνατο . Η πολυεθνική εταιρία Abstergo (χρηματοδοτούμενη με δίς από τους Ναίτες ΕΠΕ) σκηνοθετεί τον θάνατο του και τον κρατάει φυλακισμένο μέσα στην υπερσύγχρονη φυλακή εργαστήριο στην Μαδρίτη όπου με την βοήθεια της τεχνολογίας του project Animus ξεκλειδώνει την γενετική του μνήμη και τον "βάζει" μέσα στο μυαλό του προγονού του με σκοπό να συγχρονιστεί με το σώμα του για να ανακαλύψει την τοποθεσία του ιερού κειμηλίου δύναμης γνωστού ως "Μήλο της Εδέμ" . Πισω στο χρόνο ο Anguilar θα πρέπει να αντιμετωπίσει σε άρτια χορογραφημένες σκηνές δράσης τους Ναίτες και να αποφύγει την Ισπανική Ιερά Εξέταση (που δεν περιμένει ποτέ κανείς) με την χρήση της πολεμικής τέχνης του παρκούρ (το 80% των πάντων - κασκαντεριλίκια , κομπάρσοι κ τοποθεσίες - γυρίστηκε χωρίς την χρήση CGI) .
Στην σημερινή εποχή θα πρέπει να το κάνει χωρίς να φοράει μπλουζάκι .
Οι Ναίτες αναζητούν ανα τους αιώνες το σχεδόν μυθικό κειμήλιο γιατί σκοπεύουν να το αποκωδικοποιήσουν και να το χρησιμοποιήσουν για να ελέγξουν την ελεύθερη βούληση του πληθυσμού .
Ο Jeremy Irons ( DEAD RINGERS , DIE HARD WITH A VENGEANCE ) είναι ο αξιωματούχος Ναίτης Alan Rikkin . Η κόρη του Sofia ( Marion Cottillard - TAXI TRILOGY , INCEPTION , THE DARK KNIGHT RISES ) νομίζει πως έχει αναλάβει να εξαλίψει το ένστικτο της βίας από το ανθρώπινο dna , αλλά στην πραγματικότητα δουλεύει για τους σκοπούς του τάγματος που ανήκει ο πατέρας της .
----------------------------------------
Και τα δύο αντίπαλα τάγματα καταστράφηκαν στην "πραγματική ζωή" κατά την διάρκεια του 13ου (οι ασσασσίνοι από τους Μογγόλους) και 14ου αιώνα (οι Ναίτες από τους Καθολικούς) .
Παρόλη την εμπορική αποτυχία στις αίθουσες οι συν-παραγωγοί ελπίζουν πως οι επόμενες δύο ταινίες που ετοιμάζονται θα πάνε καλύτερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.