Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

MANDY (2018)

 Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Πάνος Κοσμάτος ( BEYOND THE BLACK RAINBOW ) .
Γιο του πρωτομάστορα George P. Cosmatos ( RAMBO: FIRST BLOOD PART II , COBRA , LEVIATHAN ) .
Βρισκόμαστε στο 1983 .
O Nicolas Cage ( CON-AIR ) είναι ο πρώην αλκοολικός/νυν ξυλοκόπος Red Miller . Ζει ένα όνειρο έντονης παλέτας χρωμάτων μαζί με την καλλιτέχνη σύντροφό του Mandy Bloom ( Andrea Riseborough - OBLIVION , THE DEATH OF STALIN ) μέσα στην απομόνωση του δάσους - κάπου στα Shadow Mountains .
Η ψυχεδελική ατμόσφαιρα εκτροχιάζεται σε νέον εφιάλτη όταν η μεσσιανική αίρεση Τα Παιδιά της Νέας Αυγής απαγάγουν την Mandy από το βενζινάδικο όπου εργάζεται ως ταμίας και ο Red αναγκαστεί να αναλάβει αιματοβαμμένη δράση για να εκδικηθεί τον χαμό της .
O Linus Roache ( Βασιλιάς Ecbert στο VIKINGS , αρχηγός της Αίρεσης EnlightenNext στην "αληθινή ζωή" από το 1994 ) είναι ο αποτρελαμμένος αρχηγός της χίππικης αίρεσης , Jeremiah Sand . Είναι προορισμένος για μεγάλα πράγματα που θα καταλήξουν ή σε ισόβια φυλάκιση ή σε ομαδική αυτοκτονία . Έχει επιστρέψει από τα βάθη του λάκκου και είναι γεμάτος με την φωτεινή αγάπη του θεού του . Πρέπει να διαδώσει το μήνυμά του στον κόσμο . Θέλει απεγνωσμένα να κάνει την Mandy δική του μετά από μια τυχαία συνάντηση στον δρόμο και δίνει εντολές στους υποτακτικούς του να του την φέρουν οι οποίοι με την σειρά τους καλούν τους σαδομαζό μηχανόβιους Black Skulls (οι οποίοι βρίσκονται σε μια μόνιμη κατάσταση παράνοιας μετά από χρήση χαλασμένου lsd) για να εισβάλουν στο σπίτι του ζευγαριού .
Η Mandy τριπάρει άσχημα στα χέρια της αίρεσης αφού με το που βρίσκει τις αισθήσεις της είναι δεμένη σε μια καρέκλα και της χορηγούν με το ζόρι ένα κοκτέηλ μύησης υγρού ναρκωτικού μέσω σταγόνων στα μάτια και τσιμπήματος σε φλέβα του λαιμού από άγνωστο έντομο .
Κάνει το λάθος να αρχίσει να γελάει μετά το γκλίτερ παραλήρημα του εξωγήινου μεσσία Jeremiah με την μουσική του .
Ο Red ξυπνάει επίσης δεμένος αλλά δεν έχει την ίδια περιποίηση από την παρέα των παιδιών της νέας αυγής - αντί για σκοινί του έχουν δέσει τα χέρια και το στόμα με συρματόπλεγμα .
Η βίαιη επιστροφή του στην πραγματικότητα ξεκινάει με μια επίδειξη υπακοής με ένα παιχνίδι Ρωσικής ρουλέτας από ένα μέλος της αίρεσης μπροστά του . Αποδεικνύει έτσι την αγάπη της στον αρχηγό .
Στην συνέχεια παρακολουθεί την υπαίθρια εκτέλεση της Mandy (κρεμασμένη ανάποδα μέσα σε έναν σάκο , της βάζουν φωτιά και την καίνε ζωντανή) ανήμπορος να αντιδράσει . Τον αφήνουν ζωντανό να επιστρέψει πίσω στο σπίτι του .
Σε αυτό το σημείο χάνει το μυαλό του και δίνει την ερμηνεία της ζωής του φορώντας το λευκό Μινέρβα σώβρακό του .
Στην συνέχεια σφυρηλατεί ένα ασημένιο τσεκούρι που θυμίζει το λογότυπο των Celtic Frost και κυνηγάει τους δολοφόνους της αγάπης του επιβαρύνοντας την κατάστασή του με επιπλέον χρήση ναρκωτικών ουσιών .
Η φωτιά εξαγνίζει τα πάντα και το μυαλό επιβιώνει άλλη μια μέρα δημιουργώντας το δικό του φινάλε .
O Bill Duke ( PREDATOR , COMMANDO ) είναι ο συμπληρωματικός χαρακτήρας Caruthers . Είναι παλιός φίλος του Red . Φυλάει την βαλίστρα του , τον "Θεριστή" . Προτείνει και άλλα όπλα για το κυνήγι Χριστο-φρικιών που ετοιμάζει ο αποφασισμένος για όλα φίλος του . Έχει το ίδιο παγωμένο βλέμμα που είχε πριν από 30 χρόνια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.