Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ZOMBIES (2017)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον βιβλικό τηλε-σκηνοθέτη Hamid Torabpour ( WAR PIGS , ELIJAH ) .
Γνωστό και ως ZOMBIES OUTLIVE THE UNDEAD .
Η ταινία είναι επιπέδου παραγωγής Z-NATION , με την ομάδα των ειδικών εφε να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά όταν οι νεκροζώντανοι υπάρχουν ως props ή background στο πλάνο , αλλά η όποια ατμόσφαιρα αναπτύσσεται καταφέρνει να αντιστραφεί όταν τα αναμενόμενα ψηφιακά πασαλείμματα β' διαλογής (τόσο στις εκπυρσοκροτήσεις των όπλων , όσο και στους πίδακες των headshots) βάζουν πολλούς συγκαμένους μέσα στην οθόνη - παρόλο που έπεσαν 4,1 εκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή .
Ο πολιτισμός έχει καταρρεύσει εδώ κ 4 μήνες και η ιστορία επικεντρώνεται στα πρώτα 50 λεπτά στην προσπάθεια του ντετέκτιβ Sommers ( Tony "Candyman" Todd ) , ο οποίος πλέον εκτελεί χρέη blaxploitation κυβερνήτη να προστατεύσει μια ολόκληρη πόλη από τις ορδές των κανίβαλων λαζαριστών . Λίγο δύσκολο όταν έχεις κόντρα πλακε τοίχους να σε προστατεύουν από τούνελ ανοιχτών υπονόμων .
Στην μισάωρη συνέχεια το ταξίδι προς την ελπίδα επικεντρώνεται στον νεαρό Luke ( Steven Luke - WAR PIGS ) , ο οποίος από πρώην barista έχει γίνει σκληροτράχηλος black-ops εκδικητής της αποκάλυψης , είναι δηλαδή γνώστης απόκρυφων πολεμικών τεχνών πέρα από των μυστικών του καλού καφέ .
Μαζί με την αγαπημένη του από το πανεπιστήμιο Bena (Raina Hein - επιλαχούσα στο AMERICA'S NEXT TOP MODEL 2010 ) και την κυνική της φίλη Tala , φτάνουν στο απομονωμένο αγρόκτημα του συνομοσιολόγου καρικατούρα πατέρα της (πρέπει να έχεις έτοιμο ένα οπλοστάσιο στρατοπέδου γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου επιτεθεί η κυβέρνηση - ή θα γίνει η ζόμπι αποκάλυψη) όπου και θα προσπαθήσουν να παρεκκλίνουν μια μεγάλη ορδή από την πορεία της (για να σώσουν μάλλον την πόλη και να κλείσουν το μάτι στο THE WALKING DEAD) .
Η μέρα είναι νικηφόρα για τους επιζώντες μετά την ψηφιακή έκρηξη που εξοντώνει τους ταλαίπωρους πεζοπόρους μανιακούς αλλά η Bena έχει κρυφές δαγκωνιές πάνω της που σημαίνουν μόνο ένα πράγμα για όσους έχουν δει έστω και μια ταινία με ζόμπι από το 1968 μέχρι σήμερα : μόλυνση και θάνατο .
Εδώ το σενάριο κάνει την ψυχοφθόρα διαφορά γιατί μαθαίνουμε στην επιστροφή πίσω στην πόλη πως ο ιός είναι απλά κάτι περαστικό και πως αν υπήρχε περισσότερη ώρα όλοι όσοι είχαν μολυνθεί θα είχαν επανέλθει στην αρχική τους κατάσταση (υπομονή θα περάσει σε 5-6 μήνες δηλαδή , όπως και στο THE MIST) : κοντινό στην ψυχολογία των δακρυσμένων ματιών του Luke ο οποίος μόλις πριν λίγο είχε σκοτώσει την Bena επειδή του το ζήτησε μέσα σε μια έκρηξη απελπισίας .
Υπήρχε ελπίδα τελικά .
Μια παραγωγή του George Cameron Romero - ο οποίος πέρα από γιος του μπαμπά του υπήρξε και παραγωγός στον Ινδικό δυναμίτη δράσης SINGHAM RETURNS (2014) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.