Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

CURSE OF THE NUN (2018)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο με slasher στοιχεία και με ξεδιάντροπες διαθέσεις Asylum-ικής αντιγραφής για εύκολη προώθηση σε κατευθείαν-σε-dvd όχημα από τον ανεξάρτητο άνθρωπο για όλες τις δουλειές Aaron Mirtes ( CLOWNTERGEIST ) .
Γνωστό και ως NUNTERGEIST .
Oι κινηματογραφιστές/σεναριογράφοι/σκηνοθέτες/σχολιαστές του imdb δεν πείσθηκαν για τις προθέσεις της παραγωγής και ξεσπάθωσαν στα πληκτρολογιά τους .
Η Anna ( Lacy Hartselle ) είναι μια κοπέλα με μάλλον ψυχολογικά προβλήματα (παίρνει συνταγογραφημένα χάπια) η οποία προσπαθεί να κάνει μια καινούργια αρχή μετακομίζοντας σε ένα καινούργιο σπίτι μαζί με τον γυμνασμένο/πλούσιο σύζυγό της και την κόρη της (ο πατέρας είναι άλλος και την παρενοχλεί με μηνύματα στο κινητό - προσπαθεί να τον αποφύγει γιατί μάλλον της κάνει κακό να θυμάται την σχέση τους , για την οποία δεν μαθαίνουμε ποτέ λεπτομέρειες) .
Επειδή ο σύζυγος βγάζει καλά λεφτά στην καινούργια του δουλειά και η γειτονιά είναι κυριλέ , η Anna ανησυχεί αν θα πρέπει να βγάλει τα σκισμένα τζήν και τον χαλκά από την μύτη για να ταιριάζει με τις υπόλοιπες νοικοκυρές .
Σταδιακά τα ψυχοσωματικά της θα χειροτερέψουν καθώς πέρα από τις ηχητικές/οπτικές παραισθήσεις που ξεκινούν από την πρώτη μέρα , θα κλιθεί να αντιμετωπίσει την κατάρα του ταραχοποιού πνεύματος της Αδελφής Catherine (η οποία φαίνεται πολύ πιο απειλητική στο εξώφυλλο του dvd) .
H Anna προσπαθώντας να επιζήσει τα μυστικιστικά ντεζαβού της Αδελφής Catherine , συμμαχεί με τον νεκρό-εδώ-και-3-χρόνια ερασιτέχνη κυνηγό φαντασμάτων/κωμική ανακούφιση KK ( Brad Belemjian - CLOWNTERGEIST ) ο οποίος έχει δική του κρυφή ατζέντα και προσπαθεί να την σκοτώσει για χάρη της καλόγριας για να πάρει την θέση του στην παρέα της .
H Rae Hunt ( ANOTHER APOCALYPTIC ZOMBIE MOVIE ) είναι η Αδελφή Catherine .
Η κατάρα της πέφτει βαριά σε όσους καταφέρνει να σκοτώσει και να κρατήσει για πάντα μαζί της μέσα στο σπίτι το οποίο χτίστηκε πάνω στα απομηνάρια ενός παλιού μοναστηριού . Η Αδελφή Catherine είχε άμεση επαφή με τον άλλο κόσμο μέσα στο κεφάλι της και αυτό την οδήγησε στην αυτοκτονία μια ώρα αρχύτερα , ξεκινώντας έτσι το υπέροχο ταξίδι της σε ένα καταραμένο προαύλιο της κολάσεως .
Προσπαθεί να αποτρελάνει τόσο την Anna όσο κ όσους παρακολουθούν το ψυχόδραμα της προτρέποντάς την πότε να "μείνει" και πότε να "φύγει" από το σπίτι .
Σε αντίθεση με άλλες ταινίες του είδους , η δράση λαμβάνει χώρα τις πρωινές ώρες , με τον ήλιο να χαλαρώνει την ατμόσφαιρα των όποιων αποτυχημένων πηδημάτων ξαφνικού τρόμου .
O Aaron Mirtes , πέρα από σεναριογράφος/σκηνοθέτης/κινηματογραφιστής/editor/πιτσαδόρος#2 της ταινίας φαίνεται πως δεν ήταν και σχεδιαστής φωτισμού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου