Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

DEAD SQUAD: TEMPLE OF THE UNDEAD (2018)

Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον Dominik Hauser ( συνθέτης/ενορχηστρωτής στα FREDDY VS JASON , AEON FLUX , GOTHAM ) .
6 φίλοι (3 στερεότυπα αγόρια και τα αντίστοιχα κορίτσια για να ζευγαρώσουν) με προφορά κοινοπολιτείας κάνουν διακοπές σε άγνωστο τροπικό παράδεισο (η ταινία είναι γυρισμένη στην Ινδονησία) .
Θεωρούν καλή ιδέα διασκέδασης να αγνοήσουν τις απαγορευτικές πινακίδες και να συνεχίσουν το rafting τους σε δική τους τουριστική διαδρομή ποταμού εκτός χάρτη .
Μέχρι εδώ κρατάνε τα εξωτερικά γυρίσματα .
Βγαίνοντας από τις βάρκες και αφού απολαύσουν μερικές βουτιές θα βρεθούν παγιδευμένοι μέσα σε έναν πανάρχαιο ναό/σετ τηλεοπτικής σειράς τύπου Ηρακλής/μυστικό εργαστήριο ναζί επιστήμονα που είναι γεμάτο πολύχρωμους νεκροζώντανους κάθε είδους , από Αμερικανούς στρατιώτες της δεκαετίας του '50 , μέχρι δαιμονικούς νάνους και χοντρούς μάγειρες , σε μια κωμική μίξη φρίκης μαζί με λοιπούς φουκαράδες που έπεσαν με το πέρασμα των χρόνων θύματα των άρρωστων ορέξεων του παρανοϊκού επιστήμονα .
Η γιγαντόσωμη Erika Ervin ( AMERICAN HORROR STORY ) είναι η Βασίλισσα των Ζόμπι . Ο εκτεθειμένος εγκέφαλος/στέμμα φέρνει στο νου RETURN OF THE LIVING DEAD 3 (1993) .
Ο επίσης ψηλός κτηνάνθρωπος Conan Stevens (συνήθως ενσαρκώνει ορκς , παλαιστές ή Νορβηγούς σε επικές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες δράσης - ήταν επίσης το MAN-THING τότε που η Marvel δεν είχε βρει ακόμη την συνταγή της επιτυχίας στο σινεμά και έβγαζε την μια αρχιδιά μετά την άλλη μέχρι το πρώτο IRON MAN) , είναι το γεροδεμένο ζόμπι Ζ13 , γνωστός και ως George . Θυμίζει κάπως το επίσης ναζί τερατούργημα από το THE KEEP (1983) .
Όλοι αυτοί οι διασκεδαστικοί χαρακτήρες κυνηγιούνται μέσα σε δαιδαλώδεις επαναλαμβανόμενους διαδρόμους για 80 λεπτά με μερικές καλές στιγμές να υποθάλπουν πάντα την καρναβαλική διάθεση που διακατέχει την ροκαμπιλίστικη αισθητική  του ενορχηστρωτή σκηνοθέτη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.