Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

THE NIGHT COMES FOR US (2018)


Γραμμένο και σκηνοθετημένο με περίτεχνη ομότητα και σταθερή εικόνα στην αποτύπωση της στιγμής από τον Timo Tjahjanto ( THE ABCs OF DEATH , V/H/S/2 , KILLERS , HEADSHOT ) .
Μετά από ένα κόλλημα στην παραγωγή που οδήγησε στην δημιουργία ενός graphic novel πίσω στο 2014 , η ταινία βρήκε τον δρόμο της για την μεγάλη οθόνη .
Η Ινδονησία πλέον έχει το δικό της είδος/ήθος ταινιών πολεμικών τεχνών και έχει ξεκινήσει μια παραγωγή διαμαντιών όπως κάποτε στο Χόνγκ Κόνγκ (με την βια όμως να ξεπερνάει νέα όρια σε κάθε νέα ταινία) .
Είναι η πρώτη ταινία από Ινδονησία που χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από την συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα του Netflix . Παρόλα αυτά επειδή στην Ινδονησία οι νέοι δεν περνούν την ώρα τους γαμιώντας με την κωδική ονομασία "netflix 'n chill" (καθώς πέφτει σκληρή προσευχή προς την μεριά της Μέκκα) ο μεγαλύτερος πάροχος internet της χώρας , Telkomsel , έχει απαγορεύσει την χρήση του εν λόγω καναλιού από τις υπηρεσίες που προσφέρει .
H Wikipedia αναφέρει απλά πως το netflix έσπευσε να αγοράσει τα δικαιώματα διανομής της ταινίας μετά την προβολή της στο Fantastic Fest 2018 .
Ο Joe Taslim ( THE RAID , FAST & FURIOUS 6 , STAR TREK: BEYOND ) είναι ο Ito , ένας αδίστακτος μπράβος της τριάδας "Έξι Θάλασσες" .
Οι Έξι Θάλασσες είναι έξι άγνωστοι για τον θεατή μέχρι το τέλος της ταινίας αρχηγοί οι οποίοι ελέγχουν με ατσαλένια γροθιά το χρυσό τρίγωνο διανομής πρέζας και όπλων της Νοτιο-ανατολικής Ασίας . Για τρία ολόκληρα χρόνια ο Ito ζούσε την πλουσιοπάροχη ζωή του εγκληματία και εκτελούσε κόσμο χωρίς δεύτερη σκέψη ως ένας από τους 6 . Μέχρι που παίρνει διαταγές να εκτελέσει όλους τους κάτοικους ενός παραθαλάσσιου χωριού ψαράδων οι οποίοι έκαναν το λάθος να κλέψουν λίγα ναρκωτικά για να τα διανείμουν οι ίδιοι σε άλλους φουκαράδες μεροκαματιάρηδες πρεζέμπορες εκτός τριάδας .
Όταν λυπάται το μοναδικό ανήλικο κοριτσάκι του χωριού ενώ είχε διαταγές να μην αφήσει κανέναν ζωντανό και εκτελεί την ομάδα του γίνεται ο ίδιος στόχος . Τα μάτια της τον έκαναν να θέλει να αλλάξει τρόπο ζωής . Φυσικά δεν υπάρχει ζωή εκτός των Έξι Θαλασσών πέρα από τον πάτο της θάλασσας .
Φυγαδεύει την μικρή Reina στο διαμέρισμα της πρώην του και μαζί με τους φίλους του από την παλιά του συμμορία που δεν έγιναν μέλη της τριάδας αλλά παρέμειναν αυθεντικά μούτρα της γειτονιάς προσπαθεί να την προστατεύσει από τις ορδές οπλισμένων καθαρμάτων που θέλουν να της κάνουν κακό σε μια δραματική αποστολή αυτοθυσίας/εξιλέωσης .
Ο Iko Uwais ( THE RAID , HEADSHOT , MILE 22 ) είναι ο Arian , αδελφικός φίλος του Ito . Μπήκαν μαζί στην ζωή του εγκλήματος αλλά εκείνος δεν κατάφερε να γίνει Έξι Θάλασσες και ακολούθησε πιο κυριλέ διαδρομή στο Μακάο μανατζάροντας κοστουμαρισμένος κωλόμπαρα .
Δεν πάει πίσω όμως όταν αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει βία . Έχει διαταγές να σκοτώσει τον φίλο του και να πάρει την θέση του στην οργάνωση αλλά στην πορεία προσπαθεί να βοηθήσει αναπολώντας τις παλιές καλές μέρες - μέχρι που καταλήγουν να παλεύουν σχεδόν μέχρι θανάτου . Είχε μεγάλες βλέψεις και ήθελε να ελέγχει τα παράνομα πάρε-δώσε στο επικερδές λιμάνι .
Όλα τα πιόνια της παράστασης χρησιμοποιούνται όμως απλά για να δημιουργηθεί χάος στην πόλη μέχρι να φτάσουν τα μεγάλα αφεντικά .
H Julie Estelle ( THE RAID 2 , HEADSHOT ) είναι γνωστή μόνο ως η "Χειρίστρια" . Έχει αναλάβει το συμβόλαιο εκτέλεσης του Ito από τους μυστηριώδεις εργοδότες του αλλά τον αφήνει να ζήσει όταν δει την σχέση που έχει αναπτύξει με το μικρό κοριτσάκι . Αντιθέτως αναλαμβάνει να εξουδετερώσει τα μέλη του Λοτού , μιας γυναικείας οργάνωσης δολοφόνων που έχουν μπει και αυτές στο παιχνίδι σκοτώστε-τον-Ito .
H Dian Sastrowardoyo είναι η Alma , νούμερο Πέντε στην ιεραρχία της οργάνωσης του Λοτού . Χρησιμοποιεί σύρμα από πιάνο ως εκκρεμές θανάτου . Της αρέσουν οι γυναίκες . Η Χειρίστρια της κόβει δάχτυλα και λαιμό με το ίδιο της το όπλο .
H Hannah Al Rashid είναι η Elena , νούμερο Τρία . Αμείλικτη εκτελεστής , της αρέσει να αναποδογυρίζει σταυρούς σε σπίτια . Ξεκοιλιάζεται στην πορεία της προς την κόλαση .
Ο Sunny Pang ( HEADSHOT ) είναι ο Chien Wu , το αφεντικό που μεταφέρει στον Arian τις διαταγές των υπόλοιπων από τις Έξι Θάλασσες . Περίμενα να κάνει πάλι χρήση της τεχνικής του Τίγρη όπως και στο HEADSHOT , αλλά δεν συμμετέχει σε καμία σκηνή δράσης . Απλά μοιράζει υποσχέσεις και κινεί τα πιόνια στις θέσεις τους μέχρι την τελευταία πράξη ανδρισμού εκ μέρους του Ito . Για αυτόν είναι απλά άλλη μια μέρα στην δουλειά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.