Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

THE EQUALIZER 2 (2018)

 
"Υπάρχουν δύο είδη πόνου . Ο πόνος που σε πληγώνει και ο πόνος που σε αλλάζει .."
- Robert McCall , Εξισωτής .
 
Γραμμένο από τον Richard Wenk ( THE MECHANIC , THE EXPENDABLES 2 ) .
Σκηνοθετημένο από τον Antoine Fuqua ( TRAINING DAY , OLYMPUS HAS FALLEN , THE MAGNIFICENT 7 ) με τις ευλογίες της Sony για μια συνέχεια με διεθνείς προεκτάσεις και περισσότερα έσοδα .
Βασισμένο στον λευκό χαρακτήρα της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του Michael Sloan ( THE MASTER ) .
O Denzel Washington επιστρέφει ως η μαρβελοποίηση του Robert McCall , ο ευσυνείδητος ισοσταθμιστής/εξισωτής του τίτλου . Πρώην πεζοναύτης και κατάσκοπος , ο οποίος θεωρείται νεκρός από τις αρχές . Πλέον είναι οδηγός της εταιρίας Lyft (κάτι σαν το uber) και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπους ανά τον πλανήτη .
Ακόμη θρηνεί την νεκρή γυναίκα του , ακόμη πάσχει από ocd και ακόμη προσπαθεί να διαβάσει όλα τα βιβλία από την λίστα των 100 βιβλίων που πρέπει να διαβάσει κανείς πριν πεθάνει (βρίσκεται στο τελευταίο) .
Όταν δολοφονείται η Susan ( Melissa Leo - OBLIVION , OLYMPUS HAS FALLEN , THE EQUALIZER ) , η καλύτερη (και μοναδική του) φίλη από τις παλιές καλές εποχές , αναλαμβάνει να εξισώσει τους ανθρώπους που του την στέρησαν με το χώμα . Ο πρόεδρος της Αμερικής από το INDEPENDENCE DAY (1996) Bill Pullman ( SPACEBALLS , LOST HIGHWAY ) κάνει τον συγγραφέα σύζυγό της .
Ο McCall ανακαλύπτει στην πορεία πως υπεύθυνοι για την δολοφονία είναι μέλη της παλιάς του ομάδας από τον στρατό οι οποίοι έχουν γίνει εκτελεστές συμβολαίων στον ιδιωτικό τομέα για έξτρα εισόδημα .
Αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον Miles ( Ashton Sanders - STRAIGHT OUTTA COMPTON , MOONLIGHT ) , έναν νεαρό καλλιτέχνη που ζει στην ίδια πολυκατοικία με αυτόν και γίνεται δυναμική πατρική φιγούρα σώζοντας τον από την επικίνδυνη ζωή του ράπερ/συμμορίτη .
O Pedro Pascal ( αυτός που τα έβαλε με το Βουνό και έχασε στην τέταρτη σεζόν του THE GAME OF THRONES , THE GREAT WALL , NARCOS , KINGSMAN: THE GOLDEN CIRCLE ) είναι ο Πράκτορας του FBI , Dave York . Οικογενειάρχης με δύο παιδιά , φαίνεται να είναι ένας από τους νοικοκυραίους στυλοβάτες της χώρας . Όταν η πόλη και οι οικογένειά του κοιμάται , αναλαμβάνει μαζί με την παλιά του ομάδα να εκτελεί ανθρώπους τα ονόματα των οποίων είναι γραμμένα στα χαρτάκια που του στέλνουν - έναντι παχυλών αμοιβών πάντα . Κάνει το λάθος να σκοτώσει την φίλη του McCall (ήταν και δική του φίλη , αλλά τα λεφτά δεν κοιτάνε διαπροσωπικές σχέσεις) .
Η τελική μάχη διαδραματίζεται σε μια εγκαταλειμμένη πόλη εξαιτίας τυφώνα (απο τον πολύ αέρα ανάθεμα αν κατάφερα να πιάσω ένα καθαρό snapshot δράσης) .
Μέτα από μονομαχία με μαχαίρια (εκεί φαίνεται η εκπαίδευση του πεζοναύτη) , καταλήγει σφαγμένος στα βράχια από πτώση 20 μέτρων και η μανιασμένη θάλασσα τον κρύβει στην αγκαλιά της για να ξεπλύνει τον εξευτελισμό του (η τελική μαχαιριά/τομή στον σβέρκο σφράγισε την μοίρα του και τον εξίσωσε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που είχε ήδη περιποιηθεί νωρίτερα ο McCall με καμάκι , χειροβομβίδα και μαχαίρια) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.