Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

THE NUN (2018)


Από τους επαγγελματίες αναβάτες του παρόντος κύματος Αμερικάνικου νεο-τρόμου πάνω στην σανίδα της Warner Brothers έρχεται το επόμενο κεφάλαιο στην εύκολη διασκέδαση με την ιστορία προέλευσης της δαιμονικής καλόγριας που εμφανίζεται για μερικά λεπτά στο THE CONJURING 2 (2016) . Άλλο ένα pre-sequel (διαδραματίζεται πριν τα γεγονότα του ANNABELLE CREATION) αναλαμβάνει να ανατριχιάσει τους πάντες στην σκοτεινή αίθουσα του σταθερού χρηματιστηρίου του τρόμου με τα έσοδα να πολλαπλασιάζονται κάθε φορά αντιστρόφως ανάλογα από το κόστος της εκάστοτε παραγωγής (αυτή τη φορά τα 22 εκατομμύρια δολάρια έγιναν 112 στο Αμερικάνικο box office και 364 συνολικά στον πλανήτη) .
Γραμμένο από τον σεναριογράφο/παραγωγό Gary Dauberman ( ANNABELLE , IT ) .
Βασισμένο στην ιστορία του γενικότερου/σκοτεινού marketing σύμπαντος που υπάρχει μέσα στο κεφάλι του σκηνοθέτη/παραγωγού James Wan ( THE SAW SAGA , DEAD SILENCE , FAST & FURIOUS 7 , AQUAMAN ) .
Σκηνοθετημένο/γυρισμένο για έξτρα/αυθεντική γοτθική ατμόσφαιρα περασμένων εποχών στην Ρουμανία (σε ένα κάστρο της Τρανσιλβανίας) από τον Corin Hardy ( THE HALLOW ) .
Το σετ καθαγιάστηκε από καθολικό ιερέα για να μην έχουμε θέματα στα γυρίσματα .
Είμαστε πίσω στο 1952 .
Μετά την τραγική αυτοκτονία μιας καλόγριας σε ένα απομακρυσμένο Αββαϊο κάπου στην Ρουμανία , το Βατικανό στέλνει σε ειδική διερευνητική αποστολή δυναμικό ντουέτο ιερέα με εμπειρία στους εξορκισμούς (κι ας του είχε κοστίσει ο τελευταίος την ζωή ενός μικρού αγοριού) μαζί με μια νεαρή καλόγρια που είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τους όρκους της στην μοναστική ζωή .
Το κάστρο άνηκε σε σατανικό δούκα ο οποίος κατάφερε να ανοίξει πύλη προς την κόλαση , αλλά την στιγμή που έβγαινε κάτι ανίερο από εκεί επενέβησαν σταυροφόροι σε αργή κίνηση κ ιερέας που κατάφερε να την σφραγίσει με σταγόνες του αίματος του Ιησού . Από τότε η καθημερινή προσευχή εξασφάλιζε άλλη μια μέρα ασφάλειας για τις ψυχές των ανθρώπων πάνω στην γη . Μέχρι που ένας βομβαρδισμός κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου διατάραξε το καθημερινό τελετουργικό της προσευχής/προστασίας και ο δαίμονας Valak βρήκε διέξοδο .
Ο Demian Bichir ( MACHETE KILLS , THE HATEFUL EIGHT , ALIEN: COVENANT ) είναι ο πατέρας Burke . Δίνει μια πικάντικη γεύση λατινικής Αμερικής στην ατμόσφαιρα με την κάπως σπαστή προφορά του (Φάδερ Κάρας δεν είναι , η/ο/το Valak δεν του λέει πως "η μάνα του κάνει τσιμπούκια στην κόλαση" , οπότε όπως και στις περισσότερες ταινίες του είδους μετά τον Εξορκιστή υπάρχει και εδώ μια τάση προς την κωμωδία) για να νιώσει πιο άνετα το θεοσεβούμενο despacito δημογραφικό .
Η Taissa Farmiga ( AMERICAN HORROR STORY , THE FINAL GIRLS ) είναι η αδελφή Irene . Μικρή έβλεπε οράματα με την Παναγία να της δείχνει τον δρόμο (όχι προς το ψυχιατρείο ή κάποια αποκαλυπτική αίρεση με σχέδιο μαζικής αυτοκτονίας στην ανάλογη ημερομηνία του ξεκινήματος του Αρμαγεδδών) . Το όραμα της χρησίμευσε σεναριακά για να ακολουθήσει την πορεία που έδειχνε το δάχτυλο ενός αγάλματος της Παναγίας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ταινίας (με κοντινό του σκηνοθέτη για να βοηθήσει τους θεατές με ειδικές ικανότητες να καταλάβουν) .
--------------------------------
Παράρτημα Μεταφυσικής Έρευνας στο Google :
Ο Valak , γνωστός και ως Valac , Ualac , Valu , Volac , Coolor , Doulas και Volach παρουσιάζεται ως αγγελικό παιδάκι που είναι καβάλα πάνω σε δύο δράκους και έχει την ιδιότητα να βρίσκει θησαυρούς και να εντοπίζει/ελέγχει ερπετά . Ανάλογα πιο χειρόγραφο έχεις πρόχειρο , ο "Πρίγκιπας" Βάλακ υποτίθεται πως είναι είτε ο 21ος , ο 22ος , ο 25ος , ο 49ος ή ο 62ος δαίμονας στην ιεραρχία της κόλασης και ελέγχει ανάλογα από 13 μέχρι 38 λεγεώνες πνευμάτων .
Στην ταινία VAMPIRES (1998) , ο Valek είναι ο Πρώτος Βρικόλακας .
Για μπόνους συνομοσιολογία καφενίου/νέας τάξης πραγμάτων/666 Vala είναι γλώσσα προγραμματισμού υπολογιστών :
void main () { print ("Hello World\n");
}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.