Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

PAAYUM PULI (2015)

 












Tamil περιπέτεια γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Sussenthiran ( RAJAPATTAI , EESWARAN , VEERAPANDIYAPURAM ) . Κυκλοφόρησε ως JARASURYA στα telugu την ίδια χρονιά .

Η Madurai , μια μικρή πόλη της Ινδίας , υποφέρει υπό τον ασφυκτικό κλοιό μιας εγκληματικής οργάνωσης η οποία απαγάγει τους πλούσιους επιχειρηματίες της και δολοφονεί όποιον στέκεται εμπόδιο στις νυχτερινές δραστηριότητές της .

Ο Vishal ( SAMAR , PATTATHU YAANAI , NAAN SIGAPPU MANITHAN , ACTION , CHAKRA , ENEMY ) είναι ο "ορμώμενος τίγρης" του τίτλου , Jayaseelan , ένας αστυνομικός ο οποίος μεταθέτεται μυστικά στην μικρή πόλη μετά την δημόσια εκτέλεση ενός καλού του συναδέλφου . Επιστρέφει στο πατρικό του με ιερό σκοπό . Δεν διστάζει να πυροβολήσει στα μούτρα τον άντρα που εκτέλεσε τον φίλο του και δείχνει το σκληρό πρόσωπο του νόμου στην εγκληματική σπείρα που λυμαίνεται την περιοχή την ίδια στιγμή που αποκαλύπτει το ρομαντικό πρόσωπο του ερωτευμένου άντρα που προσπαθεί να προστατεύσει μια νεαρή κοπέλα η οποία φοβάται τα πάντα - η Kajal Aggarwal ( KHAIDI NO.150 ) είναι η Sowmya , το ερωτικό ενδιαφέρον του τίγρη και η κεντρική ατραξιόν στο μισάωρο διάλλειμα των χορευτικών σκηνών . 

Σε αντίθεση με τους λιονταρίσιους βρυχηθμούς και τα ψηφιακά εφέ της αστραφτερής σφαλιάρας της δικαιοσύνης Ινδουιστικού πάνθεον στις ταινίες του αστυνόμου ήρωα SINGHAM , εδώ δεν έχουμε παρόμοιους ήχους , ούτε διαταράσσονται υπερβολικά οι νόμοι της φυσικής στις σκηνές δράσης : μόλις ένα σώμα αναπηδά σε χωματόδρομο από την υδραυλική πίεση των χεριών του Jayaseelan . Η σκηνή ένας-εναντίον-δέκα είναι σχετικά σύντομη αλλά καλογυρισμένη . Τηρούνται οι αστυνομικές διαδικασίας του Ινδικού νόμου . Όποτε καπνίζει κάποιος βγαίνει σήμανση στην οθόνη πως το κάπνισμα βλάπτει και απαγορεύεται .

Ο Κακός :

Ο Samuthirakani ( YAREE KOOGADALI ) είναι ο αδίστακτος Selvaraj . Κρύβεται πίσω από τους εκβιασμούς και τις απαγωγές των πλούσιων επιχειρηματιών υπό την σκέπη προστασίας που του προσφέρει η τίμια πολιτική παρακαταθήκη του λαϊκού ήρωα παππού του . Δυστυχώς είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Jayaseelan και το οικογενειακό δράμα λύνεται με ματωμένες σφαλιάρες που αντιλαλούν πίσω από κλειστές πόρτες . Το άτιμο χτύπημα και η απόπειρα δολοφονίας του πατέρα τους (ο οποίος είναι σεβάσμια μορφή του χωριού , παρόλο που δεν έχει μπλεχτεί με την πολιτική) είναι το τελευταίο του λάθος που θα τον οδηγήσει στον εξιλεωτικό θάνατο από αιχμηρό εργαλείο κηπουρικής στο πλούσιο πατρικό τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.