Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

BAD BLACK (2016)

 











H Ramon Film Productions παρουσιάζει .

Supa true story μέσα από τα ghettos της πολύπαθης Uganda . Γραμμένο , σκηνοθετημένο και επίπονα παραγμένο με κόστος παραγωγής μόλις 65 δολάρια από τον Nabwana Isaac Godfrey Geoffrey ( WHO KILLED CAPTAIN ALEX )

H σούπερ αφρικανική περιπέτεια WHO KILLED CAPTAIN ALEX (2010) συνεχίζεται συνειρμικά μετά από 5 χρόνια με το BAD BLACK . Αυτή τη φορά η σούπερ δράση μεταφέρεται στα βρώμικα ghettos του χωριού Wakaliga , συγκεκριμένα στα κολαστήρια της Kampala όπου και παρακολουθούμε την άθλια ζωή των ορφανών ηρώων της ιστορίας πάντα υπό το σπιρτόζικο naration του VJ Ammie

Η ταινία ξεκινάει δυναμικά με την εισαγωγική ιστορία του Swaaz (το όνομα σημαίνει Schwarzenegger στην Uganda) . Ο άτυχος νέος προσπαθεί να σώσει την άρρωστη γυναίκα του ληστεύοντας μια τράπεζα (κόντρα-πλακε γκισε και γύρισμα σε διάδρομο πολυκατοικίας που δεν περνάει απαρατήρητο αλλά παρακάμπτεται λόγω ποιητικής αδείας μηδενικού προϋπολογισμού και επισιτιστικής αγωνίας) και καταλήγει να ανατινάζεται πάνω σε αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο μετά από ανηλεές κυνηγητό με την αστυνομία (τρικάβαλο σε παπάκια κτλ) . Ταυτόχρονα η νεαρή Black εκδιώχνεται κακήν κακώς από το σπίτι της επειδή είναι υιοθετημένη και καταλήγει σε συμμορία ορφανών επαιτών/ρακοσυλλεκτών υπό την βίαιη εποπτεία ενός πρώην κομάντο . Φυσικά τον σκοτώνει μια νύχτα μη περιμένοντας κάποια βραχυπρόθεσμη Charles Dickens απόδοση δικαιοσύνης και μεταφερόμαστε στο ζοφερό μέλλον του τώρα .

10 χρόνια μετά η Bad Black ( Nalwanga Gloria ) ηγείται της ομάδας των άτακτων/απροσάρμοστων ορφανών κινώντας τα νήματα της υποκοσμικής showbiz (τα ορφανά οργανώνουν flash mobs χορού στα σύνορα μεταξύ εξευτελισμού και πλούσιας ζωής) . Σκοπεύει να κλέψει την περιουσία του μοναδικού εκατομμυριούχου του χωριού , του Mukyala Hirigi , ο οποίος την είχε κακομεταχειριστεί όταν εκείνη ήταν ανήλικη . Ο μοναδικός λευκός του καστ είναι ο γιατρός χωρίς σύνορα/κομάντο με σύνορα , σούπερ περιπέτεια πρωταγωνιστής από το Hollywood , Van Damme της υγειονομικής κρίσης της μαύρης ηπείρου , Alan Ssali Hofmanis (συμπαραγωγός στα 65 δολάρια και διανομέας της τέχνης του Nabwana εκτός Αφρικής) . Ο Alan ως αφελής λευκός πέφτει στα χέρια της πολυμήχανης Black η οποία τον ληστεύει και των αφήνει χωρίς διαβατήριο και dog-tags στη μέση του μαύρου πουθενά των υπαίθριων υπονόμων και του λασπόνερου . Με την βοήθεια του ανήλικου βοηθού του , του Wesley Snipes , ο Alan θα προπονηθεί στο ανορθόδοξο κουνγκ-φου και θα καταφέρει να παραδώσει την Black και την συμμορία της στα χέρια της αστυνομίας . Κάπου εδώ αλλάζει το ύφος της περιπέτειας και γίνεται female-prison-exploitation για τα τελευταία 10 λεπτά όπου και το δράμα με την χαμένη μητέρα της Black εξιχνιάζεται μέσα από κορύφωση ψηφιακών πυροβολισμών και ασύμμετρου κουνγκ φου μεταξύ αστυνομίας και παρανόμων .

Επιτέλους μαθαίνουμε ποιος σκότωσε τον Captain Alex . O ηθοποιός που τον ενσάρκωσε στην προηγούμενη ταινία πεθαίνει για άλλη μια φορά κατά την διάρκεια κυνηγητού . Ο Bruce U κάνει μια καμέο εμφάνιση κατά την διάρκεια ξυλοδραμού/εκπαίδευσης του δόκτωρ Alan .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.